2022 - Deze 6 huwelijkstrends wil je zeker gelezen hebben

2022 - Deze 6 huwelijkstrends wil je zeker gelezen hebben

Tips en Trends

23/02/2022

Zijn we nu bijna in het post-corona tijdperk aangekomen? Of gaan we doorheen 2022 nog steeds rekening moeten blijven houden met deze gemene epidemie? Wat het ook mogen worden, deze 6 trends zullen dit jaar waarschijnlijk duidelijker op de voorgrond treden in het huwelijkslandschap. 


Wellicht zullen minimonies en micro-weddings weer eerder een uitzondering worden

De afgelopen twee jaren werden koppels gedwongen om flexibel te zijn en zich aan te passen zodat zij ondanks de woelende Coronacrisis hun mooiste dag toch konden vieren. Vele koppels ontdekten dat het ook heel fijn kan zijn om je huwelijksdag in intieme kring te vieren. Het geeft een heel persoonlijke en romantische sfeer aan je huwelijk. 

Anderzijds duurt die Corona epidemie nu zo lang, waardoor koppels steeds meer terug willen naar het grotere huwelijks-’feest’. Het is de droom van velen om hun liefde terug te kunnen vieren met ál hun familie, vrienden en collega’s. Zonder restricties. En dus ook opnieuw met grotere gastenlijsten. 

De minimony en micro-weddings zullen daarom niet volledig verdwijnen, maar ze zullen wellicht weer eerder de uitzondering worden. Daartegenover zullen de buitensporig grote feesten met ellenlange gastenlijst ook minder voorkomen. De collega’s van je ouders, de buren of vrienden van vrienden zullen minder worden uitgenodigd. De meeste koppels gaan wel nog bewuster om met hun gastenlijst en beheren hun budget nog gerichter waardoor vaker gekozen wordt voor iets minder gasten.  




Mogelijks zullen er minder huwelijksbedankjes uitgedeeld worden

Verschillende nieuwe trends komen voort uit een vernieuwde zienswijze van trouwkoppels sinds de Corone epidemie. Zoals hierboven reeds gezegd, gaan koppels nog veel doelgerichter om met budgetten. Koppels zijn veel bewuster bezig met wat voor hen écht belangrijk is. Zij onderzoeken uitgebreid op welke elementen en details van het huwelijksfeest zij de nadruk willen leggen. 

En als zij keuzes moeten maken, dan horen huwelijksbedankjes daar minder vaak bij. Koppels willen geen budgetten meer spenderen aan souvenirs die regelmatig worden vergeten of na het feest worden weggegooid. 


Je mag verwachten meer huwelijksfeesten te zien doorgaan op weekdagen

Als Corona ons een grote les heeft geleerd, dan is het wel om flexibel te zijn. Zo flexibel dat huwelijkskoppels soms zelfs bereid zijn om de zo fel gegeerde zaterdag om te wisselen voor een ‘weekday wedding’.

Nu we nog steeds de gevolgen voelen van alle uitgestelde feesten van de afgelopen twee jaar, zien we dat de zaterdagen bij vele feestzalen alweer helemaal volgeboekt zijn voor 2022 en soms ook een deel van 2023. 

Je huwelijk op een weekdag plannen kan dus een dubbel voordeel hebben. Je gedroomde feestlocatie en favoriete huwelijksleveranciers zijn wellicht nog beschikbaar én een weekdag kan heel wat budget-vriendelijker zijn omdat je bij veel leveranciers een voordeeltarief ontvangt. 




Duurzaam feesten is een topic dat steeds hoger op de prioriteitslijst van huwelijkskoppels staat

Nog iets waar we ons veel bewuster van zijn, is het zorg dragen voor onze planeet. Daarom gaan trouwkoppels bij de organisatie van hun huwelijksdag steeds vaker op zoek naar duurzame alternatieven en het vermijden van verspilling. Deze bewustwording zal in 2022 en de komende jaren alleen maar toenemen. 

Zo gaan koppels onder meer op zoek naar lokale leveranciers, naar verse en seizoensgebonden producten en naar duurzame bruidsmode. Daarnaast was de populariteit van DIY en tweedehands decoratie en materialen nooit zo groot. 


Weg met grote buffetten, geef ons maar kleine, elegant porties. En dan nog even vegan als het kan. 

We zien dat trends vaak een invloed op mekaar hebben. Zo hebben de vele Corona veiligheidsmaatregelen uit 2021 een invloed op de catering keuze van vele koppels. Grote, uitgebreide buffetten waren niet toegelaten omdat deze niet voldeden aan de regels van hygiëne. In 2022 wordt verwacht dat dit zich verder zet in de trend om te kiezen voor gerechten per portie geserveerd aan tafel of te werken met foodtrucks waar ieder zijn eigen portie afhaalt. We kiezen liever voor kleinere, elegante porties die per persoon worden geserveerd. 

De trends om duurzamer om te gaan met de organisatie van je feest heeft dan weer geresulteerd in meer vegetarisch en zelfs vegan menu’s. Cateraars zijn intussen al gewend geraakt aan de vraag om een volledig menu zonder vlees of dierlijke producten te serveren en bieden enorm lekkere alternatieven aan!




Een videograaf wordt potentieel een onmisbaar element op elk huwelijksfeest

Na twee jaren van huwelijken via video of livestreaming, is videografie mogelijks een element dat blijft en belangrijker is geworden voor vele koppels. 

Micro-weddings en minimonies waren heel persoonlijk en draaiden volledig om het koppel. Maar, het koppel wilde hun liefde wel nog steeds delen met vrienden, familie en hun grote omgeving. 

Geen betere manier daarvoor dan een video die je huwelijksdag op een romantische, filmische wijze samenvat. En zelfs nu de gastenlijsten misschien terug wat langer worden, blijft een video een prachtige resumé van jullie speciale dag om later zelf opnieuw te bekijken, te tonen aan wie er niet bij kon zijn en als souvenir voor je kinderen en wie weet ook kleinkinderen.


Start jij aan de organisatie van je huwelijksfeest? Of ben jij al even bezig en ben je nog op zoek naar een specifieke leverancier? Kom dan zeker een kijkje nemen op Salino, waar je alle beste huwelijksleveranciers verenigd vindt. 


De organisatie van je huwelijksfeest start hier



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant