'We love to make you smile' - Een interview met Serge van de Instant Fotobox

Vraag jij je ook af wie de mensen achter de leuke Instant Fotobox zijn? Vandaag interviewen we Serge, de eigenaar van Instant Fotobox.

 

Hoe zijn jullie er op gekomen om met Instant Fotobox te beginnen?  

“Wij zijn altijd verbonden geweest met de fotografie. Als kind ben ik opgegroeid in de fotozaak van mijn ouders. Ik heb de passie van het ontwikkelen van een foto meegemaakt in de donkere kamer. De analoge fotografie zag ik verdwijnen en de digitale fotografie groeien.”

 

Wat betekent analoge fotografie voor jullie en het bedrijf?

“Wist je dat onze naam ontstaan is vanuit één van de allereerste fotocamera's namelijk de ‘Fotobox van Kodak’? Tot op vandaag is het tastbaar vastpakken van een echte foto eerder een uitzondering. De meeste mensen hebben wel digitale beelden op hun smartphone, maar een echte foto op fotopapier brengt ons toch terug naar de essentie van het beeld. Denk maar aan een Polaroid foto. Nu, het capteren van een hilarisch moment, de fun, het plezier op je huwelijksfeest is de moeite waard om op foto te hebben. Onze instant geprinte foto's steken de mensen in hun portefeuille, een superleuk aandenken. Vaak hoor ik van HR afdelingen dat onze foto's een heel jaar lang op de verschillende departementen permanent de teamsfeer en fun illustreren.

 

Vroeger was je huwelijksfotograaf. Wat is het verschil met de Fotobox voor jou?

“Na jaren als huwelijksfotograaf te werken heb ik 5 jaar geleden de keuze gemaakt om enkel nog photoboots te verhuren en de dingen te doen die ik graag doe, zoals eventfotografie. Soms zijn er bedrijven die zowel ons inhuren voor een fotobox als voor een professionele reportage van hun event. Ik geniet er enorm van als trouwkoppels hun gastenboek doorbladeren met de foto's van onze instant fotoboxen.”

Lees ook: 8 voordelen van samenwerken met een professionele fotograaf

Hoe is jullie bedrijf gegroeid?

“Wij zijn vooral gegroeid door dat net ietsje meer te doen voor elk event. Ik vind het enorm fijn om voor een lokale ondernemer of een trouwkoppel een Fotobox kan plaatsen. Maar 4 jaar terug kreeg ik de vraag van Coca Cola om een Fotobox te plaatsen op hun event. Intussen is die lijst met topbedrijven en referenties echt heel groot geworden. Het feit dat ook dat we intussen voor meer dan 50 wereldwijde companies (DME, Beaulieu, Domino's pizza, Barry Callebaut, Picanol, …) Fotoboxen hebben verhuurd, is voor mij het bewijs dat onze kwaliteit en service perfect zijn.”

 

Serge, ik lees dat jij naast de Instant Fotobox ook nog een andere carrière hebt. Hoe combineer je deze twee? En wat is je drijfveer?

“Mijn drijfveer is dat ik niet kan stilzitten. Ik werk naast fotobox ook als sales manager voor de e-commerce marktplaats Storesquare. Als digitale specialist help ik KMO’s groeien in ons prachtige online landschap. Tegelijk ben ik ook een Google Certified 360° fotograaf. Met deze foto's kun je een locatie virtueel bezoeken.”

 

Wat is volgens jullie de meerwaarde van een Instant Fotobox op een evenement?  

“Een Fotobox op een evenement zorgt voor het capteren van de fun en het plezier. Je brengt mensen samen die op een ongedwongen manier. Tegelijk is het een creatieve manier om met de nieuwe GDPR wetgeving de consument toch te linken aan je merk en het persoonlijk te maken.”

 

 

‘We love to make you smile’ is jullie motto. Dat is weliswaar essentieel voor leuke foto’s te verkrijgen. Hoe zorgen jullie er concreet voor dat er zoveel mogelijk gelachen wordt voor de Instant Fotoboxen?

“Voor elk event zorgen we voor de nodige props, snorren, brillen en leuke accessoires voor op de foto. We gebruiken soms ook een green screen achtergrond waarbij je gasten in eender welk decor kunnen plaatsen.

Binnenkort plaatsen wij een Fotobox op het personeelsfeest van een ziekenhuis. Daar zal onze quote zijn "Mensen die veel lachen leven langer". Geef toe, is dit geen mooie insteek voor hun feest? En gelukkig zullen er voldoende dokters in de zaak zijn voor het geval dat mensen zich zouden doodlachen van plezier."

 

Op jullie website gebruiken jullie een quote van Abraham Lincoln, “There are no bad pictures: that’s how your face looks sometimes”. Ik merk dat jullie erg leuke en grappige ideeën hebben. Zijn quotes een belangrijke inspiratiebron?

“Quotes: ik hou ervan en ze inspireren me. Deze quote van Abraham Lincoln slaat op het feit dat foto's onthouden wat mensen vergeten. Dus waarom zou je dan niet voor een leuke fotobooth kiezen op je feest?”

 

Ik zie dat sinds kort ook ‘social sharing’ mogelijk is met jullie boxen. Wat zijn jullie toekomstplannen met Instant Fotobox? Wat staat er nog op de agenda?

“Op de Las Vegas Photobooth Expo zullen er volgende maand weer tal van nieuwe zaken zijn, die we mogelijks dan introduceren. Vandaag kunnen we reeds enquête vragen implementeren tijdens een selfie fotosessie. Gasten kunnen nu zelfs hun naam of handtekening op elke foto laten plaatsen. Via onze app kunnen ze alle foto’s digitaal sharen.”

 

Geïnspireerd door Serge's passie voor foto's? Verdient jouw event ook wel dat net iets extra? Ontdek dan alle mogelijkheden van Instant Fotobox!

Ontdek Instant Fotobox

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram