Hoeveel kost een foodtruck huren?

Hoeveel kost een foodtruck huren?

Tips en Trends

11/04/2024

Een losse, ongedwongen sfeer, informeel tafelen, en een hippe, retro of vintage foodtruck als blikvanger: onmisbare elementen voor een event waar de druk even van de ketel mag. Als host mag jij op twee oren slapen, terwijl je gasten met volle teugen genieten van heerlijke, verse gerechten.

Nu vraag jij je waarschijnlijk af wat de prijzen zijn voor het huren van een foodtruck. In dit artikel lees je wat de prijzen voor het huren van een foodtruck bepaalt en vind je een handig overzicht met welke opties je hebt met een klein, gemiddeld of groot budget. 

Wat kost een foodtruck huren gemiddeld?

Een foodtruck boeken voor je feest of event kan al voor een startprijs van gemiddeld 800 euro. Natuurlijk is de startprijs niet de enige prijsbepalende factor. Zie het als de basis voor verdere personalisatie: extra gasten, een meer uitgebreid menu en een langere service kunnen de kosten enigszins verhogen.

Psst… Nood aan praktische tips? In dit artikel vind je praktische tips voor het boeken van een foodtruck. 


Wat bepaalt de prijs voor een foodtruck?

Een overzicht met de belangrijkste zaken die bepalen hoeveel het huren van een foodtruck kost:

  • Aantal gasten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd - en hoe meer gerechtjes de foodtruck zal voorzien.
  • Menu en aantal gerechten per persoon. Een enkel hapje kost natuurlijk minder dan een uitgebreid menu met voor-, hoofd- en nagerecht.
  • Duur van het feest. Hoe langer de foodtruck ter plaatse aanwezig is, hoe hoger de kosten.
  • Type foodtruck. De ene foodtruck zal wat meer kosten dan de andere. Dat ligt onder meer aan de verschillen in de gebruikte ingrediënten, bediening en service.

De prijs voor het huren van een foodtruck is dus aan heel wat zaken onderhevig. Op ons platform kun je offertes aanvragen bij foodtrucks die perfect passen bij je feest of event. Zo krijg je meteen een duidelijk zicht op de kosten voor een foodtruck voor jouw feest.


Hoeveel foodtrucks boek je per persoon?

Op de profielpagina’s van onze trucks vind je steeds terug hoeveel personen de foodtruck maximaal kan bedienen. De bovengrens ligt rond de 5.000 gasten. 

De meeste foodtrucks werken daarnaast met een minimum aantal gasten. Bij de ene foodtruck begint het aanbod vanaf 10 à 20 gasten, de andere hanteert een minimum van 50 of zelfs 100 gasten. 

De foodtruck-eigenaar informeert je met plezier over hoeveel gasten zijn of haar truck comfortabel kan bedienen. Vanaf meer dan 100 gasten is het over het algemeen aan te raden om 2 of meer foodtrucks in te schakelen.

Tip: Gebruik de handige filters op ons platform om gericht op zoek te gaan naar de juiste foodtrucks voor jouw gastenaantal!


Vind de leukste foodtrucks voor elke gelegenheid


 Foodtruck opties voor 30 tot 50 gasten ingedeeld per budget

Je hebt wellicht al een bepaald budget in gedachten dat je wilt besteden aan de catering op je event. Hieronder ontdek je wat je met elk budget mag verwachten voor een event of feest met 30 tot 50 gasten.

Tip: Op zoek naar een foodtruck binnen jouw budget? Gebruik ons handig filtersysteem om de ideale match te vinden voor jouw feest- of eventbudget!


Budgetcategorie 1: Foodtrucks voor klein budget - onder de 800 euro

Klein feestje, klein budget? Dat roept om kleine gerechtjes! Met een budget tussen de 600 en 800 euro boek je zorgeloos een…

  • Desserttruck
  • Hapjestruck
  • Drankentruck
  • Ontbijttruck
  • Frietjestruck


Klein budget? Deze foodtrucks staan voor je klaar!



Budgetcategorie 2: Foodtrucks voor klein tot gemiddeld budget - vanaf 800 euro

Voor een feestje met 30 à 50 gasten is met een budget vanaf 800 euro heel wat mogelijk. Je vindt in de meeste categorieën een heleboel leuke opties. Denk maar aan:

  • Burgers
  • Pizza
  • Pasta
  • Pokébowls


Kies uit meer dan 100 foodtrucks



Budgetcategorie 3: Foodtrucks voor gemiddeld tot groot budget - vanaf 1.500 euro

Met een budget van 1.500 euro of meer kun je 30 tot 50 gasten trakteren op een meer exclusieve eetervaring. 

Denk maar aan gastronomische menu’s met meerdere gangen, live kookspektakels, showcooking en tot in de puntjes verzorgde bediening. Je hebt de keuze uit aantrekkelijke opties zoals:

  • Ofyr en andere barbecuetrucks
  • Farm-to-table menu’s
  • Health food
  • Meesterlijk bereide gerechten uit de wereldkeuken


Trakteer je gasten op een gastronomisch spektakel



Wat zit inbegrepen in de prijs voor de foodtruck?

Op het prijsvoorstel van je foodtruck vind je verschillende kosten terug. In een notendop:

1. Centraal in elke foodtruck: de gerechten

De gerechten zijn het hart van elke foodtruck - en meteen een zeer variabele factor op de offerte. Verrekend in de prijs per gerecht zitten zowel de kosten voor de kraakverse ingrediënten als de kosten voor de liefdevolle bereiding van elk voor-, hoofd- of nagerecht.

De prijzen variëren van 6 tot meer dan 30 euro per gerecht. Logisch ook: een warme wafel kost heel wat minder dan een burger met versgegrillde agnussteak. 

Nog geen idee welke foodtrucks je op je event wilt uitnodigen? In dit artikel vind je 10 van de leukste types foodtruck voor elk soort event. 


2. Bediening: personeel en de duur van de service

De ene foodtruck brengt bedienend personeel mee om je gasten in de watten te leggen, de andere bezorgt de gerechten rechtstreeks vanuit de truck. Gemiddeld mag je rekenen op een minimum van 2 uur inbegrepen service. Blijft de foodtruck wat langer ter plaatse? Dan zal je natuurlijk wat meer betalen.

Tip: De meeste foodtrucks vermelden de kosten voor een extra service-uur op hun profielpagina.


3. Voorbereiding: alles wat voor het feest moet gebeuren

Nog voor de foodtruck ter plekke arriveert, treft de uitbater de nodige voorbereidingen. Denk bijvoorbeeld aan het voorbereiden van het menu en het inkopen van de ingrediënten. Hij of zij werkt achter de schermen aan het slagen van je event.


4. Opstartkost: van huur tot opkuis

Doorgaans zal de foodtruck een opstartkost tussen de 150 en 300 euro aanrekenen. Die kost dekt het opstellen en installeren van de foodtruck, de huur van de wagen en het materiaal, en de opkuis achteraf. 

Jij geniet een zorgeloze voorbereiding en sfeervolle aankleding van het feest, en hoeft achteraf niet in te zitten met de schoonmaak! 


5. Reis- of verplaatsingskosten

De foodtruck is natuurlijk ook even onderweg naar de feestlocatie. Doorgaans ligt de verplaatsingskost tussen de 0,35 en 0,75 euro per kilometer.


Pssst… Zoek je nog een locatie voor je event?


6. Sfeer, gezelligheid en entertainment? Helemaal gratis!

Iets dat niet op de rekening vermeld wordt, maar dat elke foodtruck wel gratis en voor niets levert? Bakken vol sfeer, gezelligheid en interactie! 

Een prachtig aangeklede truck, een live kookshow en een losse, informele manier van samen genieten van heerlijke maaltijden: dat is de geheime meerwaarde van elke foodtruck. 


Foodtruck huren voor jouw feest of event? Vergelijk snel het aanbod van meer dan 150 foodtrucks!

Bij Salino willen we niets liever dan bijdragen aan het slagen van jouw feest of event. Daarom doen wij er, dag in dag uit, alles aan om jou te ondersteunen bij de organisatie van feesten en events voor elke gelegenheid. 

De perfecte foodtrucks voor jouw event vind je snel, gemakkelijk en volledig gratis op ons handige platform. Vink aan wat voor feest je organiseert, welke gerechten je graag voorschotelt, wat je budget is en wanneer je de foodtruck nodig hebt. Jij krijgt meteen een overzicht van potentiële ideale matches. Gemakkelijk, toch?


Neus snel en eenvoudig door meer dan 150 professionele foodtrucks





Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant