4 dingen die je écht niet mag vergeten bij het plannen van je trouwdag

4 dingen die je écht niet mag vergeten bij het plannen van je trouwdag

Tips en Trends

20/07/2022

Foto: Lux Visual Storytellers


Ben jij nog maar net begonnen aan de organisatie van je huwelijksfeest? Of ben jij al ver gevorderd in de planning van je feest en komt de grote dag nu echt dichter bij? Waar je ook staat op jouw weg naar de mooiste dag van je leven, bij Salino hebben we gemerkt dat een aantal onderdelen van de organisatie heel vaak vergeten worden of te weinig aandacht krijgen. De perfecte locatie uitzoeken, het mooiste kleed passen, prachtige uitnodigingen laten ontwerpen, dat spreekt allemaal voor zich. Maar heb je ook aan de volgende 4 elementen gedacht? 

Houd je tijdens je planning ook nog eens rekening met deze 4 adviezen, dan is jouw huwelijksfeest helemaal af!


1. Eh, hoe geraak ik daar?

Veel feestvierders durven het transport op hun grote dag wel eens uit het oog verliezen. Want dan spreken we over wel wat meer dan enkel die ceremoniewagen of toffe old timer die jullie naar het gemeentehuis zal brengen. 

Je houd er best rekening mee dat een hele groep mensen gedurende de dag naar verschillende locaties moeten vervoerd worden. Denk maar aan volgende scenario: je dichtste familie en vrienden zijn misschien 's morgens al aanwezig in het huis waar je zal vertrekken. Zij moeten allemaal mee naar het gemeenthuis. Daar hebben zich al meer mensen verzameld. Al deze mensen moeten mee naar de kerk of de plek waar jullie ceremonie zal plaatsvinden. Van de kerk gaan jullie misschien even terug naar huis, dan gaat het verder naar de receptie en het avondfeest. 

Uiteraard ben je niet verplicht om zelf voor al deze mensen vervoer te voorzien, maar het kan wel handig zijn om ervoor te zorgen dat je gasten die voor alles uitgenodigd zijn gemakkelijk van de ene naar de andere plek geraken (kwestie van ervoor te zorgen dat iedereen tijdig op elke locatie arriveert). Zo kan je kiezen voor een bus die je hele gevolg samen kan vervoeren of een stoet van oldtimers waar je suite mee kan meerijden. Wil je niet zo veel budget spenderen aan het vervoer, dan kan je ook gewoon met je gasten afspreken wie met wie kan meerijden. Samen naar jouw verschillende locaties rijden, maakt de sfeer eens zo gezellig.


2. Doe je eigen ding

 Sta je niet goed met wit? Trouw dan in een kleur! Is de ‘greenery’-trend toch niet helemaal je ding? Kies dan voor een thema dat je wel echt leuk vindt. Wil je een volledig vegetarisch menu? Perfect! Doe gewoon echt je eigen ding, want alleen dan zal je dag helemaal zijn zoals jij het graag hebt. 

In een wereld waar Pinterest bijna iedere bruiloft hetzelfde maakt, is het vaak moeilijk om nog persoonlijk te blijven. En uh, ik ben hier zelf net zo goed schuldig aan, hoor. Niet dat ik bezig ben met weddingplannen, laat staan dat ik überhaupt een verloofde heb. Maar een Pinterest wall heb ik en die barst bijna uit haar voegen door alle mooie plaatjes. Toch is het belangrijk om daar soms even van af te stappen. Ga eens terug naar het begin van jullie verliefdheid of jullie eerste vakantie. Serveer eten geïnspireerd op jullie eerste date. Misschien zijn er nog geschreven briefjes van jullie prille weken. Gebruik ze. Dat is toch het állerleukst?


3. Goed eten maakt gelukkig

Een tot in de puntjes uitgedachte gastenlijst, mooie locatie en leuke decoratie: allemaal dingen waar je misschien erg veel tijd in steekt, waardoor veel verloofde koppels ‘het eten’ uit het oog durven verliezen. En dat is onterecht: want goed eten maakt iedereen blij. We raden je daarom aan om goed na te denken over de menu. Spreek alles goed door met je cateraar of foodtrucker, doe op voorhand een tasting én blijf trouw aan jezelf!

Eten & drinken voor ceremonie. Dat is ook iets wat gemakkelijk over het hoofd wordt gezien. Vaak ga je namelijk in één ruk door van voorbereiding van de first look, shoot en hoppakee daar is je ceremonie al. Om te voorkomen dat je een beetje slapjes of slaperig wordt tijdens de ceremonie, adviseren wij je om altijd te lunchen en te drinken. Als je hier zelf geen tijd voor hebt/neemt, zorg dan dat je ijverige ceremoniemeester of een familielid dit in de gaten houdt en je zo nodig achterna komt met haar koelbox en uitvouwbare picknicktafel. 

Vergeet hierbij ook je entourage niet. Zij zijn meestal ook al vroeg uit de veren en gaan mee van de ééne locatie naar de andere. Ook jouw dichtste familie en vrienden die de hele dag meemaken, zullen nood hebben aan een kleine lunch tussendoor. 


4. … En wat erna?

Dit is vast wel herkenbaar. Je gaat 100% op in het plannen van je trouwdag, waardoor je soms even vergeet stil te staan bij 'wat na de trouwdag'. Dan denken we bijvoorbeeld aan de spullen die je misschien allemaal hebt aangekocht voor jullie feest: decoratie, servies, misschien zelfs meubels ... Denk goed na over wat je nadien met deze spullen kan doen. Weggooien, bijhouden maar nooit meer gebruiken of zal je er wel nog iets mee kunnen na het feest? Als je hierover twijfelt, raden we ja aan om het materiaal voor jullie trouwdag te huren. Heel wat verhuurbedrijven verhuren origineel en hip feestmateriaal, dat ze komen brengen en de volgende dag gewoon weer komen ophalen. Kan het gemakkelijker, budgetvriendelijker en ecologischer? Wij denken van niet!

Vergeet ook niet: wat ga je doen naar het trouwfeest? Brengen jullie de nacht door in een hotel en moet daar nog ingecheckt worden? Wie kan die taak op zich nemen? Of gaan jullie na het feest naar huis? Heb je hier vervoer voor geregeld, want jullie zullen wellicht niet meer zelf naar huis willen rijden?

Heb je ook al gedacht aan bedankkaartjes voor na het feest? Vertrekken jullie meteen op huwelijksreis of plannen jullie die later? Moet je jurk naar de droogkuis gebracht worden? Ga jij je naam officieel laten aanpassen. Dat zijn nog een aantal praktische vragen waar je even bij kan stil staan. 

Zo, een kort intermezzo tijdens al het plannen om je weer even naar de kern van de zaak te brengen: een heerlijk feest met al je favoriete mensen om je heen. Geniet ervan!


Plan je bruiloft met Salino



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant