Hoe kies je een professionele fotograaf voor je huwelijk?

Hoe kies je een professionele fotograaf voor je huwelijk?

Tips en Trends

14/07/2021

Bij een perfecte huwelijksdag hoort een perfecte huwelijksfotograaf. Hoe herken je een professionele fotograaf en waar let je op bij het kiezen? We geven je enkele tips en tricks mee zodat je de juiste keuze maakt.


1. Bepaal je stijl

Elke huwelijksfotograaf is uniek en heeft zijn eigen stijl. Geef 5 fotografen de opdracht om een bruidspaar te fotograferen en je krijgt 5 verschillende foto’s terug.

Wil je een klassieke fotograaf die de typische suitefoto’s neemt of heb je liever de fotograaf die geen uitdaging uit de weggaat? En dus ook op z’n buik in een plas wil gaan liggen om het ultieme shot te maken? Van klassiek over speels tot uberromantisch, voor elk wat wils. Deze keuze zal bepalend zijn om een selectie aan potentiële fotografen te maken.


2. Gaan kwaliteit en prijs hand in hand?

Een volledige huwelijksreportage heeft een kostenplaatje. Ongeveer 5 à 10% van het volledige budget van een gemiddeld huwelijksfeest investeer je in een huwelijksreportage. Heel wat koppels kijken dan ook eerst naar de prijs maar vergis je hierin niet. Je wilt toch dat jullie grote dag op de juiste manier wordt vastgelegd?

Belangrijk om weten, wat is in de prijs inbegrepen? Krijg je hierbij alle foto’s digitaal in hoge resolutie? Wat met nabewerking van de foto’s? Vraag eventueel ook na wat het uurtarief is mochten er nog extra uren of werk zijn.

Willen jullie toch besparen? Maak dan bijvoorbeeld zelf een trouwalbum, dit kan achteraf altijd nog. Maar voor de perfecte huwelijksfoto's heb je echt maar één kans …


3. Met een pint op café

Heb je iemand gevonden waarvan je denkt ‘die is het’? Leer mekaar kennen. Ga samen op café een pint drinken of spreek gezellig bij jullie thuis af. Een persoonlijke kennismaking is heel belangrijk, er moet nl. een match zijn tussen beide partijen.


4. Duidelijke afspraken maken goede vrienden

Heb je de perfecte huwelijksfotograaf gevonden? Maak samen duidelijke afspraken en zet alles op papier zodat er achteraf geen misverstanden zijn want dat zou kunnen zorgen voor een wrange nasmaak.

Nu is het aan jullie! Ga op zoek naar een huwelijksfotograaf die jullie wensen kan vertalen in beeldschone foto’s!


Kies je fotograaf


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Zo bezorg je jullie huwelijksceremonie die echt persoonlijke toets

Tips en Trends

Styled Shoot - In Brugge, een Wedding Elopement Story

Styled shoots