Ecologisch feesten doe je zo

Ecologisch feesten doe je zo

Inspiratie

27/02/2019

Feestjes zijn fantastisch, maar ze kunnen ook voor veel milieubelasting- en vervuiling zorgen. Gelukkig zijn er steeds meer middeltjes en manieren om de impact van jouw feest op de aarde te verkleinen. Zonder dat je bruiloft of babyshower een geitenwollensokkengehalte krijgt! Zin in een duurzaam feestje? Hier vind je tips hoe je van jouw event een ecologisch verantwoorde avond of dag maakt!

1. Groeipapier

Gebruik voor de uitnodigingen groeipapier! Daarin zitten bloemzaadjes verwerkt, dus je gasten kunnen het papier naderhand planten in de tuin.

2. Composttoilet

Milieuvriendelijker dan een composttoilet wordt het niet. Het WC-achtige meubeltje ziet er bovendien vaak leuk uit.

3. Vaker Vegetarisch

Vlees eten veroorzaakt veel dierenleed en is zeer milieubelastend. Vegetarische hapjes zijn hip, creatief, lekker en verantwoord!

4. Biologisch afbreekbaar bestek

Maak geen gebruik van plastic wegwerpborden- en bestek! Dan draag je wel heel direct bij aan de plastic soep in de oceaan. Kies in plaats daarvan voor biologisch afbreekbaar bestek en servies van bijvoorbeeld bamboe, suikerriet of mais.

5. Eet lokaal

Gebruik lekker veel seizoenproducten van eigen bodem, in plaats van invoerproducten uit verre landen. Heerlijk, verantwoord én gezond!

6. Een tweede leven

Ga voor de benodigde zitmeubelen en tafels eens naar de kringloopwinkel en creëer een vintage look.

7. Groene stroom

Gebruikt de locatie van je keuze groene stroom? Kies zelf voor spaarlampen, natuurlijk licht en kaarsjes -gemaakt van bijenwas, voor een ecologisch alternatief.

8. Live Cooking

Live Cooking is niet alleen een leuke vorm van catering, maar voorkomt ook onnodig weggooien van eten!

9. FSC Ballonnen

Ballonnen die gemaakt zijn van plantaardige materialen breken binnen 6 maanden af: eindelijk een verantwoord alternatief.

10. Plukboeket

Contacteer één van onze bloemisten en bespreek wat de mogelijkheden zijn voor een ecologisch bloemenfestijn op je feest!

11. Duurzame confetti

Maak je feestje af met milieuvriendelijke confetti van bloemzaadjes, waaruit later mooie bloemen groeien in je tuin. Ook een leuk en heerlijk geurend idee: gedroogde lavendel!

12. Huur je feestmateriaal

Heel wat bedrijven verhuren feestmateriaal. Niet nodig dus om vanalles aan te kopen dat je maar één keer gaat gebruiken, want je huurt het voor een heel schappelijke prijs bij een gespecialiseerd bedrijf! 

Start hier met het plannen van je eco-party!


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie

8 voordelen van een professionele fotograaf

Inspiratie