Jouw bruidsjurk kiezen: 6 waardevolle adviezen van bridal studio Rebel at Heart

Jouw bruidsjurk kiezen: 6 waardevolle adviezen van bridal studio Rebel at Heart

Tips en Trends

13/07/2022

De bruidsjurk … is naast de huwelijkslocatie wellicht één van de belangrijkste elementen voor elke bruid. Er hangt ook altijd zo’n magische sfeer rond de trouwjurk. 

Dit wordt één van de mooiste dagen van je leven en jij bent die dag de ‘center of attention’. Uiteraard wil jij er op je allerbest uitzien. Daardoor wordt de druk soms ook erg groot om dé perfecte jurk te vinden. Dat kan zorgen voor veel stress tijdens de zoektocht naar jouw bruidsjurk.

Wij gingen daarom voor jullie te rade bij Linda, zaakvoerders van de bruidsboetiek Rebel at Heart. Zij deelt met ons 6 heel waardevolle adviezen over jouw zoektocht naar de perfecte bruidsjurk. Lees even mee!


Start altijd bij je inspiratie

Je start de zoektocht naar jouw ideale jurk best door inspiratie op te doen. Dat kan zowel op websites van bruidswinkels, op Pinterest, Instagram of in magazines. 

“De belangrijkste vraag om jezelf te stellen, is hoe jij jezelf ziet op je trouwdag”, vertelt Linda. “Ik vraag mijn bruiden altijd om een top 5 te maken van hun mooiste bruidsjurken en mij deze op voorhand te bezorgen. Daaruit kan ik altijd afleiden welke stijl de bruid zoekt en weet ik in welke richting we moeten denken.”

Daarnaast is het goed om ook al een idee te hebben over de sfeer van het trouwfeest zelf. “Zeker als een bruid twijfelt tussen twee jurken kan dit helpen om de keuze voor een bepaalde jurk makkelijker te maken. We bekijken dan samen welke jurk het best past bij de sfeer en stijl van het feest", zegt Linda.


Vroeg begonnen, is half gewonnen

Een belangrijk advies dat Linda jullie wilt meegeven, is: "Hoe langer op voorhand je begint, hoe beter. Er komt al zo veel stress kijken bij het organiseren van een huwelijksfeest en het kiezen van een bruidsjurk. Hoe langer op voorhand je start, hoe meer tijd je hebt om na te denken en des te meer keuze je hebt."

“In onze studio moeten de meeste jurken 10 tot 12 maanden voor het huwelijk besteld worden. Wij werken vooral met exclusieve designers met een eigen atelier. Zij produceren een jurk pas nadat deze besteld werd. Er is geen stock. Dit heet ‘slow fashion’ en is een veel ecologischere manier van werken omdat er nooit sprake is van overproductie en het moeten vernietigen van overgebleven stock. Je moet natuurlijk wel rekening houden met een langere levertermijn.”

Maar ook slow fashion buiten beschouwen gelaten, raadt Linda bruiden aan om 9 à 10 maanden voor het huwelijk je jurk te bestellen. 


  


Sta op voorhand stil bij je budget

Voor je een eerste bezoek aan een bruidswinkel plant, sta je best even bewust stil bij het budget dat je wilt en kan besteden aan je bruidsjurk. De prijzen van jurken kunnen natuurlijk erg verschillen. Zo is er onder meer een groot verschil tussen confectie of jurken van exclusieve designers. 

Kijk na op de website van de bruidswinkel in welke prijsklasse de jurken van die winkel liggen. Zo vermijd je een teleurstelling tijdens je afspraak. 


Enkele praktische tips

Voor je bezoek aan de bruidsboetiek zelf, is het interessant om met volgende praktische tips rekening te houden. Zo sta je niet voor verrassingen tijdens je eerste passessie:

- Draag liefst huidskleurig en naadloos ondergoed. Dat is het minst zichtbaar onder de jurken. Als het kan, draag je zelfs best een strapless bh of zelfklevende cups. Je zal namelijk merken dat je onder veel bruidsjurken geen ‘gewone’ bh kan dragen. 

- Weet welke soort schoenen je op jouw dag zal dragen. Zijn dat platte schoenen of net een heel hoge hak. Neem op je afspraak best vergelijkbare schoenen mee, zo kan je jurk meteen op de juiste lengte gepast worden. 

- Elke bruidswinkel vindt het belangrijk om de sample-jurken die je past netjes te houden, want iedereen past graag een propere jurk. Draag daarom zo natuurlijk mogelijke make-up en vermijd lipstick, foundation of poeder. 

- Houd er rekening mee dat een pasbeurt ongeveer een uur zal duren. Zo heeft de bruidswinkel de tijd om jou wat beter te leren kennen en heb jij de tijd om zeker voldoende jurken te passen. 


  


Breng niet té veel raadgevers mee

Natuurlijk wil je dit bijzondere moment delen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Het is daarom vanzelfsprekend dat je één of enkele vriendinnen of familieleden meebrengt om jou te helpen deze belangrijke beslissing te nemen. 

Maar, Linda geeft je graag het volgende advies mee: “Bereid je gezelschap ook voor op deze afspraak. Toon hen op voorhand welke stijl jij mooi vindt. Zou kan je entourage op de dag van de afspraak mee op zoek naar een jurk voor jou en laten zij hun eigen voorkeuren gemakkelijker los."

Linda voegt daar nog aan toe: “Meestal zie ik dat het beslissingsproces enkel moeilijker wordt als je te veel mensen meebrengt. Daarom zet ik er in mijn Bridal Studio zelfs een limiet op en vraag ik de bruiden om maximaal 3 mensen mee te nemen. En als grootste advies, neem geen mensen mee enkel omdat je je verplicht voelt om hen mee te vragen, terwijl je weet dat zij de keuze van je jurk gaan bemoeilijken.”


Ultieme tip: blijf tijdens je zoektocht dicht bij jezelf

“Er hangt altijd een grote magie rond ‘de trouwjurk’. De lat wordt daarom heel hoog gelegd voor het vinden van dé perfecte jurk. Het belangrijkste tijdens je zoektocht”, vertelt Linda, “Is dat je jezelf blijft en bewust kiest voor iets dat echt bij jou past.”

“Spiegel je ook niet te hard aan alle tv programma’s. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om te huilen wanneer je jouw jurk gevonden hebt. Ook zonder te huilen kan jij de perfecte jurk gevonden hebben. Kijk niet naar wat anderen doen, maar blijf echt jezelf voor heel je trouwdag.”

En om af te ronden, voegt Linda er nog aan toe: “Iedereen is mooi op zijn eigen manier. De minder mooie kantjes zitten meestal tussen de oren en de puntjes aan jezelf die jij niet mooi vindt, zien de andere mensen meestal niet eens. Probeer dat in gedachten te houden!”


     


Wie is Linda / Wie is Rebel at Heart ?

Linda is zaakvoerster van de Bridal Studio Rebel at Heart. Zij begeleid het liefst al haar bruiden zelf om een echt persoonlijke service te kunnen bieden. Zo bouwt zij echt mee aan jouw verhaal en jouw unieke trouwdag. 

Linda volgende verschillende opleidingen. Een patroonstudie van 5 jaar, een opleiding tot het maken van jurken en retouches. Ook een opleiding kleur en stijl consulent. Een opleiding juwelen maken. Zij volgde deze opleidingen niet om alles zelf te gaan creëren, maar wel om haar klanten de allerbeste service te kunnen bieden en met een brede achtergrond het beste advies te kunnen verlenen. 

In 2006 startte zij met het aankopen van haar eerste collecties en niet veel later opende zij haar winkel. Later legde zij steeds meer de focus op exclusieve designers en slow fashion.

Elke bruid die bij Bridal Studio een afspraak maakt, heeft de studio helemaal voor zichzelf zodat je in alle rust kan kiezen en beslissen. 


Ben jij op zoek naar een unieke jurk en een persoonlijke begeleiding? 

Doe alvast inspiratie op en boek jouw afspraak bij Bridal Studio Rebel at Heart

Rebel at Heart


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant