Muziek en entertainment op jouw feest: hoe pak je dat aan?

Muziek en entertainment op jouw feest: hoe pak je dat aan?

Tips en Trends

14/12/2017

Plezier en vertier op een feest is altijd welgekomen. Je bent vast wel al op een bruisend feestjes vol sfeer geweest, maar misschien ook al op feestjes die niet op gang kwamen. Hoe kan je nu garanderen dat jouw feest er eentje van die eerste categorie wordt? Goede voorbereidingen kunnen ervoor zorgen dat het een spetterend feest wordt. Denk bijvoorbeeld goed na over je concept, een thema en natuurlijk de muziek en entertainment. 

Zoals je misschien wel al gezien hebt, kan je die laatste twee nu ook vinden op Salino! Maar hoe pak je dat nu aan? Hieronder sommen we een aantal belangrijke zaken op die je zeker niet uit het oog mag verliezen bij het boeken van muziek en/of entertainment.

1. Zit of staat het publiek?

Een staand publiek is veel dynamischer dan een zittend publiek. Iedereen kan rond wandelen en met iedereen een praatje slaan. Als je graag een dansfeest wil, is het slim om iedereen te laten rechtstaan. Bij een intiem concert kan je het publiek beter laten zitten.

2. Is het een groot of klein publiek?

Kies je muziek en/of entertainment aan de hand van de grootte van het publiek. Een heel groot publiek vraagt misschien om meerdere entertainers, een klein publiek om een gezellig bandje.

3. Zijn er kinderen? 

Kinderen kunnen op een feest wel wat entertainment gebruiken. Een lange dag of avond tussen volwassenen kan voor hen snel saai worden. Zorg ervoor dat ze niet aan de benen van hun ouders gaan zeuren door bijvoorbeeld een kinderhoek te organiseren, een springkasteel te zetten of een goochelaar te vragen.

4. Serveer je eten?

Indien ja, op welke manier serveer je dat eten? Is het een walking dinner, aan tafel, komt er een foodtruck, zijn het gewoon hapjes of een driegangenmenu? Stem je muziek en entertainment hier op af. Je kan bijvoorbeeld tijdens het eten een bandje laten spelen en achteraf een dj. 

5. De timing van het feest

Maak van tevoren een draaiboek op. Dat hoeft niet veel werk te zijn, eerder gewoon een richtlijn van de uren van je feest. Bijvoorbeeld: 17u aankomst gasten, hapje en drankje - 18u diner met jazzband - 21u dj-set - 23u vuurspuwer. Op die manier kan je duidelijk communiceren met (in dit geval) het bandje, de dj en de vuurspuwer en kan er op de avond zelf niets meer mis gaan.

6. Wat is het doel van het feest?

Wordt het een dansfeest, dient het bandje meer als achtergrondmuziek, moet er een grote goochelact zijn of moeten vooral de kinderen ge├źntertaind worden? Bedenk wat het doel is van je feest en hoe je dat doel extra in de verf kan zetten door muziek en/of entertainment te voorzien.

 

Muziek en entertainment op Salino


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Een tuinfeest in de winter? Zo doe je dat!

Inspiratie

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie