Deze 5 trends zijn hot and happening in de huwelijksfotografie

Deze 5 trends zijn hot and happening in de huwelijksfotografie

Tips en Trends

23/03/2022

Foto van: Lux Visual Storytellers


De mooiste dag van jullie leven. Die wil je niet laten voorbij gaan zonder een tastbare herinnering. Net daarom zijn de foto’s van jullie huwelijk zo belangrijk. Deze dag willen jullie nooit meer vergeten. Meer zelfs, jullie willen hem later zo goed mogelijk opnieuw kunnen beleven. Jullie willen de sfeer en de emoties opnieuw kunnen voelen als jullie naar je huwelijksfoto’s kijken. 

Het is duidelijk dat statische portretten, stijve poses of studio shoots daardoor al lang van het toneel verdwenen zijn. Zij stralen niet voldoende emotie uit en tonen niet hoe jullie dag werkelijk was. Maar wat is vandaag dan wel populair in de huwelijksfotografie? Wat is ‘hot and happening’? 

Wij spraken met Carolina van Lux Visual Storytellers. Zij gaf ons een mooie inkijk in de laatste trends. Lees even mee. 

1. Pre wedding shoots

"Steeds vaker kiezen trouwkoppels ervoor om ook vóór hun huwelijksdag reeds een fotoshoot te plannen. Een koppelshoot of verlovingsshoot", vertelt Carolina over deze nog voor velen onbekende trend. "Deze shoot wordt meestal gehouden op een inspirerende locatie, vaak is dit een mooi stukje natuur. De foto’s van deze pre wedding shoot worden vaak gebruikt als uitnodiging voor het grote feest." 

2. Drone fotografie

Trouwkoppels vragen steeds vaker om ook een drone te gebruiken tijdens de huwelijksreportage. In principe wordt deze het vaakst gebruikt tijdens het maken van een huwelijksvideo, om op die manier echt cinematografische beelden te kunnen maken. Maar ook voor fotografie wordt hij steeds meer gebruikt als het koppel graag een overzichtsbeeld wilt van de feestzaal of bij een prachtige locatie tijdens de koppelshoot.

    

    


3. Same day edits of teasers

“Lux is een echte trendsetter geweest wat betreft de same day edits of previews”, vertelt Carolina. “We houden ervan om alle mensen in de feestzaal te ontroeren met onze beelden. Vaak vliegt de dag zo snel voorbij en was vb niet iedereen aanwezig ‘s morgens bij de first look. Met onze beelden kunnen we een mooi voorproefje geven, vaak met traantjes of veel gelach.”



4. The First Look

Dat moment waarop het trouwkoppel mekaar voor het eerst terugziet, is altijd al een heel belangrijk moment geweest. Veel bruidjes leven hier erg naartoe en krijgen veel stress net voor het moment daar is. Het is een klassieker, maar blijft nog steeds een heel belangrijke gebeurtenis die de koppels graag op beeld hebben. Daarnaast is de first look van de bruid met haar papa tegenwoordig minstens even belangrijk. Ook dit moment wordt meestal uitgebreid vastgelegd. 

   



5. Natuurlijke, maar speciale foto’s

Carolina vertelt ook dat heel veel koppeltjes aangeven dat zij niet gewoon zijn om te ‘poseren’. “Wij houden het bij Lux Visual ook liever spontaan en laten het koppel in het begin even met z'n tweetjes een wandelingetje maken, zo ontspannen zij vaak het best.”

“Wat het meest in trek is”, beschrijft Carolina, “is een aantal klassiekere poses (zoals vb voorhoofd tegen voorhoofd) af te wisselen met spontaniteit (zoals vb. wandelen, bruid optillen, bruid laten ronddraaien).

Koppels hebben vaak op voorhand al veel voorbeeld foto's opgezocht en brengen vaak een moodboard mee van de stijl die zij voor ogen hebben. Koppel willen vaak ook iets originelere foto’s. Carolina zegt dat zij het bij Lux Visual Storytellers ook altijd heel leuk vinden om hiermee te experimenteren. Zo maken zij bijvoorbeeld gebruik van een rookbom of backflits. Dit vaak in combinatie met een klassieke pose waardoor de romantische sfeer versterkt wordt (zoals de foto’s hieronder).


   


  Wil jij graag een fotograaf van Lux Visual Storytellers op je huwelijk? Vraag een vrijblijvende offerte op.

Contacteer Lux Visual Storytellers



Ben jij nog op zoek naar je huwelijksfotograaf? Neem dan zeker een kijkje op Salino.

Vind mijn huwelijksfotograaf



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant