Zo organiseerde Parcours Parcoeurs een Communiefeest op een Kinderboerderij

Zo organiseerde Parcours Parcoeurs een Communiefeest op een Kinderboerderij

Inspiratie

03/04/2023

Het communieseizoen is hier! Vier je dit jaar het communie- of lentefeest van je kleine kapoen? Misschien sta je zodanig met je handen in het haar dat je bijna een hulplijn wil inschakelen… Lees dan zeker door. 


SOS Eventplanner

Je organiseert binnenkort een communiefeest. Maar eigenlijk voel je je niet zo creatief, heb je weinig tijd of inspiratie. Toch hecht je veel waarde aan deze speciale gebeurtenis van je zoon of dochter en wil je dat het ook de nodige aandacht, toeters en bellen krijgt. 

Zegt een checklist voor het organiseren van een communiefeest je ook weinig? Dan is een eventplanner voor jou misschien de juiste piste. Een eventplanner neemt de volledige organisatie en decoratie van je feest over. Bye bye zorgen! Zo krijg je een vlot verloop en creatief feest dat je zelf misschien niet had kunnen verwezenlijken. Voetjes omhoog, het enige wat jij nog moet doen is… genieten! 


Foto: Wout Vandenwyngaert 


Gezelligheid troef

Karen en Ann werden door de gezelligheid verbonden. Via vrienden kwamen ze telkens weer op elkaars feesten terecht. Waar ze geïnspireerd en aangetrokken werden tot elkaar. Beide gepassioneerd door het inkleden en organiseren van prettige feestconcepten, bundelden ze uiteindelijk hun krachten. Zo ontstond er: Parcours Parcoeurs



Foto: Wout Vandenwyngaert 


Bij Parcours Parcoeurs vind je geen standaard pakketten. Alles is op maat. De persoonlijke aanpak die zij garanderen is moeilijk in een hokje te stoppen. Elk feest is nu eenmaal anders. In al hun zorgvuldige en indrukwekkend werk laten ze zo weinig mogelijk sporen na. Ze laten hun inkleding zodanig bij hun klant aansluiten dat het wel lijkt of ze er nooit zijn geweest. 

Een samenwerking begint daarom steeds met een persoonlijke ontmoeting, liefst bij de klant thuis. “Je haalt zoveel mensenkennis uit simpelweg de decoratiekeuzes in een huis”, aldus Ann. Ze leren hen zo veel mogelijk kennen en begrijpen op een hele korte termijn. Zodat als mensen op hun feest komen, ze meteen de link kunnen leggen. 


Communiefeest op een Kinderboerderij

Bij communicant Noémie was het vanzelfsprekend dat het thema dieren werd. Ann en Karen voorzagen als locatie de zorgboerderij de Emiliushoeve in Ranst. Een plek waar je naar de dieren kijkt op afstand maar heel interactief met de boerderij kan omgaan. Fijn als randanimatie voor de kinderen om iets bij te leren en te spelen.  In de schuur genoten de volwassenen van een heerlijke barbecue. De kinderen kregen een diner op maat. 



Originele attributen en persoonlijke inkleding

Mama en papa wilden de charmante boerderij opvrolijken in een stijlvol jasje, zonder afbreuk te doen aan de eigenheid van de zorgboerderij. De tafel sprak tot de verbeelding. Elk kind kreeg een feesthoed en een ander diertje op hun bord (letterlijk). De connectie met de natuur trokken ze door in natuurlijke materialen. Gras, stro en riet kwamen terug in de onderleggers en gekozen decoratie. 



Foto: Wout Vandenwyngaert 


Extra leuk was het snoepwinkeltje op maat. Ook voorzagen ze hun eigen gastenboek systeem. Om de leukste tips en reacties uit de gasten te krijgen plaatsten ze een kaartjesdraaimolen met kaartjes in dezelfde styling als de uitnodigingen. Samen met de ouders werkten ze vragen en stellingen uit die Noémie typeren. Deze kaartjes binden ze na het feest allemaal samen in het gastenboek waar de gasten een persoonlijk bericht konden achterlaten. 



Foto: Wout Vandenwyngaert 


En dan had je ook nog de diertjes in origami die de gasten konden vouwen. In de kaartjes draaimolen staken enkele tussenkaartjes met de handleiding, de materialen en dergelijke voor zij die een poging willen wagen. Een fijne bezigheid om samen te knutselen op je communiefeest!


Minder stress, méér feest

Een gouden duo, dat zijn ze. Ann houdt het overzicht over de details van de organisatie en het concept, terwijl Karen de redder in nood is bij wat inkleding, styling en originele attributen betreft. 

Ze creëren sfeer en gezelligheid, of dat nu een verjaardagsfeest, jubileum, huwelijk of communiefeest is. Zin om zorgeloos aan de feesttafel aan te schuiven? 

Vraag hier je offerte op 


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant