5 onmiskenbare redenen om een grafisch ontwerper in te huren

5 onmiskenbare redenen om een grafisch ontwerper in te huren

Tips en Trends

12/12/2017

Zo, er staan grote dingen te gebeuren. Jij gaat een evenement organiseren en wij breiden ons aanbod uit, waardoor dat evenement van jou nog gemakkelijker en in een paar kliks gerealiseerd kan worden. Graag stel ik één van onze nieuwe categorieën aan jullie voor! Het zijn de creatievelingen die al het visuele van wat bij jouw feest komt kijken op een hoger niveau kunnen tillen: grafisch ontwerpers! Hieronder geef ik je 5 redenen waarom een grafisch ontwerper inhuren een goed idee is.

1. Een grafisch ontwerper... is op de hoogte van de laatste trends

Een hippe huwelijksuitnodiging, een hedendaags communiekaartje of een klassiek geboortekaartje: een grafisch ontwerper is altijd op de hoogte van de laatste trends. Hij/zij weet exact hoe jouw kaartje helemaal mee is met wat vandaag in is. En in trends zijn er uiteraard verschillende stijlen: de 'trends' volgen hoeft immers niet te betekenen dat jouw kaartje er zal uitzien zoals alle andere kaartjes. Een ontwerper kan spelen met kleuren, lettertypes, illustraties, etc. om iets trendy én toch origineel te maken!

2. ... kan een bestand drukklaar maken

Een ontwerper heeft elke dag contact met drukkers en weet exact hoe hij/zij iets 'drukklaar' moet maken. Dat is iets dat je als leek niet gemakkelijk klaar kan spelen en waar je best wat ervaring voor nodig hebt. Samenwerken met een ontwerper kan dus heel wat problemen met fout gedrukte kaartjes vermijden. En er kan heel wat mis gaan: kleuren die er plots anders gaan uitzien, lettertypes dit niet compatibel zijn, problemen met pixels, ... Neem dus het zekere voor het onzekere en consulteer steeds een opgeleide ontwerper!

3. ... heeft toegang tot de juiste programma's

Om een mooi en professioneel ontwerp te creëren, heb je de juiste programma's nodig zoals PhotoShop, Illustrator of InDesign. De mogelijkheden in deze programma's zijn oneindig. Maar, ze zijn erg duur én ermee werken vraagt wel wat oefening. Een grafisch ontwerper is hiervoor opgeleid en kent deze programma's uit zijn duim.

Inspiratie nodig? Bekijk dan zeker de moodboards van de mooiste huwelijksuitnodigingen of geboortekaartjes voor jongens of meisjes!

4. ... kan jouw ideeën en wensen naar een professioneel niveau tillen

Een ontwerper luistert steeds naar jouw wensen en ideeën in een eerste gesprek. Daarna zal hij/zij deze meenemen en omtoveren tot een concreet voorstel. Een speciale vorm, dikkere letters of een leuke manier om je kaartje open te vouwen? Doordat ontwerpers goed contact hebben met de drukker, kan het allemaal. Probeer zoveel mogelijk voorbeelden te tonen aan je ontwerper om tot een zo leuk mogelijk resultaat te komen.

5. ... maakt een originele kaart, die niemand anders eerder had

Wie wil nu geen origineel ontwerp? Iets dat niemand ooit eerder zag? Ook dat is een reden om met een ontwerper in zee te gaan. 

 

Alle grafisch ontwerpers op Salino

 


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie

8 voordelen van een professionele fotograaf

Inspiratie