5 voordelen van vergaderen met overnachting

Inspiratie

Is het jouw taak om de volgende vergadering te plannen en wil je het deze keer anders aanpakken? Organiseer dan een vergadering met overnachting! Een ontspannen sfeer en tijdswinst zijn enkele van de talloze pluspunten. Wij geven je alvast een overzicht van de 5 belangrijkste voordelen van deze originele bedrijfsuitstap.

 

1. Tijdswinst

Dankzij een vergadering met overnachting spaar je heel wat kostbare tijd uit. Tijd die je veel beter kan investeren in echt belangrijke zaken. Als je ’s ochtends na je overnachting vergadert, zijn al je deelnemers al aanwezig en hoeft niemand meer aan te schuiven in de file. Andersom kan je ook ’s middags naar je vergaderlocatie vertrekken en nadien blijven overnachten. Zo vermijd je de spitsuren.

De gewonnen tijd kan dan weer geïnvesteerd worden in een uitgebreidere voorbereiding van de vergadering zelf. Maar deze uitstapjes zijn ook ideaal voor langere vergaderingen. Tijdens de middag kan op locatie geluncht worden, tijdens pauzes kan een korte wandeling in de omgeving of buitenactiviteit georganiseerd worden of je kan de vergadering zelfs spreiden over twee dagen. Zo blijft iedereen fris voor het volgende deel van de vergadering en haal je het beste uit je deze dag.

 

2. Betere sfeer

Een betere sfeer is altijd gegarandeerd tijdens een vergadering op een externe locatie. Koppel je ook nog eens een overnachting aan je vergadering, dan zullen je deelnemers helemaal in een optimale stemming zijn. Het vermijden van de files, de gezellige pauzes met lunch of diner op restaurant en de ontspannende wandeling tussendoor zorgen voor een perfecte combinatie van werk en ontspanning.

Collega’s krijgen hierdoor ook de kans om mekaar buiten de werkomgeving wat beter te leren kennen, wat de collegialiteit en samenhorigheid bevorderd.

 

3. Combinatie met andere activiteit

Zoals hierboven ook al werd aangehaald, is een vergadering met overnachting een ideale gelegenheid om werk te combineren met een ontspannende activiteit, eventueel met een teambuildingsactiviteit. Ga met je team de omgeving ontdekken, golfen, wandelen of organiseer een workshop. De mogelijkheden zijn eindeloos en vaak bieden vergaderlocaties zelf ook originele teambuildingsactiviteiten aan.

 

4. Verhoogde productiviteit

Zoals ‘verandering van spijs doet eten’, zorgt een nieuwe vergaderlocatie voor nieuwe inspiratie en ideeën. Want, sfeer en omgeving hebben een grote invloed op het creatieve denken en de productiviteit. Problemen worden hier vanuit nieuwe standpunten benaderd en er wordt ‘out of the box’ gedacht. Zo worden de meest creatieve ideeën bedacht op de meest inspirerende locaties.

 

5. Voordelen van een hotel

Je vergaderlocatie, eventueel een hotel, zal zelf vaak voordelen bieden voor een vergadering met overnachting. Dikwijls worden speciale tarieven geboden voor een meerdaagse vergadering, zijn gratis wifi en parking aanwezig en worden alle nodig voorbereidingen door de locatie zelf getroffen. Ontbijt, dranken, hapjes zullen steeds bij je aankomst mooi voor je klaar staan. Bovendien zijn alle nodige vergadertools aanwezig en staat het personeel van de locatie klaar voor een perfecte verzorging van je wensen tijdens de vergadering. Ook dit draagt bij tot een ontspannen sfeer tijdens jouw vergadering !

 

 

Ben jij geïnteresseerd in deze formule? Neem dan zeker eens hier een kijkje en vind de geschikte vergaderlocatie of hotel voor jouw vergadering met overnachting! Je kan er aan de hand van verschillende criteria jouw ideale locatie vinden en reserveren.

 

Ontdek hier de mooiste vergaderlocaties

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram