5 tips voor de mooiste 1e verjaardag van je kind!

Inspiratie

De eerste verjaardag van je kind is een bijzonder moment, dat je natuurlijk graag op een bijzondere manier viert. Je zoon of dochter krijgt immers maar één keer een eerste verjaardag! Hoe pak je dat aan? Hoe zorg je ervoor dat zowel jij als je kind, maar ook de gasten – groot en klein- van een memorabel feest kunnen genieten? Met deze 5 tips kom je een heel eind. Onderaan het artikel ontdek je alles over het team achter de leuke fotoshoot!


1. Maak sfeer met de juiste decoraties

Een mooi aangeklede ruimte zorgt direct voor een gezellige sfeer op het 1e verjaardagsfeest van je kind. Heb je er wel eens aan gedacht om de 1e verjaardag van je kind een thema te geven? Dat kan een kleurenpalet zijn, met slingers en ballonnen in bijvoorbeeld zalmroze en wit. Of kies voor een prinsessen- en ridders thema: dat staat feestelijk, en de jongste visite kan verkleed komen. Heel stijl- en sfeervol is een bloementhema, zeker wanneer je het feest buiten viert. Bloemendecoraties staan namelijk gezellig én chique!


2. Organiseer vermaak voor de kinderen

Op de 1e verjaardag van jouw zoon of dochter zijn waarschijnlijk kinderen aanwezig van verschillende leeftijden. Maak het feest geslaagd, voor zowel de kinderen als hun ouders, door leuke activiteiten aan te bieden! Dat kan heel eenvoudig met een stapel kleurplaten, stiften, stempels en stickers. Zelf muffins versieren is bovendien altijd een succes bij kinderen. Maar je kunt ook een entertainer inhuren of een trampoline en speelhuis in de tuin zetten.


3. Kies een geweldige taart

Een 1e verjaardag zonder taart is als een strandvakantie zonder zon. Zingen voor je kind en samen de kaarsjes uitblazen is meestal het hoogtepunt van het feest! Besteed daarom zeker extra aandacht aan het uitkiezen van een mooie taart. Eén die helemaal in het thema van het feest past. Of een speciale smashcake waar je kind naar hartenlust in mag knijpen, happen of zelfs op mag slaan. Dat zorgt gegarandeerd voor fantastische foto´s!

Fan van de foto's in dit artikel? Ontdek meer over Imperish Photography hier.  


4. Maak snacks & drinks extra feestelijk

Omdat een 1e verjaardagsfeest vaak niet langer dan twee uur duurt, hoef je niet verschrikkelijk uit te pakken met de versnaperingen. Maar het is wél leuk om iets bijzonders te maken van de snacks & drinks! Zet bijvoorbeeld een mooie etagère met lekkers op tafel. Bak samen met je oudste kind popcorn en stop die in mooie doosjes. Deel bij de taart champagne uit aan de volwassenen voor een proost. Je kunt het zo gezellig en lekker maken als je zelf wil!


5. Vul een tijdscapsule!

De eerste verjaardag van je kind is een geweldig moment voor een tijdscapsule! Samen met vrienden en familie verzamel je herinneringen, die bewaard blijven tot bijvoorbeeld de 18e verjaardag van je kind. Je kunt kiezen voor een glazen pot vol briefjes met lieve wensen, teksten en kindertekeningen. Of maak een videofilm waarop je gasten allemaal iets zeggen of doen, zet de film op een USB-stick en bewaar deze tot de 12e verjaardag van je kind. Zo creëer je een bijzondere tijdscapsule én is de 1e verjaardag van je kind meteen een succes.

En zo bezorg je je oogappel een fantastische eerste verjaardag! Neem een kijkje bij alle mogelijkheden om een leuk verjaardagsfeest te organiseren op Salino, hét online event platform waarop alle beste eventleveranciers van Vlaanderen staan. 

Start met plannen


Credits fotoshoot

Fotografie: Imperish Weddings & Photography

Planning & Styling: Hoshii & Festlab (www.hoshii.be en www.festlab.be)

Feestaccesoires: Festlab (www.festlab.be)

Lasercutting: Hoshii (www.hoshii.be)

Bloemen: All things Elisabeth (https://elisabethnoel.wixsite.com/allthingselisabeth)

Taart en gebak: Mieke bakt (www.instagram.com/mieke.bakt/)

Locatie en keramiek: Stokvis (www.destokvis.be)

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram