Stappenplan om een geslaagd verrassingsfeestje te organiseren

Stappenplan om een geslaagd verrassingsfeestje te organiseren

Tips en Trends

15/04/2018

Verdient jouw beste vriendin, broer of partner eens een knallend feestje? Tijd om de handen in elkaar te slaan en stiekem een verrassingsfeestje te organiseren. Want verjaren doe je maar één keer per jaar, dus kan je er maar best iets leuk van maken! Hieronder zet ik de acht belangrijkste stappen voor jou op een rijtje.


Stap 1

Eerst en vooral moet je beslissen over welk soort feestje je wil geven. Denk aan een dansfeest, een cocktailnight, een tuinfeest met kampvuur, een gezellig etentje, ... Aangezien er geen verwachtingen of verplichtingen zijn, zijn de mogelijkheden oneindig. Maak gebruik van deze carte blanche en laat je fantasie de vrije loop. Een houvast nodig? Kies dan een thema, liefst iets waar de jarige fan van is natuurlijk. Denk aan populaire thema's als The Great Gatsby, Halloween, unicorns, Mexican party of 90's. Bij onze moodboards vind je heel wat inspiratie om een geslaagd themafeest te organiseren!


Stap 2

Leg een datum vast. Bij het vastleggen van een datum let je best op een paar belangrijke details. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de beste vrienden van de jarige er zeker bij kunnen zijn door op voorhand eens te polsen of zij bepaalde data beschikbaar zijn. Verzend uitnodigingen ook ruim op tijd, zodat zeker iedereen de datum vrijhoudt in zijn agenda.

Tip: Plan op deze datum iets met de jarige zodat die de datum ook zeker vrijhoudt.


Stap 3

Uitnodigingen versturen. Zoals ik hierboven vertelde, verzend je ze best goed op tijd. Maar het is ook heel belangrijk duidelijk in de uitnodiging te vermelden dat het om een verrassing gaat en dat het belangrijk is het feestje volledig geheim te houden! Vermijd dat mensen hun mond voorbijpraten door hen persoonlijk aan te schrijven met je idee. Daarnaast moet je beslissen wie je uitnodigt. Ga je voor een grote of kleine groep? En nodig je enkel vrienden of ook familie uit?


Inspiratie nodig voor een leuk thema? Check het moodboard 'Party like a Gatsby!'.

Stap 4

Bedenk waar je het feest wil laten doorgaan. Best kies je voor een plek waarbij de jarige geen bedenkingen heeft en daardoor zou ontdekken wat je in je schild voert. Denk hiervoor aan bijvoorbeeld jullie stamcafé, jouw thuis of het lievelingsrestaurant van de jarige. Vergeet ook zeker niet te reserveren als je op restaurant gaat of een zaaltje wil afhuren.


Stap 5

Het feest voorbereiden. Afhankelijk van wat voor feestje je geeft, tref je best goed op voorhand de nodige voorbereidingen zodat er de avond zelf niets meer kan mislopen. Dat is leuker voor jezelf, je gasten en natuurlijk de eregast. Denk aan voldoende drankjes, hapjes, versiering, ... Verzamel alles zodat het op de dag zelf een kwestie van klaarzetten is. Als het feest thuis doorgaat, denk er dan zeker ook aan om de buren in te lichten!


Stap 6

De verrassing zelf! Om die te laten slagen is het belangrijk dat alle gasten ruim op tijd aanwezig zijn. Leg hen dan goed uit hoe jij het ziet: roept iedereen 'Happy birthday' als de jarige binnenkomt? Of zet je de muziek heel luid en bedelf je de jarige met een confettikanon?


Stap 7

De party! Geniet!


Stap 8

Een feestje betekent vaak ook opkuisen nadien. Afhankelijk van waar je de party houdt, hou je daar best op voorhand rekening mee. Zorg er zeker voor dat je de jarige niet achterlaat met een overhoop gehaald huis. Vraag op voorhand bijvoorbeeld een paar vrienden of zij je achteraf willen helpen met opruimen.


Heb jij nog tips? Ben ik een belangrijke stap vergeten? Stuur me een berichtje!


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

5 tips om je allerbeste feest te organiseren

Tips en Trends

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie