Ontdek hoe groepsdynamiek gelukkig maakt

Tips en Trends

Je bent nog maar aan het begin van dit blogartikel en wij hebben al een vraag voor jou: wat vind je van de kwaliteit van de gemiddelde meeting of presentatie? Je wil het gematigd uitdrukken, maar binnenin voel je al een hevigere expressiedrang om je gevoel te omschrijven.

Meetings woekerden uit tot vastgeroeste gewoontes, met een gebrek aan creativiteit. En niemand die écht nog lijkt te kijken naar de effectiviteit van dit gebeuren. We stromen gewoon samen, zonder precies te weten waarom we hoegenaamd uitgenodigd zijn. Smartphones en laptops worden getolereerd om onze aandacht te blijven opeisen. Ook in de nieuwste kantoor-complexen worden nog steeds meeting rooms gebouwd zonder daglicht terwijl elk organisme weet dat licht leven brengt.

 

 

De omgeving waarin je mensen samenbrengt is erg bepalden voor de creativiteit en het energieniveau, maar de quality-benchmark is wat we geleerd hebben ervan te verwachten. Niet veel. Nochthans kunnen meetings krachtige gelegenheden zijn om energie te geven aan elkaar, inspiratie los te maken, samenhorigheid te bevorderen. Een mooi voorbeeld hiervan is The Happy Room van HR-Productions waar bedrijven kunnen ervaren dat meetings en presentaties ook hefbomen kunnen zijn voor het collectieve enthousiasme in je onderneming.

Het is belangrijk een plek te hebben waar mensen 'Out of the box' kunnen gaan, waar je geïnspireerd & geprikkeld wordt, waar mensen echt connectie met elkaar leggen,… Het is essentieel een prikkelende sfeer te scheppen, een sfeer van creativiteit en verbinding, met veel licht en ruimte… Niet de bedrukkende sfeer van een traditionele meeting room.

Kort samengevat is het dus belangrijk dat je een bewuste keuze maakt waar je je meetings houdt. Geen nood, er is genoeg keuze, snuffel maar eens rond tussen de locaties die op het Salino-platform beschikbaar zijn.

Have fun!

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Laat je inspireren op onze blog en social media

Volg ons op Instagram