Een tuinfeest in de winter? Zo doe je dat!

Tips en Trends

België. Waar iedereen wel graag eens geniet van een terrasje, goed gezelschap, lekker eten en drinken. Maar het aanbreken van de winter hoeft zeker niet te betekenen dat we buiten geen lol meer kunnen trappen. Jawel, ook in koudere tijden kunnen tuinfeesten een succes zijn. Maar hoe krijg je nu zoiets nu voor mekaar en hoe zorg je ervoor dat niet al je gasten naar hun warm huis willen vluchten? Hieronder vind je een paar ideetjes en tips waarmee je je gasten een onvergetelijk wonderlijk winterfeest kan bezorgen. Origineel, goedkoop én haalbaar!

 

1. Uitnodiging

Het begint allemaal bij het uitnodigen van je gasten. Licht ze in over het feit dat je feestje in openlucht zal zijn, dat het in die periode waarschijnlijk koud is en vraag ze om een warme jas mee te brengen. Zo is iedereen voorbereid en zal niemand in een zomerjurkje komen aanzetten.

 

2. Vuurkorven (met marshmellows! en worstjes!)

Een paar vuurkorven, wat banken en stoelen er rond: sfeer gegarandeerd. Origineel idee voor een hapje: voorzie satéprikkertjes met daarop marshmellows en worstjes. Je gasten kunnen deze boven het vuur houden en zelf hun snack klaarmaken.

 

 

3. Gasstralers of 'warmte paddestoelen'

Heel gemakkelijk te huren en gebruiken: gasstralers. Bekijk aan de hand van je hoeveelheid gasten hoeveel gasstralers je nodig hebt om iedereen warm te houden. Je kan gasstralers huren bij één van onze partners!

Lees ook: Een foodtruck in de winter? Kan gewoon!

4. Tent

Zij met een iets groter budget en die zich met zekerheid wil hoeden tegen de onvoorspelbare elementen van moeder natuur, raden we aan om een tent te voorzien. Als er voldoende mensen in de tent staan, zal die vanzelf warm worden én het beschermt je tegen de wind. Toch kan je ook dan best enkele gasstralers voorzien!

 

 

5. Lichtsnoeren, lampionnen en kaarsen

Bij een echt tuinfeest horen ook gezellige lichtjes en tuinkaarsen. Het is gezellig en het voorziet voldoende licht. Hang lampionnen in de bomen, lichtsnoeren in het rond en zet de tuinkaarsen op de grond. Je kan bijvoorbeeld ook lege glazen potjes van confituren of sausjes sparen en daarin theelichtjes zetten.

 

 

6. Voorzie fleece-dekentjes

Het is gezellig en budgetvriendelijk: voorzie meerdere fleece-dekentjes. Zo kunnen koukleumen zichzelf induffelen en langer op jouw party blijven! Als je ze in verschillende kleuren koopt kan het je feest zelfs een kleurrijke toets geven.

 

7. BBQ

Een winterbarbecue is minstens even leuk als een zomerbarbecue! Let er wel op dat je andere ingrediënten nodig hebt in de winter dan in de zomer. Vervang koude pastaslaatjes door warme seizoensgroenten, bak aardappeltjes in de oven en maak voor je vlees hartverwarmende marinades met rode pepertjes, gember of sherry.

 

8. Gluwein, soep en thee

Voorzie je gasten van de typische 'winterse warmhouders'. Warm Gluwein op, maak op voorhand een grote pot soep of zet een paar thermossen thee klaar. Het geeft mensen letterlijk en figuurlijk een warm gevoel vanbinnen.

 

9. Muziek

Vraag een muzikale vriend om wat gitaar te spelen rond het vuur, nodig een jazz-bandje uit of huur zelfs een DJ in. Wie weet krijg je de mensen wel aan het dansen in jouw tuin. En van dansen krijg je het warm. Denk natuurlijk wel aan de nachtrust van je buren!

 

Op Salino.be vind je onder de categorie 'Verhuur materiaal' heel wat materiaal dat je nodig hebt om een geslaagd winterfeest te geven!

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Downloadables

Ontdek onze downloadables om je familiefeest te organiseren.

Check onze downloadables

Ook interessant

Coronavirus - Veel gestelde vragen over je feest

COVID-19: Salino start online community voor eventsector

Volg ons op Social Media

Stuur jouw Real Wedding in!

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram