Post Corona trend: Feesten met een foodtruck populairder dan ooit tevoren

Post Corona trend: Feesten met een foodtruck populairder dan ooit tevoren

Tips en Trends

01/04/2022

Foodtrucks danken hun populariteit aan de charmante uitstraling en de ongedwongen sfeer die zij op events creëren. Sinds we terug mogen feesten zagen de Vlaamse foodtrucks hun agenda's in recordtempo vol lopen. De vraag naar foodtrucks is in deze 'post Corona' periode gestegen naar ongeziene hoogtes, dat beaamt ook Thibaut, zaakvoerder van Salino.

Foodtrucks zijn al langer een gevestigde waarde en waren al niet meer weg te denken uit het Vlaamse feestlandschap. In 2019 ontving Salino al meer dan 1.500 aanvragen per maand van particulieren en bedrijven die een foodtruck voor hun feest wilden boeken. 

Tijdens de Corona crisis daalde de vraag naar foodtrucks tot hooguit 170 aanvragen per maand. "Maar, sinds de Corona barometer naar code geel overging, zagen we de vraag in een recordstempo stijgen tot een ongeziene hoogte van meer dan 3.000 aanvragen op één maand. Foodtrucks zijn duidelijk dé grote post-Corona trend geworden", vertelt Thibaut. 

Als koploper komt de grootste vraag duidelijk van de communicantjes. Maandelijks worden maar liefst 1200 foodtrucks aangeschreven om een communiefeest te verzorgen. Terwijl de populariteit van foodtrucks bij communiefeesten al langer bekend was, zijn het vooral de bedrijven die foodtrucks nu pas echt ontdekken. En dat heeft een duidelijke oorzaak. 

Bedrijven willen team bedanken

De uitdaging van de afgelopen twee jaar was immens. Bedrijven moesten improviseren en zichzelf heruitvinden. Ook werknemers toonden zich van hun meest flexibele kant. Dat varieerde van helemaal geen werk over halftijds werken tot vol aan de bak. Sinds kort kunnen de meeste bedrijven weer op adem komen en eindelijk is dan toch het moment gekomen om alle flexibele helden in de bloemetjes te zetten.

Want, online meetings waren handig. Geen ellelange verplaatsingen en iedereen kan zijn pyjamabroek aanhouden tijdens de videocall. Maar na een lange periode van thuiswerken hunkerden velen ook opnieuw naar écht sociaal contact. Digitale lunchpauzes of koffiebreaks zijn uiteindelijk toch niet helemaal hetzelfde. Daarom voelen vele werkgevers hoe hard het nodig is om hun team weer écht samen te brengen. 

Van eenvoudige lunchtraktaties of ‘back to the office’ events tot aanvulling op een toffe teambuilding en zelfs een privé foodtruck festival voor een familiedag. Klein of groot. En alles daartussen. Foodtrucks blijken het ideale concept.


Wat maakt een foodtruck zo populair?

Ongedwongen sfeer. Foodtrucks zijn niet voor niets vaak op festivals te vinden: ze zijn de ideale sfeermakers. Een ongedwongen sfeer, die je ook op je bedrijfsevent wilt! In plaats van een vastgesteld menu aan tafel, hebben je gasten nu de vrijheid om zelf te kiezen wat én waar ze willen eten. Dat geeft veel mensen een vrij, ongedwongen gevoel en kan de teamgeest enkel ten goede komen. 

Charmante uitstraling. Kleurrijke Volkswagenbusjes of juist stoere zwarte vrachtwagens die helemaal bij het BBQ-thema passen. Misschien zelfs een OFYR vuurschaal om de sfeer compleet te maken. Hoe de foodtrucks er ook uitzien, de setting alleen al zorgt voor een fotogeniek decor op je event. Je gasten die gezellig bij elkaar staan met een haute cuisine hamburger in de hand, die in het zonnetje genieten van een à la minute bereide cocktail, terwijl op de achtergrond een verse pizza wordt gebakken. Dat is sfeer ten top!

Bijzonder gerechtjes. Denk jij bij foodtrucks aan ongezonde snacks? Think again! Vandaag de dag staan foodtrucks voor een culinaire keuze aan originele gerechten van hoge kwaliteit. De cateraars hebben zich meestal gespecialiseerd in een specifiek gerecht of een specifieke keuken. Daardoor variëren de mogelijkheden van Indische curry’s tot Mexicaanse taco’s, en van wafels op een stokje tot versgebakken pizza’s. Bovendien is er steeds meer oog voor zowel duurzaamheid als gezondheid. Wil jij dat je gasten vegetarisch en glutenvrij kunnen eten? Foodtrucks passen hun menu graag aan naar jouw wensen.

Minibudget voor maxipret. Dat een teamtripje naar Ibiza momenteel misschien budgettair wat moeilijker ligt, zal iedereen begrijpen. Je medewerkers zullen een klein gebaar ongetwijfeld ook even sterk appreciëren. Bovendien druk je met een cadeautje of een after work apero niet alleen dankbaarheid uit, maar geef je ook aan dat het bedrijf gezond is. Verras daarom je team met een foodtruck en maak er een mini-event van. Ideaal om in een lentezonnetje te genieten van een hapje en drankje. Een foodtruck kan je al huren vanaf +/- 1.600€.

Flexibiliteit. Voor elke soort locatie is een perfecte foodtruck te vinden, van grote trailers en trucks tot kleine foodbikes. Foodtrucks hebben bovendien slechts een minimum aan voorzieningen nodig, zoals een stopcontact. Bij reguliere catering zijn naast een keuken meestal ook tafels en stoelen voor je lunch of diner essentieel. Daar hoef je je bij een foodtruck geen zorgen over te maken. Je mobiele keuken komt aangereden en heeft alle benodigdheden bij zich. Dit alles betekent voor jou minimale voorbereidingen en dus vooral maximaal genieten van je eigen feest!

  

Foodtrucks voor elke honger (en dorst)

Tussen welke soorten foodtrucks kan je eigenlijk kiezen? De mogelijkheden zijn eindeloos! En het beste van al? Er is voor ieder budget wat wils. Hier is alvast wat inspiratie:

1| Burgers & Fries: Classic Burger / Deluxe Gourmet Burger / Pulled Chicken Burger / Veggie Burger / ...

2| Italian Vibes: Pasta's / Pizza's / Flatbreads / Firebreads / ...

3| La Taqueria: Tacos / Nachos / Quesadillas / Burritos / Tapas / ...

4| Healthy Foods: Wraps / Salades / Soepen / Deluxe Croques / ...

5| Asian Fushion: Phad Thai / Tikka Masala / Thai Red Curry / Vietnamese Loempia / ...

6| Sweat Treats: Brusselse Wafels / Waffles on a stick / Pannenkoeken / Ijsjes / ...

7| Drinks: Cocktails en mocktails / cava's en wijnen / home made frisdranken / smoothies / ...



Wil je graag een foodtruck huren voor jouw team ?

Check hier alle foodtrucks


Organiseer je een groter event en kan je hulp gebruiken?

Salino biedt een all round service bij het creëren van jouw foodtruck event.

Van het boeken van enkele foodtrucks tot het uitwerken van een écht streetfood festival speciaal voor jouw bedrijf.

Laat je begeleiden door Salino


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant