Trouwen in een tent. Waar moet je aan denken?

Trouwen in een tent. Waar moet je aan denken?

Tips en Trends

06/07/2022

Foto: Tienda Events


Je hebt je oog laten vallen op een trouwfeest in een tent. En niet alleen je trouwfeest vindt daar plaats, je wilt dat alles daar plaats vindt.

Je ziet overal prachtige foto´s van ceremonies en avondfeesten die in een tent plaats vinden. Gehuld in een intieme en romantische sfeer doen ze je onmiddellijk wegdromen. Je weet het zeker dit is hoe jij je ja-woord wilt geven.

Tijd om het feestkoe’tje bij de horens te pakken en om jouw unieke feest vorm te geven. Hoe en waar ga je beginnen? We geven jullie in dit artikel alvast een overzicht van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij de start van je organisatie!


Waar komt dat feestje?

Nog belangrijker dan anders, is de vraag waar komt dat feestje? Is het de tuin van ouders of schoonouders? Hebben jullie een andere plek op het oog? Of is er nog geen plek gekozen. Afhankelijk van waar je woont en wat je precies voor ogen hebt, kan dit best een pittige zoektocht worden. Open velden of weilanden staan nu eenmaal niet vaak op Google. Trek die wandelschoenen dus maar aan op zoek naar die parel in een zwijnenstal.

Elk stuk grond heeft een eigenaar, zorg dus zeker dat jullie bij de juiste eigenaar of gemeente toestemming vragen. Je wilt toch niet dat het feestje vroegtijdig moet beeïndigd worden?


Tent Supplier

Werk voor de tent samen met een professionele supplier, ga dit absoluut niet zelf doen! Je zal ook wel gezien hebben dat er heel wat verschillende tenten, ondergronden en andere materialen zijn. Hoe weet jij welke ondergrond je nodig hebt? De supplier wel. Op basis van jullie wensen en de gekozen plek weten zij wat er nodig is en wat er mogelijk is.

Zij hebben de nodige knowhow en spierbundels in huis om dit tot in de puntjes voor jullie te regelen.

Dit kan een soort van kip en ei verhaal worden. Zoek je eerst de locatie of eerst de tent supplier? Beide kan. Als jullie eerst op zoek gaan naar een tent supplier kunnen zij jullie misschien helpen met een geschikte locatie.

Heb jij nog geen tent voor je huwelijke gekozen? Neem dan zeker een kijkje bij onze leveranciers.


Alle wegen leiden naar jullie feest

Iedereen komt op zijn paasbest naar jullie huwelijken. Je wilt toch niet dat er dames met hun hakken blijven vast zitten in het gras. Of dat er eentje een uitschuiver maakt. Voorzie een padje naar de tent en naar eender welke andere plek waar je gasten verwacht worden (vergeet ook zeker de toiletten niet). Iedereen behoudt zijn propere schoenen en het risico op ongevallen wordt beperkt. Maar het belangrijkste van al, geen van jullie gasten zal verloren lopen! ;-)


Loo Time

Niets is zo vervelend als dringend naar het toilet te moeten en op een wachtrij te stuiten. Ongeacht wat de locatie ook is, zorg dat er voldoende toiletten zijn.

Je ouders of de eigenaar van de locatie zitten er niet op te wachten dat gasten de bloemen gaan gebruiken als toilet.


Stoelendans

Je wilt zowel de ceremonie als het avondfeest in de tent laten doorgaan, maar hoe? Je ziet het al voor je hoe je gasten de hele dag hun stoel aan het meesleuren zijn. Dat is totaal niet nodig! Je kan perfect een deel van de tent voorzien voor de ceremonie en het andere deel is voorzien van tafels, voor het diner. Waar is de dansvloer hoor ik je denken? Die is waar jullie ceremonie was. Tijdens jullie fotomoment of receptie, kan de weddingstyliste dit deel helemaal partyproof maken. De stoelen van de ceremonie worden aan de tafels gezet. De backdrop kan eventueel gebruikt worden als fotoprop. De spullen die niet meer gebruikt worden, worden uit het zicht gezet. En die dansbeentjes die kunnen maar best in vorm zijn!


Power power baby

Sfeerverlichting, heating, frigo´s, foodtruck, muziek en noem maar op. Allemaal zaken die aangesloten moeten worden op een stroomnet. Je zal dan ook een stroomgenerator moeten huren die sterk genoeg is om alles de hele avond te laten draaien. Belangrijk om hier ook te weten welke aansluitingen alle leveranciers nodig hebben, zodat jullie stroomgenerator zeker krachtig genoeg is. De tent supplier of cateraar kunnen jullie hier soms mee helpen.


Sfeer en aankleding.

Als je wilt trouwen in een tent kan je qua sfeer en aankleding alle kanten uit. Dus laat die creativiteit maar los. Hou er rekening mee dat alles wat jullie willen gebruiken tegen verschillende weersomstandigheden bestand moet zijn. We leven nog steeds in België en het weer is nog altijd wisselvallig. Overdag kan het best aangenaam zijn om buiten te vertoeven, maar naar de late avond toe kan de temperatuur heel wat dalen. Hoe wil je de gasten verwarmen? Door het plaatsen van heaters of trek je ze gewoon mee op de dansvloer?

Afhankelijk van de tent die je hebt gekozen kan je in de avond de zijkanten afsluiten. Daar kan je dan een rustig zithoekje maken veilig afgeschermd van mogelijke regen en wind.

Als je wilt trouwen in een tent, heb je heel wat keuzes en mogelijkheden. Het is vooral belangrijk om de verschillende opties goed te bekijken. Het weer en de locatie zijn hierbij twee grote factoren, maar met de juiste leveranciers en een goede voorbereiding is er geen enkel obstakel dat jullie tegenhoudt.


Ben jij nog op zoek naar de perfecte tent voor je huwelijksfeest?

Neem dan zeker een kijkje op Salino !


Vind hier de perfecte tent


Wat meer over onze gastblogger, Stefanie: 

Ik ben Stefanie, weddingplanner en weddingstyliste bij Imprint Weddings. Ik richt mij voornamelijk op de wat stoerdere bruidsparen, die eigenwijs zijn en goed beeld hebben van wat ze willen. Maar ik vind de liefde vieren op de manier die bij jullie past het allerleukst!

Naast het helpen met organiseren en het stylen van jullie mooiste dag, wil ik ook anders trouwen wat meer onder de aandacht brengen. Mensen meer bewust maken van toffe en persoonlijke alternatieve alternatieven voor bestaande tradities.


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant