5 oude fabrieksgebouwen voor jouw huwelijk

Inspiratie

Ben je op zoek naar een bijzondere locatie voor jullie huwelijksfeest? Een locatie met geschiedenis en een stoere insteek? Trouw dan in een oud fabrieksgebouw! Een pakhuis uit de 19e eeuw geeft je bruiloft karakter en de trouwfoto’s net dat beetje extra. In dit artikel zetten we voor jou vijf fantastische fabrieksgebouwen op een rij!

Waarom een industrieel pand?

Maar laten we bij het begin beginnen: waarom zou je trouwen in een oud fabrieksgebouw? Daar zijn veel goede redenen voor te noemen! Wij hebben er voor jou alvast vijf opgesomd.

  • De meest symbolische reden om je huwelijksfeest in een industrieel pand te houden, is de verbinding tussen oud en nieuw. Een gebouw met een rijk verleden vormt een beeldschoon contrast met de belofte voor de toekomst die jullie met elkaar aangaan! Dit contrast maakt jullie huwelijksfeest heel bijzonder.

  • Een andere reden waarom veel stellen een industriële locatie kiezen, is vanuit de behoefte aan een stoere tegenhanger. Is een bruiloft voor jou al gauw te ‘zoet’? Het robuuste karakter van oude fabrieksgebouwen zorgt ervoor dat jouw huwelijksfeest een veel stoerdere sfeer krijgt.

  • Juist die unieke sfeer helpt mee om de herinnering aan jullie huwelijksfeest bijzonder te maken. De locatie drukt een grote stempel op de indruk die jullie bruiloft maakt op jullie gasten! Daarom is een oud industrieel gebouw een geweldige keuze voor deze dag.

  • Ook op praktisch gebied zijn gerenoveerde fabrieksgebouwen ideaal voor een huwelijksfeest. Veel van dit soort panden zijn speciaal ingericht voor events, zodat je er met een groot gezelschap terecht kunt. Eten, dansen, de ceremonie? Het kan allemaal!

  • Tot slot kunnen we nog één overtuigende reden noemen om voor je huwelijk een industriële locatie te kiezen: de trouwfoto’s. Met zoveel karakter en zoveel historische elementen vormt een fabriekspand de geweldige setting voor jullie huwelijksfotoshoot! 

Ben ook jij een fan van deze originele en authentieke huwelijkslocaties? Kijk dan met ons mee naar vijf inspirerende industriële panden voor jouw feest.

1. Feestzaal Bassin

Voor een heerlijke combinatie van karakter en natuur ben je bij Feestzaal Bassin op de juiste plaats. Deze fabriekssite is in het verleden gebruikt voor verschillende industriële activiteiten, van tulefabriek tot leerlooierij. Feestzaal Bassin weet deze authentieke elementen mooi samen te brengen met jouw huwelijksfeest! Geniet overdag van de tuin met zwemvijvers aan de Schelde en dans ’s avonds in de catacomben van de fabriekssite.


2. Hangar 43

In de 19e eeuw rolden olie- en zuivelproducten van de band in dit oude fabrieksgebouw… nu tover je Hangar 43 helemaal naar wens om tot jouw droombruiloft! De bijzondere fabriekshal is wel 15 meter hoog en kan volledig op maat worden ingericht. Maak er een unieke huwelijksceremonie van, gevolgd door een diner en een dansfeest. Zelfs foodtrucks passen in deze grote ruimte. Hangar 43 heeft bovendien een centrale ligging tussen Gent, Brussel en Antwerpen.


3. Kaai 16

Wat denk je van een oude meelfabriek aan het water, met authentieke graansilo’s en een riant terras voor op jouw zonnige zomerbruiloft? Kaai 16 is opgedeeld in twee niveaus die samen een gezellig geheel vormen. Het industriële karakter van deze meelfabriek krijgt een modern tintje door de stijlvolle inrichting en grote ramen! Laat de gouden reuzen -drie enorme lichtkoepels - je gasten in het zonnetje zetten. De verlichting in de graansilo’s boven De Foyer maken de sfeer op je huwelijksfeest compleet.


4. Quartier Papier

Het is niet moeilijk om je een uniek huwelijksfeest voor te stellen in deze prachtige papierfabriek. Quartier Papier combineert het industriële karakter van dit pand met een moderne, elegante inrichting. Op vijf verdiepingen zijn diverse ruime zalen te vinden: daar zit allicht de perfecte ruimte voor jouw huwelijksfeest bij! Quartier Papier ligt vlakbij Brussel en is daardoor heel goed bereikbaar.


5. Cargo Club

Een oud pakhuis in het Antwerpse Schipperskwartier vormt het decor van jouw unieke huwelijksfeest. Het pand staat ook bekend als nightclub Red & Blue en heeft een metropolitisch interieur: de perfecte mix van nostalgie en stijl! Zie jij een loungy club in een pand vol karakter helemaal zitten? Je kunt met een klein gezelschap in Cargo Club terecht, maar er is ook plaats voor een feest met 600 gasten.


Ben je zonet jouw droomlocatie tegengekomen? Of ben je benieuwd naar de andere soorten locaties van Salino?

Klik hier  en vind dankzij Salino de perfecte locatie voor jullie huwelijk!


Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram