DIY | Kleurrijke en stijlvolle ijsblokjes

Inspiratie

Met de komst van Salino twee jaar geleden maakten we duidelijk aan Vlaanderen hoe gemakkelijk het is zélf een evenement te organiseren, en dat in slechts enkele muisklikken. Wil je echter nog iets verder gaan en jouw feest die echte persoonlijk touch geven? Dan geven wij je de komende weken een paar leuke, haalbare en originele DIY’s op de blog.

Hier leg ik je uit hoe je gemakkelijk je drankjes snel heel stijlvol en mooi kan maken zoals je op de hierboven foto kan zien: kleurrijke ijsblokjes met fruit, eetbare bloemen en kruiden. Dit kan je doen voor grote of kleine feesten, gezellige etentjes, recepties of zelfs je trouwfeest!

  1. Allereerst verzamel je een heleboel ijsblok vormpjes, hoe meer hoe liever. Iedereen zal immers zo’n mooi exemplaar bij zijn drankje willen én het maakt pas echt indruk als er in alle drankjes een bloemetje of stukje fruit zit!
  2. Dan koop je in de winkel eetbare bloemen, vers fruit of kruiden. Of gewoon allemaal: wat jij het mooist vindt.
  3. Best begin je dan goed op tijd met het klaarmaken van de ijsblokjes, ze moeten immers bevriezen! Reken daarom op minstens 24u op voorhand.
  4. Nu begint het echte werk: leg in elk ijsblokvormpje een bloem, besje, stukje rozemarijn, aardbei of blaadje basilicum. Vul dan de vormpjes met water. Dit doe je best door het water in een kannetje te doen en niet gewoon door het onder de kraan te zetten. Daardoor heb je meer controle over de druk van het water en voorkom je dat je bloemen, fruit of kruiden beschadigen.
  5. Nu is het enkel nog een kwestie van de vormpjes in de diepvries te zetten en te wachten.

Geniet!

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Downloadables

Ontdek onze downloadables om je event te organiseren.

Check onze downloadables

Ook interessant

Deze party chalkboard ideeën moet je gezien hebben!

10 tips om van je feestzaal een droomlocatie te maken

Volg ons op Social Media

Laat je inspireren op onze blog en social media

Volg ons op Instagram