De brug tussen oud, nieuw en de natuur: de 8 feestelijkste schuren

De brug tussen oud, nieuw en de natuur: de 8 feestelijkste schuren

Inspiratie

10/08/2023

Feesten in een schuur: lijkt dat je altijd wel al wat? Rustiek, authentiek en voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt om hét feest, dé vergadering of teambuilding van het jaar te bouwen - deze 8 prachtige locaties hebben het allemaal. Ontdek ze hieronder!



1. Douviehuis

Op zoek naar een gezellige ruimte om in alle rust en comfort te vergaderen met je bedrijf? Of misschien zoek je wel een locatie voor een teambuilding, een workshop, een expositie, een babyborrel of een ander familie-evenement? Dan ben je van harte welkom in het bekende kunstdorp Watou! 

Dit seminariehuis telt 5 charmante ruimtes die voor de perfecte setting zorgen voor je event. In het aanpalende 5-sterren vakantiehuis kan je met 32 personen overnachten. Het Douviehuis beschikt over 10 slaapkamers en 8 badkamers.

Alle ruimtes beschikken over WIFI en er is voldoende parkeerplaats. Ook zijn er 2 kamers voor mindervaliden voorzien op de gelijkvloers.

Vraag je offerte op bij Douviehuis



2. Feestschuur De Architect

Deze populaire locatie past zich helemaal aan aan jouw event. Een casino, Highland Games, een magisch trouwfeest, een coole communie met springkasteel of goochelaar, een ongedwongen trouwfuif... Bij Feestschuur De Architect in het Pajottenland zorgen ze ervoor! 

Vraag je offerte op bij Feestschuur De Architect





3. Hottentothoeve

Gelegen te midden van het natuurgebied Cassenbroek in Bonheiden, creëert Hottentot als vergader- en eventlocatie een unieke ervaring voor jou en je gezelschap. Omringd door bos, heide en weiland biedt deze eeuwenoude hoeve een inspirerend en rustgevend kader voor jouw off-site business meeting, teambuilding, seminarie, bedrijfsfeest of productvoorstelling. 

Deze charmante hoeve is bij uitstek dé plek om samen met je collega’s ongestoord te brainstormen, vergaderen en te ontspannen. Laat je onderdompelen in de natuur, haal inspiratie uit de omgeving en concentreer je in alle rust. Deze comfortabele werkplek in een historisch monument zorgt ervoor dat jij en je collega's even weg zijn van alle drukte en storende factoren. De Schuur wordt exclusief verhuurd, waardoor je helemaal alleen met jouw gezelschap op het domein vertoeft. Even nood aan ontspanning tussen al je vergaderingen? Trek naar buiten en maak een wandelvergadering in het cultuurhistorisch landschap Cassenbroek.

Wil je graag een activiteit organiseren voor jouw gasten? Gaande van Team coaching met paarden, yoga, wandelvergaderingen, Hottentot Play of Food & Wine paring, we werken graag op jouw maat een voorstel uit. 

Vraag je offerte op bij Hottentothoeve



4. Hof te Spieringen

Beklijvende feestjes , exclusieve expo’s , bijzondere walking dinners, events die nazinderen, productvoorstelling met glitter, teambuildings: Salanno 1833 , een enig mooie evenementen schuur op Hof te Spieringen, een indrukwekkend kader, een puur paradijs omgeven door de malse landerijen van het glooiende Pajotteland , en vlakbij Brussel.

In de authentieke 17 de-eeuwse schuur met veel gevoel voor stijl en klasse gerestaureerd kan je uw event organiseren. Deze is dan ook perfect uitgerust: super comfortabele keuken, spectaculaire mezzanine , open schouw , bar… alles erop en eraan. 

In Salanno 1833 krijg je 100 percent carte blanche : je eigen aankleding aankleding en je kiest zelf je cateraar om uw feest verder te organiseren. Aperitieven kan op de binnenkoer van de Brabantse vierkantshoeve. Overnachten kan in de B&B met zijn 5 buitengewone gastenkamers waar je de dag nadien kan genieten van een luxe ontbijtbuffet.

Vraag je offerte op bij Hof te Spieringen



5. BARN64

Een bijna 100 jaar oud boerderijcomplex verscholen achter een prachtige oprijlaan met eikenbomen. Na het vertrek van de laatste landbouwer tientallen jaren geleden, werd de locatie de voorbije maanden opgefrist en in ere hersteld. Dit is een unieke plek voor boeiende, inspirerende activiteiten die georganiseerd worden met respect voor het agrarische kader en de erfgoedwaarde van de site.

De site van +/- 1 ha oppervlakte bestaat uit 3 gescheiden zones die los van elkaar gehuurd kunnen worden.

BARN64 is een gedroomde locatie om te kamperen, een prachtige omgeving in het groen. Op het grasveld rond de charmante boerderij worden een aantal luxueuze tenten volledig ingericht om in alle comfort te kunnen genieten. Elke tent biedt slaapplaats voor 2 personen, met ruimte voor extra bedden indien gewenst. De glampingtenten worden enkel verhuurd in combinatie met projecten, events en feesten.

Vraag je offerte op bij BARN64



6. Aulnenhof

Het binnenplein, de tiendenschuur en maar liefst zes zalen die nu luisteren naar liederlijke namen, staan ter beschikking van de genodigden voor het beleven van huwelijken, jubileums, verjaardagen, babyborrels, communiefeesten en vele andere feesten. De zalen en zaaltjes worden ook verhuurd voor plaatselijke plechtigheden en rouwdiensten.

Sinds enige tijd zijn er ook gastenkamers beschikbaar en zo sluit men terug aan bij de oude traditie toen er ook voor elke werkkracht of gast een bed klaar stond. Aanvankelijk dienden deze kamers voor feestvierders die van ver kwamen te overnachten.

De zes zalen, het binnenhof en de schuur bieden de gelegenheid voor het organiseren van seminaries, bedrijfsfeesten, vergaderingen, meerdaagse opleidingen of vele andere business gerelateerde evenementen. Tevens is het mogelijk het evenement te combineren met een heerlijk diner, lunch, activiteit en aansluitende overnachting in het hotel.

Vraag je offerte op bij Aulnenhof



7. De Kleine Boerderij Merksplas

Aan de rand van Merkspas Kolonie bevindt zich deze verborgen parel. Een prachtige, onbekende en exclusieve locatie voor huwelijksfeesten, familiefeesten en bedrijfsevents.

De volledige organisatie is in handen van dEuSt! events, steeds in samenwerking met vaste partners.

Zodra je door de zwarte gietijzeren poorten binnenwandelt, trekt de wondermooie bloemenlaan je automatisch de tuin in tot aan het ceremonieplein. Tussendoor foto's nemen met de suite en gasten? Er is meer dan 8 hectare natuur vol pracht voorzien!

Aansluitend wordt er graag geklonken op het bruidspaar onder de grote stretchtent van 300m² aan de waterpartij, waar tevens de receptie/diner, kan plaatsvinden in verschillende foodconcepten.

Tot slot begeleiden zij de gasten naar de oude aardappelschuur voor een spetterend avondfeest!

Vraag je offerte aan bij De Kleine Boerderij 



8. Klooster12

De authentieke langschuur van Klooster12 biedt een thuis aan bezielde workshops en fijne feestjes; ze doen werkelijk niks liever dan jullie welkom heten onder de eeuwenoude balken, omgeven door een wilde tuin met boomgaard. 

De Schuur is een plek vol beweging – en een plek waar het leven mag gevierd worden. Van een babyborrel, tot een memorabele huwelijksceremonie, tot een verjaardagsfeest of ja, ook een bijzondere afscheidsceremonie. Alleen in nachtelijk feestgedruis kunnen we niet meegaan; want Klooster12 heeft buren en die houden zij in ere. 

De Schuur en tuin zijn het decor voor fotoshoots, maar bovenal is De Schuur een plek die mag inspireren. Een plek om je in terug te trekken met een team, maar evengoed een plek voor een bezielde workshop, een sessie yoga of een rustige lezing.

Vraag je offerte op bij Klooster12


Zin in meer? Ontdek dan al onze locaties in Vlaanderen op Salino!

Bekijk ze hier



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant