Waarom feesten in een tent zo hip is

Waarom feesten in een tent zo hip is

Tips en Trends

24/03/2021

Je gaat een feestje geven. Misschien heb je al een heel concreet idee, of misschien droom je gewoon graag weg bij het ontwerpen van jouw ideale feest. Maar één ding is zeker, het feit dat je dit artikeltje leest, wil zeggen dat het je bezig houdt. Wel, zoals je weet schrijven we op de blog van Salino over alle laatste trends in evenementenland. En feesten in een mooie tent is tegenwoordig superhip. Waarom? Dat lees je hieronder.

1. Be the architect of your own party!

Voor zij die graag écht hun eigen ding willen doen. Bohemian? Chique? Industrieel? Romantisch? Als je besluit om je feest in tent te organiseren, kan je werkelijk de architect van je eigen feest zijn. Jouw specifieke idee van hoe het eruit moet zien, kan je bespreken met de bedrijven die tenten zetten. Zij luisteren naar jou en staan open voor jouw ideeën en wensen. En ze zetten zich dagelijks in om die wensen waar te maken.

2. Een tent is flexibeler dan een zaal

Een tent is flexibel. De carte blanche van een tent gaat ver: je kiest de grootte, inrichting, decoratie, catering etc. allemaal gewoon zelf. Je bent niet verbonden aan de regels of vaste cateraars van een zaal. Toch al een zaal in gedachten? Op heel wat plaatsen is de mogelijkheid om ook een tent buiten te zetten.

   

Foto's: Altiro Tenten

3. Beschermd tegen regen en wind maar toch buiten

Een feest buiten, één zijn met de natuur, het lijkt wel een droom. Maar in België kan dat wel eens tegenvallen. Door een mooie tent te huren kan je gewoon buiten je feest geven en hoef je je geen zorgen te maken om onvoorziene weersomstandigheden!

4. Je kan een tent op een indrukwekkende plek zetten...

Een bos, een strand, een weide: het kan gewoon allemaal. Uiteraard moet je je informeren en een grond vinden waar je je feest kan en mag laten doorgaan. Maar geen idee is te gek zolang je goed nadenkt over de mogelijkheden, jouw budget en als je alles goed voorbereid.


Foto's: Tienda Events

5. ... of gewoon in je eigen tuin

Hebben jij of iemand die je kent een grote tuin? Dan kan je je feest dicht bij huis geven. Dat is goedkoop, gezellig en persoonlijk. 

6. Er bestaan veel verschillende mooie tenten

Vouwtenten, pagodatenten, stertenten, stretchtenten en zelfs opblaasbare tenten: het aanbod is oneindig. Bekijk samen met de leverancier wat het beste past bij jouw wensen. Wil je een groot diner? Veel daglicht? Een knallende party? Jij vraagt, zij bouwen!


Foto's: Organic Concept

7. Camping / Glamping voor je gasten

Vindt je feest plaats op een afgelegen plaats? Blijf in thema en organiseer een camping op je feest. Dat kan ook in je tuin natuurlijk! Zet zelf voldoende tenten of vraag je gasten om hun eigen tentje mee te brengen. Voorzie de volgende dag een lekker ontbijt en laat je feest nog ietsje langer duren.

 

Jouw feest in een tent? Sinds deze week voegden we een heleboel leveranciers van tenten toe op Salino! Zo wordt het gewoon nog gemakkelijker voor jou om je evenement te organiseren in enkele kliks. 


Alle leveranciers van tenten op Salino

 

 


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie

8 voordelen van een professionele fotograaf

Inspiratie