Een dromerige winterwedding in de Ardennen

Inspiratie

Weddingplanner zijn: het lijkt voor velen een superleuke maar ook stresserende job. We interviewden Karen van Allure Weddings over de organisatie van een winterhuwelijk in de Ardennen in december 2017. Neem een kijkje in het leven van een weddingplanner en laat je inspireren!

 

Waarom ben je gestart als wedding planner?

Eigenlijk wou ik tien jaar geleden al weddingplanner worden. Maar de tijd was toen nog niet rijp. Ik heb eerst ervaring opgedaan als communicatie- en eventmanager en als project manager in een marketingbureau. Die werkervaring gecombineerd met het netwerk van leveranciers dat ik opbouwde, komt me nu nog elke dag van pas in mijn job als weddingplanner.

 

Vanwaar komt de droom om weddingplanner te zijn?

Ik organiseer heel graag, dus dat ligt uiteraard mee aan de basis. De voldoening om alles succesvol te zien samenkomen op die ene dag, dat vind ik geweldig. En waarom huwelijken? Ik ben gewoon een romantische ziel. In een huwelijksfeest zit veel meer emotie en dankbaarheid dan bij bijvoorbeeld bedrijfsevents. Een huwelijk, dat is uiteindelijk een van de belangrijkste dagen in het leven van mijn klanten. Er mag niks foutlopen. Ik vind het dan ook fantastisch dat mensen me dit toevertrouwen.

 

 

Is een winterhuwelijk een andere uitdaging dan een huwelijk in de zomer?

Niet meteen. Het voordeel is wel dat je op voorhand al uitgaat van slecht weer. Tijdens de zomer is dat anders: er is dan wel kans op mooi weer, maar hier in België weet je het natuurlijk nooit zeker. Daarom moet je tijdens de zomer altijd een plan A en een plan B hebben. Dat hoeft niet bij een winterhuwelijk. Je kan ten volle voor plan B gaan.

 

 

Hield je bij het decoreren van dit huwelijk rekening met het ‘winterthema’?

Jazeker, maar eerst en vooral kijk ik altijd naar het koppel. Hoe zitten zij in elkaar, wat is hun stijl, waar houden ze van? Ik wil dat de volledige aankleding van het huwelijk past bij wie zij zijn. Dat gaat van decoratie tot bloemen tot drukwerk, kortweg alles, zodat het hele plaatje perfect is.

In dit geval wou het koppel graag een huwelijk in winterse sferen in de Ardennen. We hebben gekozen voor de themakleuren zilver, wit en accenten van ijsblauw. De setting op de locatie zelf was ook heel wit, dus hadden we een mooi decor om van te starten.

Check ook het verhaal over het trouwfeest van Bilitis en Geert!

 

Waar start de styling van een huwelijk volgens jou?

Als het koppel dat wil, start de styling al bij de opmaak van de Save The Date-kaarten. Ook de vormgeving hiervan moet helemaal passen in het verhaal. Ik werk een reeks voorstellen uit en bespreek deze met het koppel om zo tot een geschikt eindresultaat te komen.

Voor de Save The Date van dit winterhuwelijk kozen we voor letterpress met zilverfolie: een heel sobere en natuurlijke vormgeving. Bovenaan drie strakke dennenboompjes, als een stille hint naar de Ardennen.

 

Wil je ons wat meer vertellen over de uitwerking van de decoratie?

Het winterthema met de kleuren wit, grijs en ijsblauw zie je overal terugkomen: van de bloemen en kaartjes tot de tafeldekking en bedankjes. Ik voeg altijd zoveel mogelijk persoonlijke toetsen toe aan de decoratie, zodat een feest nooit copy-paste wordt. Het zijn al die kleine details die een huwelijk juist zo persoonlijk maken.

 

Hoe komt dit allemaal tot stand?

Dat is een heel proces. Ik laat me inspireren door wat ik online zie en vervolgens ontstaat het totaalconcept in mijn hoofd. Daar alleen al gaat best wel wat tijd over. Dat moet rijpen. Daarna ga ik aan slag om de decoratie concreet in te vullen. Voor bloemen, handlettering, drukwerk en backdrops bijvoorbeeld werk ik graag samen met mijn vaste leveranciers. Theelichthouders, vazen, kaarsen en dergelijke koop ik meestal zelf aan en verhuur ik aan het koppel.

Uiteindelijk heb je minstens een bestelwagen vol aan materialen in de overtuiging dat die een perfect geheel gaan vormen. Maar het is altijd wachten tot op de dag zelf om alles mooi te zien samenkomen. Dat is altijd een spannend en heerlijk moment!

 

Ontdek Allure Weddings & Events

Weddingplanner: Allure Weddings
Fotografe: Elisabeth van Lent

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Allure Weddings & Events
Downloadables

Ontdek onze downloadables om je huwelijk te organiseren.

Check onze downloadables

Ook interessant

22 vragen die je moet stellen aan je trouwfotograaf

Het kidsproof maar ook ultrarelaxed trouwfeest van Kristine & Ben

Volg ons op Social Media

Stuur jouw Real Wedding in!

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram