De 6 leukste thema’s voor je communie- of lentefeest in 2024

De 6 leukste thema’s voor je communie- of lentefeest in 2024

Tips en Trends

22/02/2024

Foto: Parcours Parcoeurs

De 6 leukste thema’s voor je communie- of lentefeest in 2024

Samen met je kind een leuk thema kiezen voor zijn of haar communie- of lentefeest? Dat is de manier om te verzekeren dat het feest echt helemaal bij hem of haar past. 

Met een leuk feestthema wordt het organiseren van het lentefeest of communiefeest bovendien een stuk eenvoudiger. Zo’n thema vormt een handig kader tijdens het kiezen van bijvoorbeeld…

  • Sfeervolle en originele decoratie
  • Feestelijke catering
  • Het ontwerp van de uitnodigingen en bedankjes
  • De leukste activiteiten voor een onvergetelijk kinderfeest 


6 leuke ideeën, activiteiten en thema’s voor jongens en meisjes van 6 tot 7 jaar

Nog op zoek naar het leukste thema voor het communie- of lentefeest van je kleine spruit? Gewoon wat nood aan inspiratie? Of absoluut geen idee waar te beginnen? We’ve got you covered! Neem een kijkje naar deze 6 leuke, inspirerende thema’s. We geven je per thema ook enkele leuke ideetjes voor locaties, activiteiten en/of decoratie.


Psst! Kun je wat hulp gebruiken bij de planning van het feest? Check onze handige, gratis timetable voor een stressvrije en vlekkeloze feestplanning! 


1. Favoriete hobby: een lente- of communiefeest voor je kleine tekenaar, voetballer, acteur of danser

De lievelingshobby van je kind vormt een prachtig uitgangspunt voor het bedenken van een leuk thema voor de communie of het lentefeest van je kleintje. Met wat creativiteit tover je hun favoriete vrijetijdsbesteding zo om in een uniek en passend thema!

Enkele voorbeeldjes:

  • Tekenles. Nodig een cartoonist uit, versier de feestruimte met zelf gemaakte tekeningen en daag je gasten uit voor een gezellig spelletje pictionary. Het creatieve feestbeest kan de uitnodigingen helemaal zelf of samen met jou ontwerpen!
  • Voetballen. Dit communie- of lentefeest staat helemaal in teken van de favoriete sport van je zoon of dochter. Organiseer een voetbalcompetitie, speel leuke trainingsspelletjes (wie kan de bal het langst in de lucht houden?) of laat alle gasten hun eigen voetbalshirt ontwerpen.
  • Toneelschool. Een communie- of lentefeest vol leuke uitbeeld- en improvisatiespelletjes, met een bioscoop- of Hollywood thema, of in teken van de favoriete film van je kleine acteur of actrice.
  • Dansles. Of je kind nu balletles, hiphop, breakdance of moderne dans doet: schud je voeten maar los! Voorzie een dansvloer (misschien wel met een echt podium), nodig een professionele danser (misschien wel de balletjuf?) uit en stel een kindvriendelijke playlist samen. Swingen maar!




2. Lievelingsdier: gekke aapjes, stoere stieren, schattige schaapjes en andere dieren!

‘Wat is jouw lievelingsdier?’ is een razend populaire ijsbreker onder de kids. Elke 6- of 7-jarige heeft wel een of twee favoriete beesten. 

Een échte leeuw, reuzenpanda of walvis uitnodigen op een kinderfeest? Een lastige klus. Met enkele grote pluche beesten, beestige decoratie en leuke dierenprints blijft het veilig én tof voor alle gasten!

Houd je kind enorm van boerderijdieren? Dan is een hoeve of kinderboerderij misschien wel de ideale feestlocatie! Benieuwd hoe zo’n feestje er uitziet? Kijk hier hoe Parcours Parcoeurs een prachtig communiefeest organiseerde op een kinderboerderij.


Vind hier de leukste locatie voor je communie- of lentefeest


3. Jungle: laat je kleine avonturier het oerwoud verkennen

Is jouw kind een echte avonturier? Neem je kleintje en je gasten mee op reis door de jungle! Met wilde (kamer)planten, pluche jaguars en een playlist met junglegeluiden waant iedereen zich zo in een tropisch oerwoud.

Maak het feest compleet met een foodtruck die gerechten van over de hele wereld serveert, of kies voor gerechten uit de Latijns-Amerikaanse keuken



Tover je feestlocatie om in een heuse jungle


4. Sprookjes en kastelen: prinsen, prinsessen, draken en ridders

Voor bengels die helemaal in de ban zijn van sprookjes, kastelen en de middeleeuwen is dit een heerlijk thema. Laat je gasten zich verkleden als prinsen, prinsessen, ridders en jonkvrouwen, nodig een valkenier uit of leef je uit tijdens een dansfeest met middeleeuwse muziek.

Tip: Maak gebruik van het moment om de schattigste kinderfoto’s vast te leggen, of schakel een fotograaf  in voor professionele kiekjes van deze mooie dag.

Is je kind verzot op een bepaald sprookje? Laat dat verhaal dan als rode draad doorheen het feest lopen. Van Assepoester en Roodkapje tot Klein Duimpje en de Zeven Geitjes: opties genoeg!



Organiseer je lentefeest in een echt kasteel


5. Snoep: we want candy!

Is jouw zoon of dochter een kleine zoetekauw? Dan is dit misschien wel jullie thema. Huur een foodtruck vol zoete gerechten (een kinderdroom die uitkomt!), speel een spelletje met de snoepjes , of maak samen een lekkere snoeptaart. 

Je wilt de feestruimte natuurlijk ook helemaal naar thema aankleden. Denk aan reuzegrote lollies en snoepslingers, of tover de wereld van Hans en Grietje tot leven met eetbare bloemen! 

Tip: Op ons platform vind je verschillende bedrijven die zich specialiseren in de verhuur van themadecoratie. Zo strandt al dat gigantische snoepgoed na afloop van het feest niet in je woonkamer.

Foto’s: Fantastic Wheels, Ons Lucy


Vind alles wat je nodig hebt voor een schitterend lente- of communiefeest


6. Dinosaurussen: speel archeoloogje of breng de dino in jezelf naar boven

Loopt jouw bengel soms grommend en brommend, met geklauwde handen en ontblote tanden door het huis? Geen paniek: hij of zij waant zich gewoon even een dinosaurus. Misschien wordt die kleine dinofanaat later wel archeoloog of paleontoloog!

Een lente- of communiefeest in thema van deze prehistorische dieren is hier helemaal op z’n plaats. Laat de kids zelfgemaakte fossielen opgraven uit een zandbak, kijk wie er het beste zijn of haar favoriete dino kan nadoen, of werk samen aan een levensgrote kleurplaat of tekening van een dinosauriër.

Tip: In een leuke stretchtent wanen jullie en je gasten zich op een archeologische site in een warm, tropisch land! Met de juiste gehuurde decoratie (misschien wel een uiterst realistisch ogend t-rex skelet?) maak je het plaatje compleet.


Vier je communie- of lentefeest in een archeologentent






Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant