REAL WEDDING Bilitis en Geert - DIY Barn Wedding in Ardennen

Real weddings

Om 5u 's nachts popte Geert 'de vraag' aan Bilitis. Door zelf de handen uit de mouwen te steken en te kiezen voor een authentieke locatie in de Ardennen werd hun trouwfeest een onvergetelijke dag. Ontdek hun volledig verhaal in dit artikel! 

 

Hoe is jullie huwelijksaanzoek gegaan?

Dat is een apart verhaal! De dag waarop we 9 jaar samen waren, ging ik 's morgens gewoon naar mijn werk. Op het moment dat ik daar aankwam kreeg ik via mijn beste vriendin een ingesproken bericht toegestuurd. In dat bericht vertelde Geert me, met een vervormde stem, dat ik die dag niet moest werken en terug naar huis moest gaan. Terug thuis gekomen zie ik mijn valies, paspoort, het uur waarop ik moest vertrekken en het adres waar ik naartoe moest rijden. Dat bleek de luchthaven van Eindhoven te zijn! Eindelijk aangekomen, stond Geert me op te wachten om een weekendje weg te gaan. Bestemming: Kopenhagen!

Op dat moment begon ik te denken dat ‘de vraag’ misschien wel eens gesteld kon worden dit weekend. Maar het weekend ging verder, en de vraag kwam niet! Voor ik het wist was het weekend voorbij en waren we terug onderweg naar huis. 

Na heel wat vertragingen door een plotse staking kwamen we aan in Amsterdam in plaats van Eindhoven. Daar moesten we dan nog een bus nemen van 2 uur om weer naar Eindhoven te gaan. Dan drong Geert er nog op aan om bij zijn ouders langs te rijden, zodat hij daar zijn eigen wagen weer kon nemen. Toegegeven: ik was niet zo blij op dat moment. Het regende en het was 5u 's nachts toen ik uiteindelijk thuis kwam. Ik was doodop. 

Maar ... Geert was als eerste thuis. Toen ik thuis kwam en de deur opende, stond Geert in de gang met kaarsjes en een ring! En jawel, daar kwam de vraag, omstreeks 5 uur ’s ochtends!

 

Hebben jullie een thema gekozen voor jullie trouwfeest?

We wilden graag een persoonlijke trouw, in de sfeer van een barn-wedding, waar we heel veel zelf konden doen. Op die manier konden we écht onze eigen trouw creëren.

 

Ik zie dat jullie gekozen hebben voor leuke Happy Socks als rode draad doorheen jullie feest. Hoe zijn jullie hierop gekomen?

We wilden heel graag een gezellige, niet te stijve trouw. Ik had al eens gehoord dat een koppel dit op hun feest hadden geïntroduceerd en was onmiddellijk fan van dat idee! Doordat alle mannen Happy Socks moesten dragen, was er meteen een speels effect op ons feest aanwezig. Terwijl de bruidsmeisjes en ik onze opmaakten, droegen we ook dezelfde leuke Happy Socks. Alle gasten waren trouwens ook fan van het idee: op het einde van de avond droegen de mannen hun linkerbroekspijp in de sokken, zodat iedereen de Happy Socks kon bewonderen!

 

 

Van waar komt de decoratie en aankleding van jullie feest? Hebben jullie dit allemaal zelf gedaan of juist iemand voor ingehuurd?

Eigenlijk hebben we alle decoratie en aankleding van de zaal zelf gedaan, met behulp van vrienden en familie. Namiddagen en avonden hebben we samen zitten knutselen en ideetjes zitten bedenken: van vlaggetjes, tot kaarsenpotjes, bloempotjes, boomschijven, bloemen, het gastenboek, de cookiebar, ... Ik vond het geweldig om dit allemaal zelf te doen! Zo hebben we echt onze eigen persoonlijke toets kunnen drukken op ons feest.

Ook interessant: Allure Weddings - Een prachtig winterhuwelijk!

Jullie feest ging door in de Ardennen. Waarom hebben jullie hiervoor gekozen en hield dit extra organisatie in voor jullie?

We wilden heel graag een soort barn-achtige trouw van maken. Na een tijdje zoeken, zijn we uitgekomen op een feestzaal in de Ardennen, een vierkantshoeve in Braives en we waren meteen verkocht. Daar werd ons een totaalpakket aangeboden, inclusief catering, zodat er eigenlijk geen extra organisatie nodig was.

 

 

Heb je nog advies voor bruidjes-to-be?

Trouwen is een once in a lifetime experience. Laat je niet te veel beïnvloeden door andere mensen: gewoon doen wat je zelf graag wil doen. En vooral: geniet van elk moment! Van het moment dat je ten huwelijk wordt gevraagd, de voorbereidingen van het feest, je trouwkleed kiezen, de avond voor de trouw, tot de hele dag zelf. Las vaak een besef-momentje in waarin je kan stilstaan en beseffen hoe heerlijk deze momenten zijn! En dan maak je werkelijk de trouw van je dromen mee!

Fotografe: Karen Brans

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Downloadables

Ontdek onze downloadables om je huwelijk te organiseren.

Check onze downloadables

Ook interessant

Een styled shoot in de meest romantische stad van de wereld: Parijs!

De hipste soorten feesttenten op een rij

Volg ons op Social Media

Stuur jouw Real Wedding in!

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram