"Opera Gent, een 19e eeuws theater met drie salons in het hartje de stad"

Feestelijk kader

Gezellig & karaktervol

Uitstekende technische faciliteiten

Vanaf 50 tot 700 personen | Locaties

Dit historisch theater dateert uit 1840. Het werd door de toenmalige stadsarchitect Louis Roelandt ontworpen en rijkelijk gedecoreerd door de Parijse decorontwerpers Philastre et Cambon. Het is gelegen in het centrum van Gent, aan de Kouter,  en zeer goed bereikbaar met de wagen, fiets of het openbaar vervoer.

De theaterzaal is een gezellige karaktervolle hoefijzervormige bonbonnière met uitstekende technische faciliteiten. Drie opeenvolgende balzalen (Foyer, Redoutezaal, Lullyzaal) vormen een indrukwekkende, 90 meter lange enfilade. Flexibiliteit troef, want alle zalen kunnen afzonderlijk of gecombineerd gebruikt worden. 

Belangrijke informatieFotoshoots in de privé sfeer kunnen wij omwille van de eigen planning aanvaarden. Elk evenement dient ten laatste om 02:00 uur te eindigen.

Gelegenheden

Vergadering
Seminarie
Productvoorstelling

Personeelsfeest
Bedrijfsfeest

Eigenschappen

Eigen catering niet mogelijk
Multimedia

Parking
Wifi

Parking

Parkeergelegenheid voor de deur en op wandelafstand.

Zalen

Naam
Theaterzaal - - - - 700 - - - -
Foyer - - 505050 - 1508080
Lullyzaal - 100100250250 - 300200200
Redoutezaal - 100 - 150150 - 200150150
Tabel weergave: Aantal personen

Ontdek meer over Opera Gent

Ontdek de indrukwekkende locatie achter de discrete façade van Opera Gent

Deze week was Salino te gast in Gent en hadden we het genoegen om een uitgebreide rondleiding te krijgen in het Operagebouw. Inge Vekeman is er verantwoordelijk voor de organisatie van alle evenementen en vertelde ons meer over de historiek en esthetiek van het gebouw.

Lees meer

Feesten in een monument: bij deze locaties kan het!

Ga je een speciaal moment vieren? Dan doe je dat natuurlijk liefst op een speciale plek! Er zijn heel wat echte Belgische iconen en monumenten die zich perfect lenen voor een onvergetelijk feest. Ontdek in dit artikel onze 6 favorieten!

Lees meer

Volg ons op Instagram