Premium feestlocaties die je gasten achterover blazen

Premium feestlocaties die je gasten achterover blazen

Inspiratie

06/07/2023

Op zoek naar een locatie die ietwat anders is dan de standaard feestomgeving? Met een heerlijk grote tuin in het groen, een verdoken parel met overnachtingsmogelijkheid of een omgebouwde kapel kan je net dat tikkeltje meer bieden! We doken in ons archief en vonden deze premium feest-, vergader- of verblijfoorden die jouw gasten ongetwijfeld achterover blazen. 




Llodge

LLodge is een gerenoveerd familiedomein in de Grobbendonkse bossen, waar rust en respect voor de natuur centraal staan, een verborgen parel in de Antwerpse Kempen. Het domein bestaat uit vier vestigingen die tal van mogelijkheden bieden voor unieke private en professionele get-togethers. Door schoonheid te combineren met bruikbaarheid, richten ze al deze ruimtes dan ook flexibel in naar jouw wensen als groep, familie of bedrijf. 

De Main House is een voormalige boerderij dat tijdens de renovaties werd omgebouwd tot een luxueus gasthuis waar je gezellig samen kan zijn met familie en vrienden. Ook bedrijven kunnen er terecht om te genieten van een georganiseerd evenement of een off-site directievergadering. Gelegen in het midden van het landgoed, biedt de Main House ruimte om in alle sereniteit te eten, koken, werken of feestvieren. Deze plek is niet alleen inspirerend voor natuurliefhebbers, maar ook voor interieurliefhebbers. Zo maakte Axel Vervoordt voor het interieurdesign gebruik van natuurlijke materialen en nam Eddy Dankers het schilderwerk op zich. Het gasthuis is uitgerust met een volledig ingerichte keuken en gezellige woonkamer met een eetruimte dit tot 30 gasten kan ontvangen met in-house catering. De catering bereidt altijd verse maaltijden met eerlijke, kwaliteitsvolle en seizoensgebonden producten. Als je graag ter plaatse wil overnachten, kan dat in de drie slaapkamers die tot jouw beschikking staan.

De botanische Orangerie vormt de ideale omkadering om met een klein gezelschap te tafelen, brainstormen, vergaderen of te presenteren. Het decor van de botanische tuin maakt niet alleen jouw teamervaring, maar ook je lunch of apero bijzonder. Met uitzicht op de Hunting Hut en de tuin, voelt de Orangerie aan als een warme thuiskomst, waar iedereen op zijn gemak is. 

Met een prachtig uitzicht op de tuin, aangelegd door tuinarchitect Martin Wirtz, biedt de Garden House een ontspannende ontsnapping voor jong en oud. Tijdens warme zomeravonden kan je heerlijk vertoeven in de ecologische zwemvijver of genieten van ons verfrissende aanbod uit de overdekte bar. Rust en elegantie gaan in deze vestiging hand in hand met harmonie, traditie en authenticiteit.  

De Hunting Hut is de perfecte plek om samen met familie of vrienden een uitgebreid menu met verse ingrediënten te grillen op het open vuur. De intieme sfeer van deze tipi maakt van deze locatie een unieke plek om samen te koken. Om de geborgenheid te bewaren, heeft de tipi zitplaatsen voor maximaal 20 personen. Wie achteraf graag verder napraat met een verfrissend glaasje, kan afzakken naar de aanpalende open tent met haar gezellige bar. Deze houten tent kan gehuurd worden door groepen, families, gezelschappen of bedrijven met maximaal 40 personen. Beide delen zijn verwarmd op koude avonden.


Vraag je offerte op bij Llodge 





De Wimpe

In de Kempen te Herenthout ligt het romantische Staminee annex houtambachtenmuseum De Wimpe. Dat de eigenaar en uitbater een duidelijke link heeft met hout en beeldhouwen zal je hier niet ontgaan. En zonder dat het al te veel van je verbeelding vergt, merk je hier ook een duidelijk warme Oostenrijkse toets. Die kreeg hij mee vanuit het atelier van Horst Rainer, een gerenommeerde Oostenrijkse beeldhouwer en houtsnijder te Tirol waar hij geruime tijd in de leer was.

In het Houtambachtenmuseum vind je de meest in het oog springende werktuigen en bewerkingen van schrijnwerkerij – klompenmakerij – wagenmakerij – kuiperij voorgesteld door verbazend realistische figuren. Het ‘levend verleden’ van onze voorouders houtbewerkers anno 1900 kan je hier komen bewonderen.

Na verloop van tijd is het museum verschoven naar een museumcafé, genaamd 'Het Staminee', dat zich leent als locatie voor jouw event, een BBQ of familiebijeenkomst, collega-dag, jubileum, koffietafel voor uw vereniging, huwelijksreceptie of huwelijksfeest, babyborrel en nog zo veel meer. Bij goed weer kan je terecht op het mooie zomerterras of onder de 2 houten kapschuren. Bij koud weer is het heerlijk vertoeven in het knusse kelderstaminee bij de warmte van de verschillende houtkachels. Het is een locatie die zowel charmant als romantisch is en dit in de zomer én de winter.

Er zijn 4 ruimtes met 4 verschillende houtambachten. In totaal kunnen er ongeveer 35 personen zitten. Bij goed weer hebben we op ons zomerterras plaats voor een 65 tal personen. Houd er echter rekening mee dat er bij regenweer slechts 45 mensen onder onze kapschuren droog kunnen zitten. Indien het aantal gasten groter is, kunnen we nog wel een 25 tal mensen plaats geven in het nabijgelegen Staminee. Verder is er buiten een authentieke kegelbaan aangelegd waar je gratis gebruik van kan maken. Er zijn ook mogelijkheden voor recepties of walking diners. Indien je graag gebruik maakt van onze catering, maken wij graag een offerte op maat.


Vraag je offerte op bij De Wimpe 




De Schuur Aalst

De Schuur is een feestlocatie in Aalst die perfect is voor familiefeestjes, babyborrels, communiefeesten of andere events.

De stijlvol ingerichte schuur - met haardvuur! - is het hart van de locatie, maar ook de tuin rond de vierkantshoeve heeft tal van voordelen. Zeker voor kinderen: een trampoline, schaapjes in de wei, kippen naast de serre, een goal en ballen om te voetballen. Hoe meer plezier de kinderen, hoe succesvoller je feest. Liever een feest zonder kinderen? De Schuur is ook geschikt voor party's tot 70 mensen.

In De Schuur vind je een toog en gevulde frigo's en indien gewenst kan er ook catering voorzien worden. Wie liever zelf catering wil voorzien in De Schuur, kan dit ook doen.


Vraag je offerte op bij De Schuur Aalst 



De Kapel Merksplas

In de Noorderkempen, dicht bij de grens van Nederland, pronkt een prachtig gerenoveerde eventlocatie: de Kapel van Merksplas. De voormalige gevangeniskapel biedt een unieke setting met haar neo-romantische bouwstijl, stalen bogen en fascinerende lichtstraat.

Tot 600 gasten kunnen hier de benen strekken op de dansvloer en tot 300 voor een zittend diner.

Met haar ligging te midden van de natuur is het een ware parel in hartje Kempen. Alle nutsvoorzieningen zoals toiletten, elektriciteit- en wateraansluiting zijn aanwezig.

Daarnaast is er een zeer grote parking voorzien, vlak naast de inkom. En ook overnachten is mogelijk! Hotel Colonie7 (op 100m) biedt een aantal prachtige gastenkamers.


Vraag je offerte op bij De Kapel Merksplas


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant