6 inspirerende trouwlocaties voor jouw winter wedding

6 inspirerende trouwlocaties voor jouw winter wedding

Inspiratie

19/10/2023

Foto: De Kapel Merkplas

Zal jouw huwelijksfeest in de winter plaatsvinden? Dat is een geweldig idee, want een winters huwelijk heeft enorm veel charme. Zijn jij en je partner momenteel op zoek naar de meest geschikte locatie? Een locatie die perfect bij jullie past? In dit artikel tonen wij je alvast 6 inspirerende locaties voor jouw winter wedding!

1. Madame Cocotte

Ben jij op zoek naar een locatie midden in het groen? Bingo! Madame Cocotte in Moorslede biedt je niet alleen een rustieke feestruimte, maar ook een betoverende omgeving die perfect is voor jouw speciale dag. Hier vind je een gerenoveerde, stijlvolle serre en een buitenruimte om U tegen te zeggen. Droom jij ervan om naar het huwelijksaltaar te lopen omringd door de serene schoonheid van bomen, uitgestrekte maisvelden en charmante houten decoraties? Ook dat is een prachtig onderdeel van het terrein van Madame Cocotte, waar je 60 tot 200 gasten kan verwelkomen. Authentiek en hartverwarmend, daar draait het bij deze locatie allemaal om. Bij Madame Cocotte krijg je niet alleen een feestruimte; je krijgt een onvergetelijke ervaring temidden van de natuurlijke pracht van Moorslede.



2. Stable52

Ben je op zoek naar een unieke locatie die alvast super gezellig werd ingekleed? Dan ben je bij Stable52 in Maldegem bij het juiste adres. Bij deze locatie kunnen 20 tot 100 gasten ontvangen worden en geniet je van de combinatie van de gezellige buitenfaciliteiten de super coole binnenruimte. Buiten staat er een luxetent, gedecoreerd met fonkelende lampjes, rustieke tafels met strobalen als bank of cosy low dining tafels. Ook de buitenbar en de vuurkorf zorgen voor net dat tikkeltje extra. De binnenruimte is voorzien van een fancy bar in een gezellige industriĆ«le stijl, geweldig om de avond mee af te sluiten. De sfeer van Stable 52 zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten bij jou en je gasten! 



3. Kasteel van Brasschaat

Omdat kastelen zo populair zijn voor huwelijksfeesten, stellen wij graag ook deze parel voor. Kasteel van Brasschaat is een grandeur in een rustige, groene omgeving. Deze prachtige, historische locatie biedt uitzicht op een park van 160 hectare waar jullie een prachtige winterse fotoshoot kunnen houden. Denk aan een kleurrijke oranje herfst shoot of een prachtig wit sneeuwtapijt. Het kasteel onderging in 2018 een opfrisbeurt, waardoor het nu helemaal ingericht is volgens hedendaagse verwachtingen. Deze locatie heeft daarnaast ook een breed netwerk aan partners zoals fotografen en wedding planners, waar je altijd beroep kan op doen. Je kan hier terecht voor zowel grote als intieme feesten van 10 tot 1000 personen. Het Kasteel van Brasschaat heeft al gezorgd voor veel sprookjeshuwelijken.

Lees meer: Ontdek meer trouwlocaties in een kasteel

4. De Kapel Merkplas:

De Kapel van Merksplas is een historisch pand gelegen in de Kempen. De kapel heeft een rijke geschiedenis, en dat maakt deze omgeving zo uniek en niet te vergelijken met andere locaties. Daarnaast is de Kapel Merksplas Kolonie werkelijk een architecturale parel. De bouwstijl is een combinatie van neo-romantiek en stalen bogen. Deze originele locatie is ideaal voor feesten van 50 tot 5000 personen. Je kan er na jullie trouwfeest overnachten in een van de gastenkamers waar de authenticiteit behouden is. De gerenoveerde, oude stal maakt nu plaats voor zes kamers met een badkamer. Wil je een huwelijksfeest geven die je gasten een unieke ervaring bezorgt? Dan ben je bij de Kapel Merksplas aan het juiste adres!


5. Sint-Maurus-Hoeve

Boerderijen en hoeves zijn ook zeer begeerde locaties bij trouwkoppels om hun huwelijksfeest te houden. Wij stellen je dan ook graag Sint-Maurus-Hoeve voor. Deze landelijke hoeve in Lievegem bevindt zich midden in de natuur, omgeven door groene weilanden. Ideaal als je een rustige locatie zoekt voor jouw trouwfeest. De hoeve beschikt over verschillende zalen die perfect worden ingedeeld op maat van jouw gasten. Zo is er in de hoeve een zaal met houten balkwerk, dat een onvergetelijk decor voor jouw feest vormt. Deze adembenemende hoeve is geschikt voor feesten van 75 tot 300 personen. Beleef een gedenkwaardig huwelijksfeest dankzij de Sint-Maurus-Hoeve!


Lees meer: Ontdek trouwlocaties in een hoeve

6. Kasteel Te Lake

Het is geen geheim dat kastelen zeer populaire trouwlocaties zijn bij koppels. Zeker in de winter geeft een kasteel iets sprookjesachtig aan een huwelijksfeest. Kasteel te Lake in Zulte is een voorbeeld van een zeer begeerde locatie bij trouwkoppels. Het unieke kasteel beschikt over een park van drie hectare en verschillende vijvers. Daarom is het ook gelegen in een oase van rust. De zaal Orangerie biedt een mooi uitzicht op dit kasteelpark. Daarnaast zijn er ook de verschillende salons in authentieke rococostijl. Kasteel Te Lake is recent gerenoveerd waardoor het aangepast is aan alle hedendaags comfort. Voor de catering van je feest werkt Kasteel Te Lake samen met Taiteur Leconte - Fleur de Sel. Rekening houdend met jouw wensen, maken zij voor jou een heerlijk winters menu klaar.



Ben jij helemaal overtuigd van een van deze locaties? Of neem je graag een kijkje naar andere locaties die ook geschikt zijn voor jouw winter wedding? Salino.be geeft je graag een overzicht van verschillende huwelijkslocaties, zodat je zeker de locatie vindt die het beste bij jullie past!

Vind hier de perfecte locatie voor jouw winter wedding!

Lees ook: 7 oude fabrieksgebouwen voor jouw huwelijk



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant