6x feesten in een kasteel

6x feesten in een kasteel

Inspiratie

02/11/2023

Foto: Kasteel van Lebbeke

Feesten, een seminarie bijwonen, trouwen, familiefeest vieren, gezellig dineren of een nieuwjaarsreceptie: dat wil je liefst in een inspirerende, gezellige en hartverwarmende omgeving doen. En waar beter dan in een feeëriek kasteel? In Vlaanderen zetten heel wat kastelen hun deuren open om feestvierders te ontvangen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij maakten een selectie van 6 oogverblindende kastelen. Er zijn er natuurlijk veel meer, ontdek ze allemaal hier

1. Kasteel Fruithof

Het karaktervolle Kasteel Fruithof dat al bestaat sinds de 16e eeuw stelt zowel het gebouw als de natuurlijke vijver omgeven door een groene oase ter beschikking van zijn gasten. De prachtige kasteeltuin met vijver in deze unieke omgeving geven een prachtig kader voor de mooiste fotoreportages. Het kasteel werkt samen met kwalitatieve catering, of het nu gaat over een verrassende receptie, een conceptuele walking dinner of een galadiner op sterrenniveau. Deze historische locatie kan 10 tot 300 gasten ontvangen. 



2. Ter Meiren

Het domein Ter Meiren, gelegen in Meer, aan de grens tussen België en Nederland, is een ware oase voor natuurliefhebbers. Deze prachtige locatie staat volledig in het teken van flora en fauna en is vooral in trek vanwege zijn buitenactiviteiten. In de koude wintermaanden is het wellicht iets minder druk, maar als je op zoek bent naar een plek waar je kunt genieten van een buitensfeer met kampvuren, barbecues, zicht op een kasteel en een adembenemende omgeving, dan is dit absoluut de juiste keuze voor jou.

Het domein beslaat maar liefst 25 hectare en omvat historische bossen, moerasgebieden, vijvers en weelderige weilanden. Hier kun je met gemak 10 tot 250 gasten verwelkomen. De natuurlijke warmte en gezelligheid van de omgeving, in combinatie met een uitgebreid aanbod van passende faciliteiten en diensten, zullen van jouw event een onvergetelijke ervaring maken.




3. Poortgebouw 

Met hun motto 'Created with passion, planned to perfection' willen ze in Rekem benadrukken dat je volledig op hen kunt vertrouwen voor de volledige organisatie van jouw event. Of je nu droomt van een romantische bruiloft in het Poortgebouw, een gezellige babyborrel, een bijzonder communiefeest of een feestelijke verjaardagsviering, zij staan klaar om te luisteren naar jouw specifieke wensen en delen graag hun uitgebreide ervaring met jou. Zowel het prachtige kasteel als de weelderige grasvelden eromheen worden volledig ter beschikking gesteld van jou en je gasten. Deze locatie is geschikt voor groepen tot wel 200 personen. Je kunt erop vertrouwen dat jouw evenement hier tot in de kleinste details wordt verzorgd, zodat het een onvergetelijke ervaring wordt.




4. Kasteel van Lebbeke

Het Kasteel van Lebbeke biedt een prachtige feestzaal voor maximaal 200 personen, compleet met een sfeervolle privétuin. Wat dit kasteel echt bijzonder maakt, is de mooie combinatie van historische charme en eigentijdse elegantie. Het kasteeldomein met zijn eeuwenoude kasteel voegt een rustieke flair toe aan de omgeving, terwijl het moderne koetshuis met een nieuwe open keuken je verwelkomt in het heden. De schitterende parketvloeren, verfijnde faience betegeling en kunstige mozaïekvloeren getuigen van een buitengewone esthetiek. Vanuit de feestzaal kan je door de grote glasbogen genieten van een uniek uitzicht op de weelderige kasteeltuin, en je kunt zelfs de getalenteerde koks aan het werk zien in de nieuwe keuken. Dit is de ideale setting voor een onvergetelijk event waar traditie en moderniteit hand in hand gaan.




5. Villa Anamma

Villa Anamma, een bruisende locatie, bevindt zich in een charmant kasteel met een overvloed aan ruimte, gelegen in het prachtige Sint-Amandsberg, net buiten Gent. Ze hebben hard gewerkt om iets bijzonders te creëren en met trots presenteren ze hun feestzaal met een majestueuze entree. Hier vind je de perfecte mix van moderne voorzieningen en kasteelwaardige details. De feestzaal wordt verhuurd in combinatie met de indrukwekkende inkomhal en het zonnige terras aan de voorgevel. Maar wat deze locatie echt bijzonder maakt, is hun juweeltje - de idyllische en rustgevende kasteeltuin, waar je zelfs de mogelijkheid hebt om parasols of een tent te plaatsen voor extra comfort. Deze veelzijdige locatie kan groepen van 25 tot wel 200 personen verwelkomen, en biedt de perfecte setting voor elk event. 





6. Kasteel Hof ter Linden

Kasteel Hof ter Linden, dat zijn oorsprong vindt in de achttiende eeuw, is gelegen te midden van een prachtig landschapspark van maar liefst 55 hectare groot. Dit park omvat een eeuwenoude dubbele lindendreef, een historisch park met sierlijke waterpartijen, weelderige bospercelen en prachtige landbouwgronden. Het team van Hof ter Linden staat bekend om hun persoonlijke aanpak en hun voortdurende aandacht voor de nieuwste trends. Ze vertalen deze trends naar originele en verrassende events. De ruime buitenomgeving biedt bovendien de mogelijkheid om luxe tenten te plaatsen, zodat je jouw buitenevent in alle rust en gezelligheid kan beleven. Het kasteel zelf heeft de capaciteit om tot 250 gasten te verwelkomen. Hier, te midden van de historische pracht en het weelderige groen, creëer je de perfecte setting voor een onvergetelijk event.





Benieuwd naar andere feestlocaties in Vlaanderen? Die ontdek je op Salino

Ontdek alle feestlocaties in Vlaanderen





Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant