"Jouw feest in retro sfeer in een prachtige tuin en dito staminee"

Prachtig romantische locatie in de Kempen

Ideaal voor kleinere gezelschappen

Een mooie tuin met kapschuur en tent

Vanaf 10 tot 45 personen | Locaties

In de Kempen te Herenthout ligt het romantische Staminee annex houtambachtenmuseum De Wimpe. Dat de eigenaar en uitbater een duidelijke link heeft met hout en beeldhouwen zal je hier niet ontgaan.En zonder al te veel van je verbeelding te vergen merk je hier ook een duidelijk warme Oostenrijkse toets.Die kreeg hij mee vanuit  het atelier van Horst Rainer, gerenommeerd beeldhouwer en houtsnijder te Tirol waar hij geruime tijd student was.

In het Houtambachtenmuseum vind je de meest in het oog springende werktuigen en bewerkingen van schrijnwerkerij – klompenmakerij – wagenmakerij – kuiperij voorgesteld door verbazend realistische figuren. Het ‘levend verleden’ van onze voorouders houtbewerkers anno 1900 kan je hier komen bewonderen.

Na verloop van tijd is het museum verschoven naar museumcafé, 'Het Staminee', dat zich leent als locatie voor jouw event, familiebijeenkomst, collega-dag, en nog veel meer.  Bij goed weer kan je met een BBQ terecht op het mooie zomerterras of onder de tent of de houten kapschuur. Bij minder weer is het heerlijk vertoeven in het knusse kelderstaminee bij de warmte van de verschillende houtkachels.

Het is een locatie die zowel charmant is in de zomer als in de winter. 

Er zijn 4 ruimtes met 4 verschillende thema's in de houtambachten. In totaal kunnen er ongeveer 45 personen zitten, verdeeld over de 4 ruimtes. 

Bij goed weer hebben we op ons zomerterras wel plaats voor een 55 a 60 tal personen.


Verder is er buiten een authentieke kegelbaan aangelegd waar je gratis gebruik van kan maken. Ook mogelijkheid voor recepties en walking diners.

Contacteer René voor een vrijblijvende offerte!

Belangrijke informatieEr is geen kinderspeeltuin(wel mogelijkheid tot plaatsen springkasteel). Na 22u respecteren we de rust in de omgeving en dimmen we muziek en feestgedruis.

Tarieven

Het tarief voor onze locatiehuur geld vanaf 11u s'morgens tot 22u s'avonds. Nadien wordt er per begonnen uur een extra aangerekend.

Gelegenheden

Babyborrel / Doop
Huwelijk
Verjaardagsfeest
Jubileum

Familiefeest
Vergadering
Seminarie
Personeelsfeest

Eigenschappen

Eigen catering niet mogelijk
Parking
Tuin / Terras
Ons zomerterras buiten is geschikt voor 55-60 personen.
Overdekte houten kapschuur met bar die plaats biedt plaats aan een 25 tal personen

De Wimpe werkt met 2 vaste cateraars uit Herenthout.

Inbreng eigen cateraar mogelijk onder voorwaarden.

Er kan een waarborgsom worden gevraagd dewelke integraal wordt terugbetaald indien er zich geen schadegeval voordoet.

Parking

Eigen kleine parking. Verder is er genoeg parkeermogelijkheid langs onze rustige straat.

Zalen

Het "Staminee" heeft 4 ruimtes; schrijnwerkerij, klompenmakerij ,wagenmakerij en kuiperij. Onderling zijn deze verbonden, In totaal beschikt de Staminee over een 45 tal zitplaatsen, verdeeld over de 4 verschillende ruimtes.

Onze mooie tuin leent zich perfect voor een bbq of tuinfeest.

De houten authentieke kegelbaan is vrij te gebruiken.

Volg ons op Instagram