Duurzame bruidsmode voor moderne bruiden: Griet Bosselaers

Duurzame bruidsmode voor moderne bruiden: Griet Bosselaers

Tips en Trends

21/03/2023

Griet Bosselaers maakt minimalistische trouwjurken met een hedendaagse touch. Slechts één jaar geleden begon ze dit nieuwe avontuur in haar bruidsatelier te Boechout. Maar wat een knaller van een start! De bestellingen voor komend seizoen lopen vlotjes binnen. Wat haar zo uniek maakt? Ze tekent haar bruidsjurken volledig van scratch en écht op maat, met ruimte voor jouw eigen inbreng. Zo co-creëren jullie samen de bruidsjurk van jouw dromen. 


Van passie naar beroep 

Dat ze iets met mode zou doen, dat was al heel vroeg duidelijk. Vanaf ze haar vakken mocht kiezen, koos ze mode zonder twijfel. Later voegde ze daar meer technische opleidingen aan toe. Met de juiste kennis op zak werd ze de rechterhand van de lead designer bij Scapa en draaide ze later mee in het productieproces van Fashioclub70. Na enkele jaren werkervaring, maakte ze de beslissing om een eigen zaak op te starten. Griet Bosselaers eigen collectie was geboren.

Foto: Aske De Keyser

Duurzame bruidsmode voor de moderne bruid

Een duurzame en korte keten is voor Griet heel belangrijk. Griet werkt met stoffen van Europese leveranciers, maar de volledige productie gebeurt door haar zelf in haar atelier te Boechout. Elk aspect van het productieproces (van ontwerpschets over patroontekenen, opname van de maten, uitwerking van de jurk tot de ultieme fitting) passeert door haar handen. Ze draagt dan ook met trots het Handmade in Belgium label.

Door zowel het creatieve aspect als de productie in eigen handen te nemen, ben je bij Griet 100% verzekerd van een tijdige oplevering, de gewenste eindkwaliteit en een lage ecologische voetafdruk. 



Ontwerp mee aan de bruidsjurk van je dromen

De ideale trouwjurk voor Griet? Iets niet te bombastisch, eerder elegant en minimalistisch met een modieus stukje kant. (maar ze mag natuurlijk niet te veel verklappen ;-)). Eigenlijk exact de stijl die ze ontwerpt... Ze werkt dan ook voornamelijk samen met bruiden die deze stijl verkiezen. 


“De trend bij de jonge bruiden van vandaag is een korte jurk boven de knie of met pofmouwen, dat kan allemaal!” 


Koop je bij Griet, dan ben je betrokken bij het creatieproces van je bruidsjurk van begin tot eind. Welke stoffen vind je mooi, welke ontwerpen passen bij je lichaam, wat maakt de jurk nog net iets meer jij… Ze neemt jouw unieke maten volledig op - in tegenstelling tot de confectiematen van grotere leveranciers die naar jouw figuur worden omgevormd. Bij Griet past de jurk exact op elk stukje van je lichaam. Hier giet ze haar sausje expertise, technisch inzicht en creativiteit nog eens over tot het plaatje klopt en je met een glimlach je unieke bruidsjurk mee naar huis neemt. 

Foto: Aske De Keyser

Hoe gaat het in zijn werk?

Griet begeleidt haar bruiden persoonlijk en professioneel doorheen heel het creatieproces. Dankzij haar jarenlange ervaring in de modesector begrijpt ze snel wat je bedoelt en past ze aan tot je tevreden bent. Dit zijn de stappen die je bij haar doorloopt tot je bruidsjurk kant en klaar is. 


Eerste kennismaking 1,5u

In een eerste kennismaking van 1,5u neemt Griet de tijd om je beter te leren kennen en je wensen en noden te bepalen. Vervolgens verfijn je samen je idee van jouw droomjurk en neemt Griet je maten op. 

Breng gerust je mama, zus of getuige(n) mee om er een gezellig moment van te maken. Heb je nog geen duidelijk idee voor ogen? Dan overlopen jullie samen de opties en probeer je eerst wat stukken uit Griet’s eigen basiscollectie om te kijken wat er bij je figuur past. 

Toch liever iets authentiek? Dan werkt Griet een volledig nieuw ontwerp uit. Samen kiezen jullie de stoffen, kleuren en pasvormen om te komen tot een passend ontwerp. Nog matching jurken nodig voor je bruidsmeisjes of dochtertje? Ook dat kan nu aan bod komen. 

Foto: Aske De Keyser

Eerste fitting 30 min

De eerste versie van de jurk is af en je kan de vormen en de stoffen al mooi tot hun recht zien komen. Maar dit is zeker nog niet het eindresultaat! Waar nodig worden nog aanpassingen gedaan zodat de jurk heerlijk rond je lijf gegoten zit. 

TIP: Vergeet je bijhorende ondergoed en schoenen niet, zo kan de lengte meteen worden afgestemd op de hoogte van je schoenen.


Finale fitting 15-30 min

Nog een allerlaatste blik op je bruidsjurk voor je grote dag. Dit is het laatste moment voor aanpassingen en correcties. Enkel wanneer jij 100% tevreden bent, krijg je je bruidsjurk mee naar huis. Het resultaat is steeds een uniek trouwkleed op maat met oog voor elegantie en vrouwelijkheid. Klaar voor die mooie dag!

TIP: Ook hier je bijhorende ondergoed en schoenen niet vergeten, zo kan de lengte meteen worden afgestemd op de hoogte van je schoenen.

Foto: Aske De Keyser

Wat kost een Griet Bosselaers bruidsjurk? 

Griet Bosselaers ontwerpt trouwkledij met een verhaal, kwaliteit en expertise. Klasse en vrouwelijkheid in elk ontwerp met puur vakmanschap. Daar staat een bijpassend prijskaartje tegenover, zou je denken. 

Niks is minder waar. Je koopt Griet’s authentieke, lokaal met de hand geproduceerde bruidsjurken aan een eerlijke prijs. Dat kan omdat Griet het volledige creatie- en productieproces bij zichzelf houdt.

Een bruidskleed komt neer op €1200 tot €2200, afhankelijk van het model en de stofkeuze. Alle aanpassingen en afspraken voor de perfecte fit zijn inbegrepen. 


Griet’s tips voor toekomstige bruiden

  1. Extra stress ben je liever kwijt dan rijk bij het plannen van je trouw. Een goeie planning helpt dit te vermijden. Door tijdig je afspraak in te plannen weet je zeker dat Griet tijd genoeg heeft om je gekozen stoffen te bestellen en om al je wensen voor je droomjurk te verwezenlijken. De creatie van een bruidsjurk neemt ongeveer 6 tot 9 maanden in beslag. 
  2. Denk op voorhand al na wat je wil. Een Pinterest bord maken kan je hierbij helpen. Dan weet je al wat je mooi vindt en in welke richting je kan beginnen zoeken. Hoewel veel bruiden uiteindelijk bij een totaal andere jurk terecht komen als ze bij de fitting zien welk model het beste bij hun figuur past.

Tot slot krijgen bruiden nog het ontwerp mee van hun zelf gecreëerde bruidsjurk. Een mooi aandenken om in te kaderen. 



Voel je een match met Griet haar filosofie en stijl? Plan dan snel een afspraak in en co-creëer de bruidsjurk die volledig past bij je persoonlijkheid én je lichaam.


Maak een afspraak



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant