Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

In 7 stappen de gezelligste babyborrel organiseren

In 7 stappen de gezelligste babyborrel organiseren

Tips en Trends

11/11/2020

Heerlijk: jullie baby is er! Tijd voor een gezellige babyborrel. Want je wil jullie zoon of dochter natuurlijk aan de wereld laten zien. Maar de eerste weken is het ook best fijn om even met je gezinnetje te genieten en bij te komen. Organiseer daarom een babyborrel, kraamfeest of doopfeest en vier, wanneer júllie dat uitkomt, met alle vrienden en familie de geboorte van jullie kleine wondertje! In deze 7 stappen:


1. Leg de datum van de babyborrel vast

Meestal wordt een babyborrel 4 tot 8 weken na de bevalling gehouden. Zo kunnen jullie in alle rust (zonder al te veel bezoek) genieten van de baby, bijkomen van de bevalling, en wennen aan dit nieuwe leventje. Plan je de borrel snel, dan heb je zelf misschien nog niet zoveel energie voor een feestje. Plan je de borrel laat, dan komen veel mensen tóch nog even langs om de baby alvast te ontmoeten. Met 4 tot 8 weken zit je voor beide meestal goed!


2. Vind een locatie

Als je veel mensen uitnodigt, is het fijn om de babyborrel op een externe locatie te organiseren. Zeker omdat je met een pasgeboren baby niet zit te wachten op extra rommel in huis! Er zijn veel soorten locaties om uit te kiezen: van een feestzaaltje tot een buitenterras met speelhoek voor de kinderen. Kijk ook hoe je jouw baby rust kan geven zodra het moe is van alle indrukken. Een draagdoek is vaak fijn, maar misschien heb je liever een apart kamertje waarin de baby kan slapen.

Vind de ideale locatie voor jullie babyborrel hier

3. Stuur uitnodigingen

Als je al voor de geboorte weet dat jullie een babyborrel willen organiseren, kun je het geboortekaartje met de uitnodiging voor het feest combineren. Kies voor een aparte uitnodiging als je niet iedereen op de babyborrel wil uitnodigen; eventueel kan je deze wel samen op de post doen. 

Heb je een thema voor de babyborrel? Op de uitnodiging kun je het thema én de bijbehorende sfeer meteen in beeld brengen!

Vind hier een ontwerper die de geboortekaartjes en uitnodigingen kan maken!

4. Kies jullie catering

Op de babyborrel wil je graag al je tijd en aandacht kunnen besteden aan je familie, vrienden en natuurlijk je baby. Door catering in te huren kun je zelf ook genieten van het feestje. Vaak biedt de locatie ook catering aan, of huur catering in wanneer je het feestje graag in je eigen tuin wil houden. Met alleen drankjes en kleine snacks, of een uitgebreid buffet voor je gasten: de keuze is geheel aan jou.