Ontdek de boeiende geschiedenis van In den Bonten Os.

Ontdek de boeiende geschiedenis van In den Bonten Os.

28/06/2017

Elke week gaan we met Salino op pad doorheen Vlaanderen en stellen we onze partners op een persoonlijke manier aan jullie voor. Deze week waren we te gast bij 'In den Bonten Os'. Ontdek de boeiende geschiedenis van deze practige locatie en laat je inspireren. 

 

Waar is de naam ‘In den Bonten Os’ van afkomstig?

Toen de zaak in 1875 ontstond als beenhouwerij, zocht men een passende naam als symbool van goed en lekker vlees. Om zich te onderscheiden van andere zaken die het woord “koe” als bedrijfsnaam droegen, zocht men naar een geschikt alternatief. Men koos voor een os vanwege het zachtere vlees (dan een stier) maar nog steeds met vaste structuur. Bont betekent kleurrijk of gevlekt, zoals vele koeien er uitzien; vandaar de combinatie “In den Bonten Os”

 

 

In den Bonten Os is in eerste instantie een hotel. Behoorden de organisatie van feesten en seminaries al van bij aanvang tot het aanbod?

De zaak groeide in eerste instantie uit van een beenhouwerij naar een eethuis tot een afspanning; tot begin vorige eeuw kwamen vooral reizigers vanuit het Brusselse in onze streek hun koopwaren met paard en kar aan de man brengen; echter bleek snel dat er nood was om enkele kamers te voorzien voor kooplui die dezelfde dag niet meer huiswaarts konden keren. De zaak was toen in het centrum van Rijmenam gevestigd.

Pas in 1962 verhuisde men naar de huidige locatie en werd het accent meer op restaurant en kleinere feesten gelegd met slechts een beperkt aantal hotelkamers. Gasten kwamen van heinde en ver om er van de befaamde asperges te genieten. Tot op vandaag worden deze nog steeds hoog in het vaandel gedragen.

 

 

Na een enorme brand in 1989 werd alles verbouwd en werden er 24 hotelkamers bij gebouwd. Daarnaast kwamen er ook vergader- en feestzalen bij. Gaandeweg groeide de zaak uit tot wat ze nu geworden is. Een volledige make-over in 2015-2016 heeft de zaak een nieuwe uitstraling gegeven. We staken de zaal in een strak maar landelijke kleedje. De polyvalente zalen zijn geschikt voor huwelijken, kleine tot middelgrote feesten van 10 tot 110 personen en recepties/walking dinners tot 200 personen. In de mooi aangelegde tuin laten veel trouwers hun ceremonie plaatsvinden

 

Welke sfeer moet een feestzaal voor jou uitstralen?

De feestzaal moet een “geborgen” gevoel uitstralen; iets waar de klant zich onmiddellijk thuis voelt en ons het volle vertrouwen geeft om het feest zorgeloos te laten verlopen voor het bruidspaar en hun gasten.

Het moet een uitzonderlijke herinnering opleveren, waaraan alle gasten nadien nog lang terugdenken. Als het ware een feestelijke en unieke beleving!

 

Wat vind je het leukst aan deze branche?

Het luisteren naar de wensen van de klant, om zodanig de events te organiseren en daarbij de medewerkers te leiden op een positieve manier. Daarbij is het ook belangrijk dat iedereen het gevoel heeft, zijn bijdrage geleverd te hebben voor een geslaagd event. Het is ook fijn als een tevreden klant na het event nog geregeld terugkomt. Zo ontstaat er een hechte band. "Job satisfaction" voor alle medewerkers en mezelf, wetende dat iedereen het beste van zichzelf heeft gegeven, daar streven wij naar. 

 

 

Wat zijn de grootste troeven van jullie locatie?

Onze zaal met zijn stijlvolle uitstraling is gelegen in een residentiële doch groene omgeving. Het is een mooi pand met een klassevol interieur. We bieden een uitstekende keuken, die steeds garant staat voor kwaliteit. Daarnaast wordt onze persoonlijke service ook enorm gewaardeerd door onze klanten. 

 

Jullie hebben in 2016 grote verbouwingen uitgevoerd. Wat zijn de grootste veranderingen geweest?

In 2015 werden alle hotelkamers volledig gerenoveerd. In 2016 werd deze lijn doorgetrokken en volgde een volledige renovatie van alle publieke ruimtes beneden, zoals onze balie, ontbijtruimte, restaurant/feestzaal en de creatie van een lounge met gezellige bar. Buiten werd de tuin ook volledig heraangelegd. Deze leent zich trouwens uitstekend voor recepties, ceremonies, babyborrels etc. In 2017 volgde de volledige restyling van onze vergaderzaal.

 

Welke innovaties hoop je de komende jaren nog te zien?

Graag willen we onze ruime parking vooraan heraanleggen. Daarnaast willen we ook onze website vernieuwen. Tot slot staat een uitbreiding van onze keuken ook nog op de planning. 

 

Meer informatie over In den Bonten Os  

Vind de perfecte locatie voor jouw event


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant