"Exclusief dineren tussen Edvard Munch, Franscisco Goya en Félicien Rops"

Uitzicht op de Schelde en het Steen

Dineren tussen een unieke kunstcollectie

Rondleiding op maat voor u en uw gasten

Vanaf 30 tot 150 personen | Locaties

Museum De Reede (MDR) in Antwerpen, is een museum uitsluitend gewijd aan grafische kunst,  met vooral werken van Munch,Goya, Rops.

Antwerpen als locatie voor dit nieuwe museum was een weloverwogen beslissing, niet alleen omdat de stad een belangrijk centrum van cultuur is, maar ook omdat het een eeuwenlange traditie van graveerkunst kent, met beroemde drukkers als Christoffel Plantin en Jan Moretus.

De unieke en nog steeds groeiende MDR-collectie omvat niet alleen werk van drie meesters in de grafische kunst, Edvard MunchFrancisco Goya en Félicien Rops die de kern van de verzameling vormen, maar ook  Käthe Kollwitz, Max beckmann Jacob Toornvliet, Théophile Alexandre Steinlen zijn vertegenwoordigd, naast een vijftiental Belgische kunstenaars als James Ensor, Rik Wouters, Eugeen Van Mieghem, Henri Evenepoel, Gustave Van de Woestyne, Hugo Claus en de bekende Antwerpenaar Fred Bervoets. 

Het museum bevindt zich aan de Ernest Van Dijckkaai recht tegenover het Steen. Twee verdiepingen in het gebouw, samen goed voor 500 vierkante meter, werden zo ingericht dat de meer dan 200 getoonde werken visueel mooi tot hun recht komen. Munch, Goya en Rops hebben er elk hun eigen zaal. Een vierde ruimte herbergt de overige kunstenaars van de collectie, tenzij zij even plaats maken voor een tijdelijke tentoonstelling. 

Naast genieten van kunst kan je op deze unieke locatie ook events organiseren. Entertain je gasten tussen de prachtige kunstwerken en geef ze een feest om nooit te vergeten. 

Belangrijke informatieHuisdieren zijn niet toegelaten

Tarieven

Bij Museum De Reede trachten we aan de hand van uw persoonlijke wensen offertes op maat op te stellen. Op basis van uw keuze van cateraar (meerdere opties beschikbaar), menu- en drankassortiment krijgt u zo steeds een offerte op maat aangeboden. Flexibiliteit is hierbij onze vuistregel!

Gelegenheden

Huwelijk
Verjaardagsfeest
Jubileum
Familiefeest
Seminarie

Productvoorstelling
Personeelsfeest
Bedrijfsfeest
Teambuilding

Eigenschappen

Eigen catering niet mogelijk

Wifi

Parking

Er is een betaalgarage beschikbaar op 50 meter van het museum

Volg ons op Instagram