Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Een foodtruck huren? Hier zijn 5 praktische tips!

Een foodtruck huren? Hier zijn 5 praktische tips!

Tips en Trends

12/08/2020


Zoet, zout of liever iets met wat meer pit? Het aanbod aan foodtrucks is enorm. Met een foodtruck rol je bovendien een eyecatcher binnen die je gasten instant laat watertanden. Salino schotelt je enkele tips & tricks voor om er een topervaring van te maken!


Tip 1 | Vraag naar de special needs van je foodtruck

Foodtrucks zijn redelijk zelfvoorzienend. Een mogelijkheid voor elektriciteitsaansluiting is vaak voldoende, maar soms zijn er ook speciale verzoeken. Stem dus voor het event met je foodtruck cateraar af wat hij precies nodig heeft.


Tip 2 | Match je foodtruck met de eventlocatie

Foodtrucks komen in alle maten en vormen. Er bestaan zelfs foodtrucks op twee of drie wielen, de zogenaamde foodbikes. Organiseer je een event diep in het bos of plan je te vieren in een feestgrot? Check dan eerst of de foodtruck makkelijk tot op de eventlocatie geraakt en of er voldoende ruimte is voor de standplaats.


Tip 3 | Maak goede afspraken over de aankomsttijd

Kakelverse pizza’s en knapperige burgers bak je niet op enkele minuten. De gemiddelde voorbereidingstijd van een foodtruck bedraagt ongeveer 1 uur. Tijdens het feest kan je meestal rekenen op zo’n twee uur smulplezier. Wil je je feest met een knaller van een dessert afsluiten? Terwijl je gasten hun hoofdgerecht verorberen, kan de desserttruck zich alvast in alle rust voorbereiden.


Tip 4 | Boek je foodtruck ruim op voorhand

Foodtrucks zijn booming business in Vlaanderen! Je ziet ze op trouwfeesten, bedrijfsevents, wijkfeesten en uiteraard op foodtruckfestivals. Vooral op weekenddagen en in de zomer zijn foodtrucks erg in trek. Wacht dus niet te lang met boeken.

Reserveer hier je foodtruck


Tip 5 | Ga voor een zero-waste feest

Heb je een duidelijk overzicht over het aantal gasten op je event? Laat het vooraf weten aan je foodtruck. Op die manier kunnen ze feilloos bepalen hoeveel ingrediënten ze moeten voorzien. Als je een groot event voor meer dan 100 gasten organiseert, kan je soms beter een tweede foodtruck inschakelen, om hongerige wachtrijen te vermijden. Vraag ook even na hoe ze alle lekkernijen precies serveren. De meeste foodtrucks gebruiken al biologisch afbreekbare materialen. Als je niet zo’n fan bent van wegwerp servies, kan je perfect zelf herbruikbaar bestek huren. Zo krijgt je feest meteen een groen tintje.

Je gasten verrassen met een foodtruck?

Kies hier je foodtruck


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie

8 voordelen van een professionele fotograaf

Inspiratie