7 oude fabrieksgebouwen voor jouw huwelijk

7 oude fabrieksgebouwen voor jouw huwelijk

Inspiratie

20/07/2023

Ben je op zoek naar een bijzondere locatie voor jullie huwelijksfeest? Een locatie met geschiedenis en een stoere insteek? Trouw dan in een oud fabrieksgebouw! Een pakhuis uit de 19e eeuw geeft je bruiloft karakter en de trouwfoto’s net dat beetje extra. In dit artikel zetten we voor jou onze meest fantastische fabrieksgebouwen op een rij!

Waarom een industrieel pand?

Waarom zou je trouwen in een oud fabrieksgebouw? Daar zijn veel goede redenen voor:

  • De meest symbolische reden om je huwelijksfeest in een industrieel pand te houden, is de verbinding tussen oud en nieuw. Een gebouw met een rijk verleden vormt een beeldschoon contrast met de belofte voor de toekomst die jullie met elkaar aangaan! Dit contrast maakt jullie huwelijksfeest heel bijzonder.

  • Een andere reden waarom veel stellen een industriële locatie kiezen, is de behoefte voor een stoere tegenhanger. Is een bruiloft voor jou al gauw te ‘zoet’? Het robuuste karakter van oude fabrieksgebouwen zorgt ervoor dat jouw huwelijksfeest een veel stoerdere sfeer krijgt.

  • Juist die unieke sfeer helpt mee om de herinnering aan jullie huwelijksfeest bijzonder te maken. De locatie drukt een grote stempel op de indruk die jullie bruiloft maakt op jullie gasten! Daarom is een oud industrieel gebouw een geweldige keuze voor deze dag.

  • Ook op praktisch gebied zijn gerenoveerde fabrieksgebouwen ideaal voor een huwelijksfeest. Veel van dit soort panden zijn speciaal ingericht voor events, zodat je er met een groot gezelschap terecht kunt. Eten, dansen, de ceremonie? Het kan allemaal!

  • Tot slot kunnen we nog één overtuigende reden noemen om voor je huwelijk een industriële locatie te kiezen: de trouwfoto’s. Met zoveel karakter en zoveel historische elementen vormt een fabriekspand de geweldige setting voor jullie huwelijksfotoshoot! 




Ben ook jij een fan van deze originele en authentieke huwelijkslocaties? Kijk dan met ons mee naar zeven inspirerende industriële panden voor jouw feest.



1. Feestzaal Bassin

Voor een heerlijke combinatie van karakter en natuur ben je bij Feestzaal Bassin op de juiste plaats. Deze fabriekssite is in het verleden gebruikt voor verschillende industriële activiteiten, van tulefabriek tot leerlooierij. Feestzaal Bassin weet deze authentieke elementen mooi samen te brengen met jouw huwelijksfeest! Geniet overdag van de tuin met zwemvijvers aan de Schelde en dans ’s avonds in de catacomben van de fabriekssite.

Vraag je offerte op bij Bassin



2. Hangar 27

Op een steenworp van Antwerpen is Hangar 27 een plek die verenigt, bruist, de toon zet en het perfecte decor vormt voor ieder event. Hangar 27 is een hippe locatie in Edegem tot 750 personen. Vlakbij alle invalswegen in een groene omgeving met parking voor de deur! Of je nu op zoek bent naar een knappe plek voor je huwelijk, een feest organiseert of een corporate event plant. Ze bieden je een waaier aan mogelijkheden in een moderne setting met uniek karakter.

Vraag je offerte op bij Hangar 27



3. De Vleeshalle

Productief meeten, een event organiseren of netwerken in een historische locatie? De Vleeshalle in Mechelen is daarvoor de ideale place to be. Zo kan je tijdens de openingsuren op en top genieten in de hal. Denk maar aan de Pembertonlounge, vernoemd naar de oprichter van Coca-Cola of de zonovergoten patio. Op maandagen zetten ze graag de deuren uitzonderlijk open voor grootschalige privé-events. Van een bedrijfslunch en receptie tot afterwork of teambuilding. ’t Is allemaal mogelijk in De Vleeshalle.

Vraag je offerte op bij De Vleeshalle



4. Plein Publiek

Deze locatie herken je waarschijnlijk meteen om haar kenmerkende serre tussen opeengestapelde containers: Plein Publiek! Een unieke setting om je trouwfeest of event in te organiseren, net buiten de stad.⁠

⁠Haar unieke karakter verleent zich perfect voor de eerder out-of-the-box concepten. En door middel van een lichtprojectie zorgen de containers rondom de serre voor de meest adembenemende visuele ervaring. ⁠

⁠Heeft jouw event wat er nodig is om deze locatie te strikken?

Vraag je offerte op bij Plein Publiek 



5. Watt17

Watt?! Watt17 biedt het vermogen om je te verbazen...

En het heeft wat, zo’n mijngebouw. Monumentaal, imposant en uit een ander tijdperk. Sluit je ogen en duik terug in de jaren 30 toen de elektriciteitscentrale op volle toeren draaide. Vandaag ontvang je hier je gasten in een decor vol grandeur en nostalgie. Het inspirerende mijnpatrimonium en een vergezicht over de site, krijg je er gratis bij.

Brutaal en elegant door het authentieke van de ruwe muren in een mijndepot af te wisselen met de sjieke touch van rijke fluwelen gordijnen en kristallen luchters.” Het resultaat? Het unieke kader van een oude loods. Prachtige hoge plafonds, authentieke ramen: dit is simpelweg groots met die overweldigende brugkraan en bedieningspanelen. Dit moet je met je eigen ogen gezien hebben.  

Meedenken, onze knowhow aanreiken, creatieve voorstellen uitwerken, onze handen uit de mouwen steken: ze doen het met een onuitputtelijke – en aanstekelijke – energie. 

Vraag je offerte op bij Watt17



6. De Hoorn

De Hoorn is een one-stop-shop voor events, meetings, horeca, co-working en housing in dé centrumstad van Vlaanderen. Op een steenworp van het stadscentrum vind je de Hoorn in de nieuwe hotspot van Leuven: de Vaartkom. In een project van lange adem werd de oude Stella Artois brouwerij, overigens beschermd erfgoed, omgebouwd tot één van de meest unieke eventlocaties van het land. Kom het beleven!

Op zoek naar een unieke locatie voor je event? Het unieke en industriële karakter van deze sfeervolle eventruimtes, maakt van je huwelijk, seminarie, congres, diner of feest een onvergetelijke gebeurtenis. De Brouwzaal en Machinezaal ademen de geschiedenis van de brouwerij. Het Atrium pakt uit met een knap staaltje architectuur en verwelkomt iedereen in het historisch hart van de Hoorn. Zit je liever hoog en droog? Dan geven de Skyboxen op het 7de je event die extra panache met een uniek uitzicht over Leuven en een dakterras om van weg te dromen. 

Vraag je offerte op bij De Hoorn



7. Quartier Papier

Het is niet moeilijk om je een uniek huwelijksfeest voor te stellen in deze prachtige papierfabriek. Quartier Papier combineert het industriële karakter van dit pand met een moderne, elegante inrichting. Op vijf verdiepingen zijn diverse ruime zalen te vinden: daar zit allicht de perfecte ruimte voor jouw huwelijksfeest bij! Quartier Papier ligt vlakbij Brussel en is daardoor heel goed bereikbaar.


Ben je zonet jouw droomlocatie tegengekomen? Of ben je benieuwd naar de andere soorten locaties van Salino? Bij Salino vind je vast en zeker de perfecte locatie voor je huwelijk! Vind nog andere prachtige industriële locaties voor je huwelijksfeest. 



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant