8 voordelen van een professionele fotograaf

Inspiratie

Wat maakt een evenement nu juist zo onvergetelijk? Daar zijn we bij Salino dagelijks mee bezig. De dag zelf en hoe die eruit ziet zijn daarbij natuurlijk het allerbelangrijkste: je maakt herinneringen voor het leven. En wil je deze herinneringen ook vastleggen voor het leven? Huur dan een professionele fotograaf in. Want die smartphones en camera's van je gasten kunnen best wel leuke foto's trekken, maar er gaat niks boven een professionele fotograaf, die speciaal aanwezig is op jouw evenement om enkel en alleen kiekjes te nemen. Hieronder sommen we de 8 voordelen van een professionele fotograaf voor je op.

1. Het is hun beroep!

Een fotograaf zijn beroep is fotograferen. Hij/zij is dus dagelijks bezig met het in beeld brengen van allerhande evenementen, dingen en mensen. Hij/zij kent de beste angles en weet hoe hij moet omgaan met verschillende soorten lichtinval. Wie kan dan beter prachtige foto's garanderen van jouw evenement? Jouw zusje of collega kunnen misschien ook heel mooie foto's nemen, maar wil je niet liever dat zij mee feesten in plaats van foto's te nemen? Het enige doel van de aanwezigheid van de fotograaf op jouw evenement is veel en mooie foto's nemen. Zo kan iedereen genieten van het eten, drinken en dansen en hoeft niemand zich zorgen te maken om foto's.

2. Exact wat jij wil!

Nadat je een professionele fotograaf gecontacteerd hebt, zal hij/zij je contacteren om een gesprek te hebben over jouw wensen, planning en ideeën. De fotograaf bekijkt dan samen met jou wat zijn mogelijkheden zijn en of hij/zij je kan bieden wat je graag wilt. Hij kan je zijn vorig werk tonen en mogelijke shootlocaties voorstellen.

Lees ook: 6 redenen waarom steeds meer mensen een grafisch ontwerper inhuren

3. Een fotograaf heeft al het nodige professioneel materiaal

Een fotograaf heeft al de nodige apparatuur om mooie en professionele foto's te nemen. Camera's, flitsen, batterijen, geheugenkaarten, objectieven, etc. Je foto's zijn niet enkel heel mooi, je bent er ook zeker van dat ze veilig zijn omdat hij reservebatterijen en geheugenkaartjes meeneemt. 

4. Hij is voorzien op onvoorziene omstandigheden!

Een donkere dag, veel regen, bewolking of juist veel zonneschijn: jouw fotograaf kent zijn camera vanbinnen en vanbuiten. Hij weet bij alle weersomstandigheden mooie foto's te maken. Ook daarover hoef je je dus geen zorgen meer te maken.

Lees ook: tips voor als het regent op je trouwdag

5. Oog voor detail

Een goede eventfotograaf ziet details die andere mensen niet meteen zouden fotograferen. Hij/zij kijkt heel de tijd rond, ziet dingen die iemand anders over het hoofd ziet en gaat op zoek naar leuke momentjes, mooie details en grappige toevaligheden. 

6. En achteraf: prachtige fotoalbums en afdrukken!

Net zoals grafisch ontwerpers de beste drukkers kennen, weten fotografen waar je best je fotoalbum en foto's laat afdrukken. Daarnaast kan hij/zij ervoor zorgen dat het fotoalbum er helemaal uitziet zoals jij het graag wilt. Tijdens het inttakegesprek kan je de fotograaf ook om enkele voorbeeldalbums vragen.

7. Je foto's worden prachtig bewerkt

Een foto trekken is één ding. Maar meestal kan je nog veel meer uit een foto halen door ze achteraf te bewerken. Fotografen beschikken hiervoor over de juiste programma's, kennis en skills.

 

En vanaf vandaag vind op je Salino een heleboel professionele fotografen, die jouw wensen werkelijkheid kunnen maken.

Hier vind je alle fotografen op Salino.be!

 

 

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram