"The magic of the barn. Een uniek stukje erfgoed nabij hartje Hasselt"

Historisch erfgoed midden in 100 ha natuur

Makkelijk bereikbaar, vlakbij autosnelweg

All-in beleving met creatieve foodconcepten

Vanaf 100 tot 600 personen | Locaties

Een exclusieve uitstraling voor jouw evenement

Op zoek naar een originele locatie voor de organisatie van jouw (trouw-)feest, beurs, evenement, conferentie? Ontdek de rust van een groene oase en de magie van een authentieke schuur in de Herkenrodeabdij. Met haar honderd hectare natuurgebied en twaalfde-eeuwse hoevegebouwen kom je in een bijzondere, feeërieke wereld terecht. Exclusief en afgesloten van de buitenwereld, op een boogscheut van hartje Hasselt en autosnelwegen. 

Deze veelzijdige locatie, met eeuwenoude vertrekken, binnenkoer en inspiratietuinen, biedt een oneindig scala aan binnen- en buitenmogelijkheden voor de gewenste sfeer en setting van uw event in te vullen. De omgeving biedt een uniek decor - vier seizoenen lang, met elk een uniek en panoramisch kleurenpalet. Om op alle facetten van jullie trouwfeest een hoogstaande kwaliteit en service te garanderen, biedt het Tiendschuur Herkenrode team een all-in service aan onder leiding van de ervaren en toegewijde gastvrouw Ancy en zaalverantwoordelijke Serkan. Zij staan jullie vanaf dag één persoonlijk bij voor een unieke omkadering en perfecte invulling.

Gelegenheden

Babyborrel / Doop
Communie / Lentefeest
Huwelijk
Verjaardagsfeest
Jubileum
Familiefeest

Vergadering
Seminarie
Productvoorstelling
Personeelsfeest
Bedrijfsfeest
Teambuilding

Eigenschappen

Eigen catering niet mogelijk
Multimedia
Parking
Wifi

Tuin / Terras
Prachtige historisch kader te midden van de Abdijsite van Herkenrode.
All-in service op maat van de klant

Parking

Er is een ruime parking voorzien aan de Abdijsite, voor 600 wagens.

Zalen

Naam
Tiendschuur680 - - - 500 - 700300 -
Tiendschuur - podiumverdiep 6370707070 - 70 - -
Tabel weergave: Aantal personen

Sneller weg van de bewoonde wereld kan haast niet: van zodra je de autosnelweg verlaat ben je even lang (lees: vijfhonderd meter) onderweg naar de abdijsite als op de imposante oprijlaan zelf. Deze leidt je via een ruime parking met plaats voor zeshonderd wagens via een idyllisch pad, omgeven door boomgaarden die ’s nachts met kaarsen verlicht worden, naar het Poortgebouw. Deze oude portierswoning, het statige koetshuis en de paardenstallingen vormen samen met de Tiendschuur het U-vormige neerhof met een bijzondere binnenkoer. Heerlijk om te aperitieven, eventueel met decoratieve tenten en randanimatie.

De twee hectare grote omliggende tuin is een uniek botanisch schouwspel van honderden verschillende kruiden, welvende waterbekkens bekleed met groene lelies, fonteinen en een overwelfde groene wandelgang. Je kijkt uit op het oneindige landschap van graslanden, moerassen, boomgaarden en water dat het omliggende natuurgebied rijk is. Een originele setting voor jouw receptie, ceremonie en fotoreportage.

De 700 vierkante meter grote monumentale Tiendschuur, waar in de zeventiende eeuw de ‘tienden’ werden opgeslagen, biedt onderdak aan 100 tot 600 gasten. Dankzij haar authentieke houten structuur heeft deze royale zaal desalniettemin een intiem karakter. Voor een zittend diner biedt de Tiendschuur plaats aan 250 gasten, terwijl een receptie of walking dinner tot 600 genodigden mogelijk is. Dit kan perfect gecombineerd worden met een afgescheiden ruimte voor een huwelijksviering of business workshops in de zaal of op het podiumverdiep van de Tiendschuur.

Heb je nood aan extra break-out rooms voor jouw bedrijfsevent? Uitbreiding naar het het Poortgebouw, die over 5 extra ruimtes met de nodige infrastructuur beschikt, is mogelijk!

Ontdek meer over Tiendschuur Abdijsite Herkenrode

5x feesten in een schuur

Feesten in een schuur: lijkt dat je altijd wel al wat? Rustiek, authentiek en voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt om hét feest, dé vergadering of teambuilding van't jaar te bouwen - deze 5 prachtige locaties hebben het allemaal. Ontdek ze in dit artikel!

Lees meer

Volg ons op Instagram