Events Den Berg: gezellig familiebedrijf met moderne uitstraling en state-of-the-art faciliteiten

Events Den Berg: gezellig familiebedrijf met moderne uitstraling en state-of-the-art faciliteiten

21/02/2018

Elk jaar opnieuw worden we verrast door gloednieuwe en bijzondere eventlocaties in Vlaanderen. Achter elk van deze unieke en prachtige plekken schuilt vaak een uitzonderlijk verhaal. Ook in 2017 deden we weer enkele leuke ontdekkingen en eventlocatie Den Berg in Londerzeel sprong daarbij onmiddellijk in het oog.

Omdat we van deze opkomende venue in 2018 erg veel verwachten en dan ook graag op een bijzondere manier aan jullie willen voorstellen, gingen we er zelf eens een kijkje nemen.

Ver van alle drukte maar vlakbij Antwerpen en Brussel werd zes jaar geleden Hotel Den Berg opgericht. Wat begon als een intiem charmehotel met vijf kamers groeide al snel uit tot een modern 4-sterrenhotel met 30 kamers waar een warme familiale sfeer en persoonlijke service centraal staan. De laatste jaren stonden dan ook in het teken van een grondige uitbreiding waarbij gebruik werd gemaakt van de naastliggende loods waar vroeger spoorwegmateriaal werd opgeslagen.

Die prachtige, authentieke ruimte biedt enerzijds plaats aan 19 extra hotelkamers en werd anderzijds omgetoverd tot een nieuwe vleugel met een gezellige lobby, een multifunctioneel ontbijtrestaurant, twee extra vergaderruimtes en last but not least een state-of-the-art evenementenhal.



Specifiek ontworpen als evenementenlocatie

Het werd een allesomvattende verbouwing die uiteindelijk uitmondde in een verbazingwekkende transformatie. Hoewel de loods langs de buitenzijde niet meer te herkennen is, werden aan de binnenzijde toch verschillende originele elementen behouden. En die kan je bijvoorbeeld terugvinden in de structuur van het dak.

De eventcoördinator van Den Berg, Yago, vertelt ons meer over hoe deze locatie sprecifiek werd omgebouwd om dienst te doen als evenementenhal met alle daartoe nodige voorzieningen.

“Daar waar veel andere plaatsen en gebouwen pas later een eventlocatie geworden zijn, is onze eventhal daarentegen vanaf dag 1 specifiek daartoe ontworpen. Bij het tekenen van de plannen werd met zo veel mogelijk praktische elementen rekening gehouden en werden verschillende faciliteiten geïntegreerd die de organisatie van een event vereenvoudigen.

Zo werd een afzonderlijke leveranciersparking aangelegd met een eigen ingang naar de zaal en de keuken. Via deze weg kunnen materialen zoals decor, meubilair of extra techniek op een eenvoudige manier de zaal via het gelijkvloers en zonder trappen worden binnengebracht. Auto’s binnenrijden is tevens geen probleem aangezien de doorgang breed genoeg is en via de hydraulische podia die ingebouwd zijn in de vloer kunnen we ze tot 1 meter omhoog zetten, bijvoorbeeld voor een lancering van een nieuw model.


Een echte plug and play zaal

Naast deze praktische voorzieningen werd ook het nodige ingebouwd qua audio- en videoapparatuur. Via de verschillende floorboxen die over de hele zaal zijn verspreid en het domoticagestuurd systeem kunnen onze klanten gemakkelijk eigen content op de schermen toveren. Zo beschikt de zaal niet alleen over een groot projectiescherm maar ook over een LEDscherm dat bestaat uit zestien 49” flatscreens die zo 1 geheel vormen.

Zeker niet onbelangrijk en één van de de troeven van deze locatie is het terras van 1.000 m² en de aangrenzende parking met een capaciteit van bijna 400 parkeerplaatsen. Het buitengedeelte werd op zijn beurt ook multifunctioneel ingericht waardoor het perfect mogelijk is om ook daar grote events of activiteiten te organiseren.

“Zo organiseerden we al teambuildings en bedrijfsfeesten waarbij heel de parking werd gevuld met een animatie- en eetstandjes, spelen voor groot en klein, springkastelen en zelfs de grootste roetsjbaan ter wereld”, vult Yago aan met enkele voorbeelden.

Bovendien kan je als organisator erg flexibel omgaan met de eventhal aangezien je deze via een moduleerbare en geluidsdichte wand in 2 aparte units kan opsplitsen. Zo beschikt elke unit over een eigen ingang, een eigen vestiaire, eigen wc’s en een eigen bar.

Enerzijds kunnen daardoor voor één evenement 2 ruimtes gecreëerd worden, bijvoorbeeld voor een presentatie en een diner. Anderzijds is het ook perfect mogelijk om maar 1 unit te gebruiken voor kleinere evenementen.


De state of mind van een familiebedrijf

Ik vraag Yago naar de grootste complimenten die zij tot hiertoe van hun gasten mochten ontvangen. En die gasten zijn duidelijk enthousiast.

“We horen vaak dat hier echt aan alles gedacht is. Organisatoren moeten nagenoeg niets zelf nog installeren of via externe partners gaan huren. Veel mensen zijn dan ook verbaasd om zo’n moderne locatie te ontdekken daar waar ze het niet verwacht hadden.

Ook wordt het hele hotel en de evenementenhal heel zorgvuldig onderhouden zodat we die nieuwstaat zo goed mogelijk behouden, zo bijvoorbeeld onze keuken. Dat is dan ook één van onze paradepaardjes.

Maar dat gaat uiteindelijk allemaal om het design, de inrichting en de technische snufjes van onze locatie. Wat nog het meeste plezier doet is dat we als team complimenten krijgen voor het ontvangen van de hotelgasten en het begeleiden van de evenementen.

Den Berg is nog steeds een familiebedrijf en de flexibiliteit en dienstvaardigheid die daarbij komen kijken brengen een state of mind mee die we zeker willen behouden. Eigenlijk willen we er gewoon voor zorgen dat onze klanten een aangename tijd beleven zolang ze bij ons te gast zijn en vooral dat we hun verwachtingen kunnen overtreffen. En dat gaat bij onze gasten niet onopgemerkt voorbij.”

 

Preferred cateraar Silverspoon

Den Berg heeft ervoor gekozen om met Silverspoon samen te werken als de geprefereerd cateraar. Yago vertelt:

“We hebben een prachtig nieuw geïnstalleerde keuken en vertrouwen die graag toe aan een betrouwbare partner. Silverspoon is net zoals wij gebrand op het leveren van een perfecte service en kwaliteit. Intussen heb ik hen al vaak aan het werk gezien en dat laatste kan ik dan ook uit eigen ervaring bevestigen. Omdat hospitality en alles daarrond voor ons heel belangrijk blijft, zagen we in hen een perfecte partner.”

Steeds meer mensen ontdekken deze indrukwekkende locatie waar de synergie tussen het hotel, de vergaderzalen en de moduleerbare evenementenhal het tot de ideale venue maakt voor elke organisator en elk soort evenement. 

 

Laat je ook inspireren en neem snel een kijkje op de pagina van Events Den Berg.

 

Ontdek Events Den Berg

 

 


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant