De Babyshower: wat geef je nu als cadeau? 5 tips

Inspiratie

Foto: Mon Bébé Chéri

Met een glimlach op je gezicht vertrek je naar de babyshower van je beste vriendin, die in verwachting is. Maar ineens begin je te twijfelen; zijn de cadeaus die je hebt gekozen wel gepast? Origineel? Bruikbaar? Natuurlijk wil je niets liever dan je zwangere vriendin verwennen met de leukste cadeaus. Maar het is soms lastig kiezen -zeker als je zelf nog geen ervaring hebt met het moederschap. Voorkom shopstress en koop aan de hand van deze tips het leukste cadeau voor de Babyshower!

1. Denk niet te ver vooruit

Het klinkt zo leuk: een rugtas voor als de kleine straks naar school gaat, een Barbie om samen met jouw eigen dochter mee te spelen, een LEGO bouwwerk van een film die jullie beiden goed kennen… Maar cadeaus die niet op korte termijn bruikbaar zijn verdwijnen helaas vaak in de kast, om vergeten te worden op het moment dat haar kind er eindelijk plezier van kan hebben! Dus tenzij je écht een bijzondere aanwinst voor de toekomst hebt gevonden (een judopakje voor een judofanaat bijvoorbeeld) kun je het beter houden bij cadeaus waar de moeder-in-spé al snel gebruik van maakt.

2. Pas op met nuttige cadeaus

Nuttige cadeaus zijn eigenlijk ontzettend fijn: veel jonge ouders hebben het immers niet breed en door ze kosten te ontnemen geef je ze wat extra ademruimte. Maar… het is erg moeilijk in te schatten wat moeders zelf al hebben aangeschaft! Verkijk je daar niet op: een zwangere vrouw heeft nogal eens de neiging álles op orde te willen hebben voordat de baby komt. Misschien kun je op een slinkse manier ontdekken wat mama to be al in huis heeft gehaald. Of zet in op nuttige cadeaus die moeders vaak pas in een later stadium aanschaffen: zoals een luiertas, badspeelgoed, een setje van borden en bestek om te leren eten, een bijtring voor als de baby tandjes krijgt…3. Persoonlijk is (bijna) altijd goed

Gepersonaliseerde cadeaus zijn bijna altijd een hit! Een stoeltje met de naam van de baby erop (als je die al weet), of bedrukt in de kleuren en vormen van het geboortekaartje. Maar ook een cadeau dat helemaal aansluit bij de passies van moeder: een tegeltje met een spreuk uit haar favoriete kinderboek of film, een verkleedpakje van haar favoriete Disneykarakter, een muziekdoosje met het liedje dat ze zelf als kind altijd hoorde…

Je kunt een cadeau ook heel persoonlijk maken door er zelf iets aan toe te voegen. Borduur bijvoorbeeld een uiltje op een dekentje; precíes datzelfde uiltje als op het behang in de nieuwe babykamer… Denk bij gepersonaliseerde cadeaus wel extra goed na of het de smaak is van de moeder, anders krijg je de komende jaren awkward situations als je cadeau plotseling van de aardbodem verdwenen lijkt.

Ga je een babyborrel- of shower organiseren? Start dan hier!

4. Een momentje voor moeder

Is er na de babyshower nog wat tijd over tot de uitgerekende datum? Dan is een verwenmomentje voor moeder ook een heel fijn cadeau. Natuurlijk weet niemand precies wanneer de baby komt, maar als je vriendin of zus haar verlof nog moet starten is de kans groot dat ze alle tijd heeft voor een heerlijke zwangerschapsmassage. Of neem haar mee voor een middagje babyspulletjes shoppen! Houd er wel rekening mee dat het energieniveau en de mobiliteit van de moeder-in-spé beperkt zijn, dus bedenk goed hoe je háár kunt verwennen.

5. Klassiek of juist origineel

Er zijn twee categorieën babycadeautjes die het bijna altijd goed doen op een babyshower. Klassieke cadeaus bijvoorbeeld: een mooi voorleesboek waar jullie zelf ook groot mee zijn geworden, een muziekdoosje, een bon voor zelfgemaakte maaltijden tijdens de kraamtijd.

Maar je kunt ook juist kiezen voor bijzonder originele cadeaus, die niemand anders zal geven! Wij zetten alvast een paar ideeën op een rijtje:

  • Zelfverwarmend flesje voor onderweg
  • Een armbandje met de naam van de baby in morsecode (als je die al weet!)
  • Een speciale laken met een baby groei schema erop: zodat mama elke maand een leuke foto van haar baby kan maken!
  • Een survival kit voor de vader-in-spé: ook hij mag verwend worden!
  • Een XXL knuffelkussen waar de baby op of tegenaan kan liggen

Bezig met het plannen van een babyborrel of -shower? Dat begint hier

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Downloadables

Ontdek onze downloadables om je babyborrel / doop te organiseren.

Check onze downloadables

Ook interessant

Deze 5 fish foodtrucks moet je leren kennen!

Feesten in een monument: bij deze locaties kan het!

Volg ons op Social Media

Stuur jouw Real Wedding in!

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram