Trendalert: dit zijn de 12 partytrends deze herfst!

Trendalert: dit zijn de 12 partytrends deze herfst!

Tips en Trends

21/09/2018

Trendalert! Wij zetten voor jullie dé 12 trends van dit seizoen op een rijtje. Mis de trendtrein niet, laat je inspireren door de kleuren en geuren van de herfst en ontdek welke partytrends nu écht hot & happening zijn in dit artikel!

1. Donuts everywhere

Hier kunnen we echt niet omheen: DO-NUT THROW A PARTY WITHOUT DONUTS! 2018 is het donutjaar wat betreft feesten. We zien de zoete lekkernij verschijnen in de creatiefste vormen: donuttaarten, ‘donutwalls’, donutspelletjes, donutballonnen, noem maar op! Een huwelijk of een verjaardagsfeest: het maakt niet uit, de heerlijke donut wordt altijd verwelkomd door jouw gasten. You do-nut want to miss this party!

2. Warme en gedurfde kleuren

Be bold, be warm! Geef je deze herfst een feest, dan is het simpel: warme kleuren zijn dé trend van dit seizoen. Lichtjes, bloemen, servies, decoratie: kies voor één warm kleurenpalet en alles zal snel een mooi geheel worden. Denk bijvoorbeeld aan oranjetinten, bordeaux, oud roze, maar ook donkerblauwe- en groentinten. Wauw!

3. Neonlight

Let there be light! Neonlampen zijn hip en je ziet ze tegenwoordig overal. Maar het is nog maar sinds kort dat we deze fascinerende, opvallende en gepersonaliseerde lampen zien verschijnen op feesten. Een leuke tekst, namen of een grappige vorm: het kan allemaal. Spring dus snel op deze trendtrein en word de trendsetter in jouw omgeving! 

4. Pumpkin-spiced-party!

It’s pumpkin-spiced-latte season, y’all! De herfst is per definitie het pompoenseizoen. In de natuur, maar ook in partyland. Geef je een feestje tijdens de herfst, dan zijn pompoenen heel dankbare decoratiestukken! Ze hebben warme kleuren, leuke verschillende vormen én ze zijn niet duur. 

5. Cozy vuur

You light me fire… Tijdens de herfst voelen we de temperaturen langzaam maar zeker dalen. Maar zijn we er al klaar voor om altijd binnen te zitten? Nee! Zorg er daarom voor dat je gasten het gezellig én warm hebben buiten. Er bestaan heel wat gasverwarmers, maar dit jaar gaat de voorkeur naar een knetterend vuur waarrond je gasten zich kunnen verzamelen om op te warmen. Cozy!

6. Njum, kaneel!

Wie denkt aan herfst, denkt naast pompoenen vast ook aan kaneel. Dit verwarmende kruid vind je terug in hartige en zoete gerechten en natuurlijk in overheerlijke drankjes. Vooral dat laatste onthoud je best! Want dit seizoen zal iedereen onder de indruk zijn van de door kaneel geïnspireerde drankjes op jouw feest. Kaneel is lekker in combinatie met een heleboel fruit zoals sinaasappel, peer en appel én komt nog beter tot zijn recht samen met whisky, rode wijn, koffie of gingerbeer. Alle ingrediënten voor een goede cocktail, toch?!

7. Shake it like a polaroid picture!

Deze gaat al even mee, maar is nog lang niet klaar om te vertrekken. Polaroidcamera’s, wegwerpkodakjes en instantfoto’s op jouw feest zijn nu eenmaal superleuk én zorgen voor herinneringen die je altijd bij blijven. Daar komt nog bij dat de toestelletjes voor veel vertier zorgen, aangezien iedereen wel een leuke foto mee naar huis wil nemen. Een foto die je kan vasthouden is toch echt wel helemaal anders dan eentje op je smartphone, dus haast je naar de winkel en voorzie een analoge camera op jouw volgend feestje! 

8. Glitter & gold meets nature

We love glitter, we love gold AND we love nature! Die combinatie kan dus echt niet slecht zijn, dachten ze in partyland. Natuurelementen combineren met een beetje glitter, makkelijk om zelf te maken én mooi. Deze DIY-trend is er dus eentje om te onthouden. 

9. Nog meer goud! Gouden flessen

Wederom supersimpel (neem een fles, neem een gouden kleurspray, go!) en supertrendy: de gouden flessen. Zet er een kaars in of gebruik ze als vaasjes voor bloemen (of allebei) en deze simpele decoratiestukken maken je feest dat nét ietsje chiquer. En origineler! Best begin je dus op tijd met het verzamelen van lege flessen. Een goede reden om vanavond een fles Champagne open te trekken dus! 

10. Houten tafels zonder kleed

Tijdens deze herfst mogen de houten tafels zichzelf wel eens tonen! Vergeet dus het tafelkleed en kies ervoor om je tafel in zijn pure vorm te gebruiken. Dat betekent 1) geen vuile tafelkleden en dus minder wasgoed en 2) nieuwe mogelijkheden om jouw tafel te decoreren. Laat je inspireren door de voorbeelden die wij verzamelden hieronder!

11. Kunstwerkjes van cocktails

Vergeet Cava en wijn: dit seizoen staat helemaal in teken van de cocktail! Het kan heel moeilijk en ingewikkeld, maar veel cocktails vragen niet veel tijd of werk. Jouw drankje mag dus een ingewikkelde ingrediëntenlijst hebben, maar mag ook gewoon een hele simpele Mojito of Gin Tonic zijn. Steek er een stukje fruit of een takje groen bij en jouw kunstwerkje is ready to serve.

12. Laat herfstkleuren in je hapjes terugkomen

Herfstkleuren zijn geweldig voor de aankleding van je event, maar je kan deze ook perfect doortrekken in de hapjes. Denk aan warme kleuren en typische seizoensingrediënten, zoals boschampignons, pompoen, pastinaak en rode uien. Njum!

 

Ben je geïnspireerd en klaar om te beginnen met het plannen van jouw event? Op Salino vind je de beste leveranciers om het leukste, gezelligste én meest trendy event te organiseren!

Start met plannen


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant