Een tuinfeest in de winter? Zo doe je dat!

Een tuinfeest in de winter? Zo doe je dat!

Inspiratie

07/10/2021

België. Waar iedereen wel graag eens geniet van een terrasje, goed gezelschap, lekker eten en drinken. Maar het aanbreken van de herfst of winter hoeft zeker niet te betekenen dat we buiten geen lol meer kunnen trappen. Jawel, ook in koudere tijden kunnen tuinfeesten een succes zijn. Maar hoe krijg je zoiets nu voor mekaar en hoe zorg je ervoor dat niet al je gasten naar hun warm huis willen vluchten? Hieronder vind je een paar ideetjes en tips waarmee je je gasten een onvergetelijk wonderlijk winterfeest kan bezorgen. Origineel, betaalbaar én haalbaar!

1. Uitnodiging

Het begint allemaal bij het uitnodigen van je gasten. Licht ze in over het feit dat je feestje in openlucht zal zijn, dat het in die periode waarschijnlijk koud is en vraag ze om een warme jas mee te brengen. Misschien deze keer geen fancy dress code, maar een hoop warme accessoires, zelfgebreide truien en dikke schoenen? Zo is iedereen voorbereid en zal niemand in een zomerjurkje komen aanzetten.

2. Vuurkorven (met marshmellows! en worstjes!)

Een paar vuurkorven, wat banken en stoelen er rond: sfeer gegarandeerd. Origineel idee voor een hapje: voorzie satéprikkertjes met daarop marshmellows en worstjes. Je gasten kunnen deze boven het vuur houden en zelf hun snack klaarmaken.


Bron foto's: Pinterest

3. Gasstralers of 'warmte paddestoelen'

Heel gemakkelijk te huren en gebruiken: gasstralers. Bekijk aan de hand van je hoeveelheid gasten hoeveel gasstralers je nodig hebt om iedereen warm te houden. Je kan gasstralers huren bij één van onze partners!

Lees ook: Warme winterse gerechten: Deze Foodtrucks zijn je go-to voor je volgende event

4. Tent

Zij met een iets groter budget en die zich met zekerheid wil hoeden tegen de onvoorspelbare elementen van moeder natuur, raden we aan om een tent te voorzien. Als er voldoende mensen in de tent staan, zal die vanzelf warm worden én het beschermt je tegen de wind. Toch kan je ook dan best enkele gasstralers voorzien!

5. Lichtsnoeren, lampionnen en kaarsen

Bij een echt tuinfeest horen ook gezellige lichtjes en tuinkaarsen. Het is gezellig en het voorziet voldoende licht. Hang lampionnen in de bomen, lichtsnoeren in het rond en zet de tuinkaarsen op de grond. Je kan bijvoorbeeld ook lege glazen potjes van confituren of sausjes sparen en daarin theelichtjes zetten.

6. Voorzie fleece-dekentjes

Het is gezellig en budgetvriendelijk: voorzie meerdere fleece-dekentjes. Zo kunnen koukleumen zichzelf induffelen en langer op jouw party blijven! Als je ze in verschillende kleuren koopt kan het je feest zelfs een kleurrijke toets geven.

Tip voor bedrijven: Je kan leuke mutsen, sjaals of handschoenen uitdelen met je logo op! 


Bron foto's: Pinterest

7. BBQ

Een winterbarbecue is minstens even leuk als een zomerbarbecue! Let er wel op dat je andere ingrediënten nodig hebt in de winter dan in de zomer. Vervang koude pastaslaatjes door warme seizoensgroenten, bak aardappeltjes in de oven en maak voor je vlees hartverwarmende marinades met rode pepertjes, gember of sherry.


Deze cateraars maken je winterfeest helemaal af! 


8. Gluwein, soep en thee

Voorzie je gasten van de typische 'winterse warmhouders'. Warm Gluwein op, maak op voorhand een grote pot soep of zet een paar thermossen thee klaar. Het geeft mensen letterlijk en figuurlijk een warm gevoel vanbinnen.

Bron foto's: Pinterest

9. Muziek

Vraag een muzikale vriend om wat gitaar te spelen rond het vuur, nodig een jazz-bandje uit of huur zelfs een DJ in. Wie weet krijg je de mensen wel aan het dansen in jouw tuin. En van dansen krijg je het warm. Denk natuurlijk wel aan de nachtrust van je buren!


Het leukste tuinfeest organiseren, doe je heel eenvoudig op Salino. Misschien ben je wel op zoek naar één van deze leveranciers?

Ik zoek een foodtruck


Ik zoek een cateraar


Ik zoek een tent


Ik zoek feest materiaal


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant