Kinderen op je trouwfeest: zó heeft iedereen een leuke dag

Kinderen op je trouwfeest: zó heeft iedereen een leuke dag

Tips en Trends

03/08/2023

Eindelijk mag je dan echt je droombruiloft gaan plannen! Natuurlijk wil je dat deze dag een fantastische herinnering wordt voor zowel jou en je partner als alle gasten. Maar dan sta je voor de lastige keuze: zijn de kinderen van je gasten welkom op de bruiloft?

Misschien wil je dolgraag je schattige neefje als ringdrager inzetten, maar ben je bang voor jengelende kinderen later op de dag. Niet nodig! In dit artikel geven we tips om je goed voor te bereiden op de aanwezigheid van kinderen op je trouwfeest. Want met een paar handige aanpassingen heeft iedereen een geweldige dag.


Babysitter

Om maar meteen met de gouden tip in huis te vallen: huur een babysitter via het handige platform babysits.be om op de kinderen te passen tijdens het trouwfeest! Zo hebben de kinderen een leuke dag met persoonlijke aandacht van de babysitter, en zijn ook je gasten met al hun aandacht bij jouw feest.

Oh, en niet onbelangrijk – minder kans op jengelende kinderen! Een babysitter heeft namelijk veel meer tijd, energie en trucs om de kinderen op het feest te vermaken dan de ouders zelf. Bovendien zijn kinderen meestal bijzonder braaf in de aanwezigheid van een babysitter. Door een of meer babysitters in te huren voor jouw trouwfeest, geef je iedereen een extra leuke dag.



Kindvriendelijke locatie

Kies voor een kindvriendelijke locatie om het jezelf, de ouders en de babysitter een stuk makkelijker te maken. Een kindvriendelijke locatie beschikt bijvoorbeeld over een speeltuin of speelhoek. Maar denk ook aan een verschoonruimte en misschien wel een aparte kamer waarin de kleinsten even kunnen slapen! Daarnaast is het erg fijn als de locatie over een buitenruimte beschikt, waar kinderen vrij kunnen rennen en ravotten.


Foto: Shots by Wolf


Entertainment

Kinderen kunnen zichzelf vaak heel goed vermaken. Maar de spelletjes die zij uitkiezen vind jij misschien niet zo geschikt voor je trouwfeest! Daarom is het slim om voor entertainment te zorgen. Dat kán groots, met bijvoorbeeld een ingehuurde clown of een poppenkast. Maar je kunt ook entertainment bieden door een aparte kamer in te richten met tafelvoetbal, een spelcomputer en knutselspullen. Huur een babysitter in om te voorkomen dat de activiteitenkamer een chaos wordt! Een babysitter kan ook met de kinderen aan een aparte tafel gaan zitten knutselen, tekenen of spelletjes doen.


Foto: Elly Van Herck


Catering

Houd tot slot ook bij het inhuren van de catering rekening met de kinderen. Verwacht niet van jonge kinderen dat ze een viergangendiner uitzitten; geef ze liever een aparte tafel met pannenkoeken en fruit. Leg meteen een stapel kleurplaten en potloden op de tafel zodat de volwassenen rustig van het viergangendiner kunnen genieten!


Foto: We Have Heart


De voordelen van kinderen op je trouwfeest

Nu je weet hoe je eenvoudig een trouwfeest mét kinderen organiseert, hebben we nog een paar redenen voor je om dat ook daadwerkelijk te doen! Dit zijn de voordelen van kinderen op je bruiloft:

  • Kinderen maken je trouwfoto’s nog veel leuker
  • De ceremonie is pas een echte tranentrekker met een kleuter als bruidsjonker of ringdrager
  • Je gasten zijn blij omdat ze geen oppas hoeven te regelen (want die is aanwezig op het trouwfeest!) én omdat hun gezin compleet is.
  • Matching outfits met bruidsmeisjes van 4 tot 40 jaar
  • Je trouwfeest wordt alleen maar mooier met zoveel liefde om je heen. Kinderen toveren immers nogal eens een glimlach op het gezicht!


Ontdek alles over een babysitter op je trouwfeest


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant