6 redenen waarom een foodtruck niet mag ontbreken op je volgende feest

6 redenen waarom een foodtruck niet mag ontbreken op je volgende feest

Inspiratie

05/03/2024

Foto: Wafels en Zo

6 redenen waarom een foodtruck niet mag ontbreken op je volgende feest

Foodtrucks zijn helemaal geen recent verschijnsel. Het concept bestaat al bijna net zo lang als de mens zelf. Door de straten van het oude Rome rolden al karretjes met heerlijke gerechten. Het aroma dwarrelde de ramen van de Romeinen binnen en lokte jong en oud, arm en rijk naar buiten. Maar wat is een foodtruck vandaag de dag precies? En waarom zijn ze zo razend populair? Je leest het hier!

Wat is een foodtruck?

Elke wagen die omgebouwd wordt tot een mobiel restaurant, is een foodtruck. Foodtrucks komen in zowat alle vormen en maten: van stoere brandweerwagens tot gezellige volkswagenbusjes.

In de foodtruck vind je, naast een ingebouwde keuken, 1 of meerdere chefs. Alle gerechten worden in de foodtruck klaargemaakt en vanuit de foodtruck aangeboden aan je gasten. Een foodtruck wordt daarom ook wel eens een mobiele keuken genoemd.


Snuister door de leukste foodtrucks op ons platform!


Steeds meer duurzame, biologische en unieke foodtruckgerechten

De grote, rollende friet- en oliebollenkramen die je nog steeds tegenkomt op markten en kermissen, zijn eigenlijk ook een soort foodtrucks. Tegenwoordig is het aanbod echter een stuk uitgebreider dan frietjes, oliebollen of hamburgers. Steeds meer foodtrucks focussen zich bijvoorbeeld op een biologisch, vegetarisch en zelfs veganistisch aanbod, of gerechten op kindermaat.

Daarnaast richten veel foodtrucks zich steeds vaker op originaliteit en authenticiteit. Denk maar aan foodtrucks met een bepaald (seizoensgebonden) thema en menu, experimentele gastronomie, gerechten uit specifieke werelddelen of een volledig duurzaam en seizoensgebonden aanbod.



Alma Libre, Bubble Waffle Delicias, Elga On WheelsBurgers & Co


De 8 belangrijkste voordelen van een foodtruck huren voor jouw event

Wat maakt foodtrucks nu zo gewild?

1. Heerlijke maaltijden

Eerlijk is eerlijk: de heerlijke maaltijden die uit de foodtrucks komen gerold, zijn reden nummer 1 waarom een foodtruck niet mag ontbreken op je event. Foodtrucks worden dan ook uitgebaat door professionele voedselfanaten. Het is hun liefde voor de gerechten die de foodtrucks vooruit drijft. Dat, en benzine, natuurlijk.


Kijk of een van onze foodtrucks jouw favoriete gerechten serveert


2. Voor elk wat wils: van vegetarische opties tot feestmaaltijden voor de allerkleinsten

Zoals je hierboven al las, hebben foodtrucks heel wat meer te bieden dan frieten met satésaus. De ene foodtruck serveert artisanale hamburgers en dessertjes om je vingers bij af te likken, de andere specialiseert zich in pizza’s en pasta’s, en nog een andere focust zich volledig op Aziatische streetfood.

Je kunt het zo gek nog niet bedenken, of er is wel een foodtruck die ermee rondrijdt. Ook de dorstigen kunnen zich laven: wat dacht je van een rollende barista, een brouwerij op wieltjes of een mobiele cocktailbar? 

Jij hoeft enkel nog te kiezen welke gerechten en drankjes je op je event wilt aanbieden!

Tip: Kun je echt niet kiezen tussen al onze foodtrucks en hun verrukkelijke gerechten? Nodig dan 2 of meer foodtrucks uit op je feest en organiseer een foodtruckfestivalletje!



The Rebel Smoker, Verde World Kitchen, Smiling Barista, Bar.Tu Antwerp

3. Een stressloos feest

Zelf koken, kan leuk zijn. Zelf voor een grote groep gasten koken? Dat gaat voor de meeste mensen gepaard met bakken vol stress en dagenlang voorbereiden. Daarbij komt dat je met koken alleen nog lang niet rond bent: de feestlocatie tot in de puntjes aankleden, je gasten up-to-date houden, voor entertainment zorgen, … Niet bepaald easy breezy.

Een foodtruck daarentegen? Die rijdt volledig voorbereid naar de feestlocatie en doet er ongeveer een halfuurtje over om zich klaar te zetten. En jij? Jij neemt nog een koffietje (of alvast een lekkere cocktail) en hebt de tijd om rustig met je gasten te keuvelen.

Natuurlijk mogen we ook de afloop van het feest niet vergeten. Een foodtruck arriveert niet enkel met keukengerei en maaltijden, maar neemt ook zelf servies mee. De ene foodtruck serveert burritos in gerecycleerd karton, de ander gezonde slaatjes in glazen potten. Na het feest nemen ze eventuele afwas gewoon mee de truck in, en de (steeds vaker biologisch afbreekbare) verpakking kan zo worden weggeruimd.

In plaats van urenlang in te zitten met de afwas, kruip jij gewoon je bed in na een superleuk feest – en slaap je de volgende ochtend met een gerust hart een put in je bedje.


Geef het koken dit keer uit handen aan een foodtruck chef


4. Entertainment én decoratie op wieltjes: een foodtruck brengt sfeer

Foodtrucks bezorgen jou en je gasten niet enkel heerlijke, origineel aangeklede gerechten. Ze dragen ook op hun eigen manier bij aan de sfeer op je event. Zo zijn er foodtrucks in retro-stijl (hallo, jaren ’70-feestje!), uiterst schattige wafelwagentjes en stoere, zwarte barbecuefoodtrucks.

Veel foodtrucks nemen (op aanvraag) decoratie, verlichting en andere inrichtingselementen mee. Denk aan vuurkorven, feestelijke verlichting, bean bags en gezellige statafels. Ideaal voor leuke instagramfoto’s, polaroid-kiekjes of een unieke familiefoto.

Bovendien heeft een foodtruck een entertainende waarde. Dankzij het open keukenconcept kunnen jij en je gasten de chefs bewonderen terwijl ze hun heerlijke gerechten klaarmaken. Een absolute meerwaarde voor een onvergetelijk feest!



Wafels en Zo, Kukkelekuu, Louis' Pizza, Top of The Grill

5. Budgetvriendelijke optie voor grote en kleine samenkomsten

Foodtrucks op je feest zijn bovendien budgetvriendelijker dan een cateraar inschakelen. Zo’n cateraar brengt niet enkel een heleboel materiaal mee, maar arriveert ook met broodnodig personeel. Dat kan de kosten enorm opdrijven. Over het algemeen is een foodtruck heel wat vriendelijker voor je portemonnee. En dat kan tellen!


6. Flexibel: Organiseer je feest waar en wanneer je maar wilt met foodtrucks op locatie

Een laatste pluspunt is de flexibiliteit van foodtrucks. Een foodtruck heeft namelijk enkel een parkeerplaatsje nodig. Dat brengt heel wat minder beperkingen mee dan het inschakelen van een cateraar. Daarvoor heb je onder meer stoelen, tafels en - niet te vergeten - een keuken nodig.

Waar je jouw feest ook organiseert, een foodtruck komt tot bij jou en je gasten. En de keuken? Die brengt de foodtruck zelf mee!

Bovendien zijn foodtrucks flexibel in hun planning. Omdat het hele mobiele restaurant in een leuk voertuig verpakt zit, kan de uitbater gemakkelijk meerdere events per dag inplannen. En dat vertaalt zich in een bredere beschikbaarheid.

Ideaal voor wie wat later met plannen begint, of na het lezen van dit artikel beseft dat een foodtruck echt wel de perfecte oplossing is voor zijn of haar feest!


Bekijk ons uitgebreide foodtruckaanbod





Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant