Maak jullie ceremonie helemaal af met een bloemenboog van Viva Blooming

Maak jullie ceremonie helemaal af met een bloemenboog van Viva Blooming

Inspiratie

16/03/2022

Alle foto's in dit artikel: Lux Visual Storytellers


Plannen jullie een niet-kerkelijke huwelijksceremonie op een eigen gekozen locatie? Dan is deze locatie vaak een blanco blad: een oude schuur, prachtige tuin of een industriële loods, maar zonder persoonlijke touch. 

Het mooie is dat je deze locatie helemaal naar eigen keuze kan inrichten. De grote uitdaging is natuurlijk ‘hoe begin je daar aan’ en ‘hoe wordt alles één geheel’.

Wij vroegen alvast advies aan Diederik van Vivablooming. Lees even met ons mee! 

Viva blooming

Diederik begon meer dan twee jaar geleden al met het ontwerp van zijn eerste bogen. Hij was op dat moment de eerste bloemist in België die dergelijke ceremoniebogen verhuurde en stylede. Intussen heeft Diederik in samenwerking met Lux Visual Storytellers meer dan 10 verschillende bogen in zijn assortiment, werkelijk voor ieder wat wils. 

En daar wil hij zeker niet stoppen. “De bedoeling is om elk jaar verder uit te breiden met een aantal nieuwe exemplaren. Want ik vind het heel belangrijk om steeds te blijven evolueren en vernieuwen”.

Diederik merkt heel duidelijk dat de trouwende jeugd op zoek is naar ‘iets nieuws’ en ‘iets anders’. Deze generatie wil zich onderscheiden met een persoonlijk huwelijk op maat.

Dat is net waar Diederik’s passie ligt. Hij ziet elke opdracht als een uniek project waar hij zijn creatieve geest kan loslaten en telkens weer nieuwe pareltjes kan afleveren. 

“Mijn ouders hadden een tuincenter. Zo ben ik in de sector terecht gekomen. Maar mijn echte passie ligt bij huwelijken. Sinds enkele jaren ben ik mij gaan specialiseren in de styling van huwelijken. Ik voel dat ik daar echt een meerwaarde kan zijn. Mee bouwen aan nieuwe trends in de markt en continue vernieuwen, het kan soms heel intensief zijn en veel energie vergen, maar daar haal ik net mijn voldoening uit.”

Start jij met de styling van jouw bloemendecoratie, dan kan je bij Viva Blooming terecht voor zowel de ceremonieboog, als een volledig uitgewerkt bloemenconcept die jullie dag in de juiste sfeer brengt.


Hoe start je daar dan aan? 

Nog geen enkel idee welke stijl jullie precies willen? Of zie je door alle pinterestfoto's het bos niet meer? Aan de hand van een uitgebreid gesprek gaat Diederik samen met het koppel op zoek naar de juiste stijl, de juiste keuze van bloemen en decoratie. 

“Ik vraag koppels altijd om zo veel mogelijk foto’s mee te brengen. Foto’s van de uitnodiging, de locatie, de bruidsjurk. Het is echt nodig om de stijl en sfeer van de andere elementen van het huwelijk te kunnen zien en voelen. Op basis daarvan zorg ik ervoor dat de bloemendecoratie alles tot één prachtig geheel brengt.”

Iedereen wil op zijn huwelijksfeest toch zijn eigen, persoonlijke verhaal vertellen. En daar helpt Diederik je echt mee. Hij vindt het belangrijk om elk trouwkoppel zo goed mogelijk te leren kennen om écht de florale sfeermakers te kunnen aanhaken aan de persoonlijkheden van het koppel. 

“Zo kreeg ik van een klant eens de vraag om heel eenvoudig vaasjes op te vullen met veldbloemen. Dit had ze gezien bij een vriendin. Maar ik was niet direct overtuig dat dit idee bij hen paste. Daarom vroeg ik verder en ontving ik een foto van de uitnodiging. Hierop stond een kunstwerk van een zwevende boom. Voor mij was het meteen duidelijk dat we deze boom moesten verwerken in de decoratie van de ceremonie. Uiteindelijk werd gekozen om de ceremonie te laten plaatsvinden onder een grote boom in de tuin en te werken met bloemendecoratie die in wolkjes onder de boom werden gehangen.”

Zo doet Diederik veel meer dan enkel bloemstukken maken. Hij kan als florale sfeerarchitect heel waardevol advies geven over hoe jullie de verschillende elementen kunnen samenbrengen tot één prachtig geheel doorheen jullie huwelijk.


Welke bloemen kunnen gebruikt worden voor een ceremonieboog? 

“Werkelijk alle bloemen kunnen in dit concept verwerkt worden. Omdat de ceremoniebogen vaak een boho uitstraling hebben, wordt er dikwijls gewerkt met een combinatie van droogbloemen en verse bloemen", vertelt Diederik. 

“Maar evengoed kan je gaan voor een klassiekere look met unieke rozen, of een gedurfde look waarbij zelfs fruit in de boog verwerkt wordt. Je kan kiezen voor seizoensgebonden lokale bloemen of exotische bloemen voor een tropical sfeer.“ (Viva Blooming werkt voor een deel met zelf gekweekte bloemen uit de eigen pluktuin)


Welk budget moet ik hiervoor voorzien? 

Een gestylede boog kan je bij Viva Blooming laten ontwerpen en huren vanaf 350€. Het budget zal natuurlijk afhankelijk zijn van de soorten bloemen, het seizoen, de hoeveelheid bloemen, ed. 

In elk geval mag je altijd rekenen op een all in oplossing. Jouw uniek ontworpen boog zal persoonlijk geleverd en geïnstalleerd worden. Hij wordt na het feest ook terug opgehaald en ontbonden. En de bloemen van de boog, die mogen jullie natuurlijk zelf bijhouden. 



Ben jij helemaal overtuigd en wil jij ook een bloemenboog op jouw huwelijksceremonie? Stuur Diederik dan zeker een berichtje om een afspraak te maken!

Ik maak graag een afspraak 


Wil je graag nog wat meer informatie over Viva Blooming? Neem dan een kijkje op hun profiel.

Viva Blooming



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant