Inspiratie nodig voor DE vraag? Dit zijn de meest romantische huwelijksaanzoeken

Inspiratie

Begin 2019 namen zo'n 1.500 verloofde of getrouwde koppels deel aan de Grote Huwelijksenquête. We vroegen hen hoe hun huwelijksaanzoek ging... En daar kwamen ultra-romantische maar ook fantastisch grappige antwoorden uit! First up: de meest romantische huwelijksaanzoeken. Volgende week komen de grappigste aan de beurt!


1. Populair: op reis in het buitenland

In Parijs...

"… Parijs met zicht op de Eifeltoren! We hadden het tijdens de lunch over trouwen en dus vervolgde mijn partner; misschien kunnen we het dan nu helemaal waarmaken. Toen nam hij de ring uit zijn jaszak, met de vraag om te trouwen."

"Het huwelijksaanzoek vond plaats in Disneyland Parijs, om daarna te gaan genieten in de suite van het Pullman in Parijs, van waaruit we de Eifeltoren bijna konden aanraken!"

Op een romantisch eiland...

"Hij stelde me de vraag op het Griekse eiland Kefalonia, waar wij al een keer eerder waren geweest. Hij heeft mij gevraagd op het balkon van ons favoriete restaurant, tijdens de ondergaande zon ❤️"

"We waren op reis in de Malediven. We maakten een kleine wandeling, toen daar plots in het zand een groot hart stond met “Carole I have a message”. Gaf hij mij zijn gsm en speelde hij een filmpje af: een compilatie van filmpjes, op verschillende plaatsen, waarop hij allemaal lieve dingen vertelde. Na dat filmpje is hij op zijn knie gegaan en heeft hij me de vraag gesteld."

... Overal romantiek!

"Hij stelde de vraag aan de Gloriette in Schönbrunn Palace in Wenen, met zicht op het paleis, de tuinen en Wenen."

"Ik hou van reizen en lekkere wijn. Matthias weet dit en heeft de vraag op citytrip in Praag gesteld, toen we een wijngaard gingen bezoeken. Ver weg van de toeristen, enkel onder ons. Hij ging niet op zijn knie zitten, maar deed dit op zijn eigen romantische manier. Helemaal hoe hij is en hoe ik het wou!"

"In de brousse in een reservaat, in Zuid Afrika, stelde hij me de vraag. Aan een meertje bij zonsondergang tussen de wilde dieren ❤️ Wauw."

"Tijdens onze 6 weekse roadtrip door Portugal met onze Volkswagen T3 bus, werd ik verrast met een prachtig zelfgemaakt foto-album. Hij had onze bus volgeschreven en versierd met lieve boodschappen. Mijn verlovingsring was het haarelastiekje dat ik verloor tijdens onze eerste kus."


2. Gewoon gezellig thuis

"Mijn verloofde, die die dag jarig was, kwam thuis na een avondshift, de kindjes waren al in bed. Ze dacht dat ze geen cadeau ging krijgen, en ik gaf haar aan de eettafel een groot pakket. Daarin zat nog een kleiner pakje... De ring!"

"Op mijn verjaardag maakte mijn partner me wakker en begeleidde mij met m'n ogen dicht naar beneden. Wanneer ik mijn ogen weer open deed, zat hij op zijn knie met een ring voor mij. Er stond ook een heerlijk ontbijt klaar en de woonkamer stond vol met kaarsjes."

"Het aanzoek was bij ons in het appartement. We hadden vrienden uitgenodigd voor een kittyshower (nieuw huisdier). Plots zette hij “ons” nummer op en stelde mij de vraag. Uiteraard zei ik ja!"

"Mijn verloofde was van plan om me te vragen op de Eiffeltoren het laatste weekend van 2018. Maar hij was zelf zo ongeduldig, dat hij me in de auto op de parking van Albert Heijn gevraagd heeft."


3. Ultra persoonlijk

"Ik ben een ontwerper van gezelschapsspellen. Mijn vriend liet een illustrator een speelkaart tekenen van mijn lievelingsspel. Tijdens het spelen kreeg ik de kaart in mijn handen en op dat moment is hij op zijn knie gaan zitten."

"Mijn vriend kwam vroeger thuis van een opdracht met defensie en verraste me met een boeket bloemen en een prachtige ring, die hij heeft laten maken van zijn geboortebandje. Ik had hem nog nooit zo nerveus gezien!"4. Een zotte verrassing

"Een vriend van mijn verloofde bracht me als verrassing naar de luchthaven. Daar moest ik het vliegtuig naar Spanje nemen, zonder te weten wat er zou gebeuren. 's Avonds kwam mijn verloofde ook aan in Sevilla, en heeft me daar ten huwelijk gevraagd."

"Mijn vriend nam me twee dagen mee op verrassingstrip naar Rome, waar ook onze eerste vakantie doorging. Geschiedenisliefhebbers die we zijn, heeft Rome een heel speciale betekenis voor ons gekregen. Tijdens een mooie wandeling door het park aan het Colosseum, stelde hij DE vraag. Terwijl ik doodleuk een mooie fotoreportage aan het vastleggen was van de omgeving. Verrassing!"

"Mijn verloofde had een luchtballonvaart geboekt met een fotograaf. Aan het einde van de vaart stonden er mensen klaar met een grote spandoek: "Wil je met mij trouwen"! Had ik niet zien aankomen!"

"Ik heb mijn vriendin meegenomen op een Geocaching wandeltocht in Spanje, waarbij we op zoek moesten naar 3 doosjes, elk met een vraag of aanwijzing die naar een laatste doosje leidde. Op het laatste doosje zat een cijferslot met 3 cijfers. Wat mijn vriendin niet wist, is dat mijn ouders enkele maanden hiervoor deze doosjes hadden verstopt. Het laatste doosje bevatte een boodschap van mij aan haar. Toen ben ik op mijn knie gaan zitten en heb ik de vraag gesteld. Gelukkig zei ze ja!"

Foto's in het artikel zijn van Lux Visual Storytelling

Ben jij al verloofd? Dan kan je beginnen met plannen! 

Plan je huwelijk via Salino

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Downloadables

Ontdek onze downloadables om je huwelijk te organiseren.

Check onze downloadables

Ook interessant

REAL WEDDING Het Urban Jungle trouwfeest van Lieselot en Nick

Deze 5 fish foodtrucks moet je leren kennen!

Volg ons op Social Media

Stuur jouw Real Wedding in!

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram