Een DJ op je trouw? 5 tips voor een knallend dansfeest!

Een DJ op je trouw? 5 tips voor een knallend dansfeest!

Tips en Trends

26/04/2024

Boeken jullie een DJ op je trouwfeest? Dan heb je alvast 1 van de belangrijkste ingrediënten voor een knallend dansfeest in huis. Nu nog al je gasten aan het dansen krijgen! In dit artikel vind je 5 professionele tips van DJ Oliver Alex.

Volgens DJ Oliver Alex is het leven een aaneenschakeling van belangrijke momenten. Om die te koesteren, moeten we die momenten vieren. Dat doen we al sinds de oertijd: wild dansen rond het vuur bij een geboorte of een geslaagde jacht. In 2024 blijft er van die oeroude gewoonte helaas niet zo heel veel over. 

De uitzondering? Het dansfeest op een bruiloft, vertelt Oliver Alex. Aangezien het dansfeest meestal pas op het einde van de avond plaatsvindt, vormt die danspartij de overgang naar jullie leven als getrouwd koppel. Een bruisend dansfeest met al je vrienden en familie om jullie huwelijk een stevig fundament te geven!

Hoe krijg je mensen op de dansvloer? 5 tips van DJ Oliver Alex

Gelach, plezier en een groep dansende mensen: da’s precies wat je verwacht van het dansfeest op je bruiloft. In de praktijk blijkt het niet altijd even eenvoudig om zoveel mogelijk voetjes van de vloer te krijgen. DJ Oliver Alex geeft ons daarom 5 protips om van jouw dansfeest een swingend succes te maken!

Tip 1: Kies de juiste DJ voor jullie trouwfeest

Het begint allemaal bij je zoektocht naar de juiste DJ. Je neefje of nichtje met een beetje draai-ervaring achter de draaitafel zetten, is lang niet altijd de beste optie. Een professionele DJ die heel wat ervaring heeft met trouw- en dansfeesten? Daarmee schiet je altijd raak.

Als je een cateraar of foodtruck boekt op je trouwfeest, stel je samen een menu op. Dat is net zo met je DJ. 

Bespreek welke nummers niet mogen ontbreken, welke nummers je liever niet hoort en dompel de DJ onder in jullie muzieksmaak. Zo kan hij of zij de ideale set samenstellen - en hoeven jullie geen verzoekjes meer te doen op de avond zelf. Swingen maar!

Bonustip: Je kunt eventueel je vrienden, familie en wedding entourage betrekken bij het samenstellen van de playlist. Houd er rekening mee dat een verzoeknummer van een enkeling niet mag betekenen dat de overige 99 dansers de dansvloer verlaten, tipt Oliver Alex. Je DJ helpt je bij het vinden van de juiste balans.



Match met de ideale DJ voor jullie trouwfeest


Tip 2: Ga zelf mee de dansvloer op  

Geef zelf het goede voorbeeld! Ga, als kersvers echtpaar, mee de dansvloer op. Jullie enthousiasme werkt aanstekelijk!

Een openingsdans is je ticket to succes. Geen zorgen: je hoeft echt geen ingewikkelde danspasjes in te studeren als jullie dat niet willen. 

Het belangrijkste is dat jullie je tussen de gasten begeven tijdens het dansfeest, geeft DJ Oliver Alex mee. Blijf dus ook na een eventuele openingsdans aanwezig op de dansvloer. 

Tip 3: Maak geen radioshow van je dansfeest

Een dansfeest is geen radio-uitzending. Spelletjes, speeches en aankondigingen van de DJ lijken misschien een leuke afwisseling, maar kunnen de dans energie van je gasten doen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

DJ Oliver Alex adviseert om zulke intermezzo’s op een ander moment in te plannen. Een leuke en goed bekende dans, zoals een slow, rock-and-roll of goede meezinger, kunnen dan weer wél voor interactie op de dansvloer zorgen.



Tip 4: Breng al je gasten samen 

Breng tijdens het dansfeest alle gasten bij elkaar. De leukste dansfeesten ontstaan wanneer zoveel mogelijk gasten zich in dezelfde ruimte bevinden. 

DJ Oliver Alex raadt je aan om het aantal toegankelijke ruimtes te beperken. Met een bar en knusse zit- en rustplekjes rond de dansvloer houd je de gasten aan het dansen.


Ontdek de prachtigste trouwlocaties met dansvloer


Tip 5: Sluit jullie bruiloft af met een knaller

Het dansfeest is doorgaans het laatste element van je trouwfeest. Dat laatste uurtje van het dansfeest is dan ook cruciaal. Blijf zelf aanwezig in de danszaal en meng je onder je gasten. 

Misschien dansen jij en je partner wel een bijzondere slotdans - of vraag je om een specifiek nummer voor een laatste gezamenlijke danspartij.

Uitgebreid afscheid nemen, je gasten bedanken en napraten over de heerlijke dag? Dat doe je beter op een later moment, raadt DJ Oliver Alex aan. Vraag je gasten bijvoorbeeld om je in de dagen na het trouwfeest even op te bellen of een berichtje te sturen. 

Op die manier blijven jullie optimaal genieten van het moment, en kun je achteraf nog heerlijk nagenieten van alle lieve boodschappen.  

Bonustip: Met een nachtelijke snack bezorg je alle dansers een kleine, welkome energieboost. Vraag aan de bar om tijdens het dansen voldoende, grijpbare glazen water klaar te zetten op de toog. Zo’n glaasje water is de ideale afwisseling voor alcoholische drankjes - en een handige remedie tegen katers.

DJ boeken voor je bruiloft? Vind je ideale match op Salino!

Ben je op zoek naar een DJ voor je trouwfeest? Bij Salino vind je voor elke gelegenheid jouw ideale match. Maak je graag kennis met DJ Oliver Alex of een van de andere professionele DJ’s op ons platform? Druk dan snel op onderstaande knop!


Check onze favoriete DJ’s!



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant