In 7 stappen de gezelligste babyborrel organiseren

Tips en Trends

Heerlijk: jullie baby is er! Tijd voor een gezellige babyborrel. Want je wil jullie zoon of dochter natuurlijk aan de wereld laten zien. Maar de eerste weken is het ook best fijn om even met je gezinnetje te genieten en bij te komen. Organiseer daarom een babyborrel, kraamfeest of doopfeest en vier, wanneer júllie dat uitkomt, met alle vrienden en familie de geboorte van jullie kleine wondertje! In deze 7 stappen:

1. Leg de datum van de babyborrel vast

Meestal wordt een babyborrel 4 tot 8 weken na de bevalling gehouden. Zo kunnen jullie in alle rust (zonder al te veel bezoek) genieten van de baby, bijkomen van de bevalling, en wennen aan dit nieuwe leventje. Plan je de borrel snel, dan heb je zelf misschien nog niet zoveel energie voor een feestje. Plan je de borrel laat, dan komen veel mensen tóch nog even langs om de baby alvast te ontmoeten. Met 4 tot 8 weken zit je voor beide meestal goed!

2. Vind een locatie

Als je veel mensen uitnodigt, is het fijn om de babyborrel op een externe locatie te organiseren. Zeker omdat je met een pasgeboren baby niet zit te wachten op extra rommel in huis! Er zijn veel soorten locaties om uit te kiezen: van een feestzaaltje tot een buitenterras met speelhoek voor de kinderen. Kijk ook hoe je jouw baby rust kan geven zodra het moe is van alle indrukken. Een draagdoek is vaak fijn, maar misschien heb je liever een apart kamertje waarin de baby kan slapen.

Vind de ideale locatie voor jullie babyborrel hier

3. Stuur uitnodigingen

Als je al voor de geboorte weet dat jullie een babyborrel willen organiseren, kun je het geboortekaartje met de uitnodiging voor het feest combineren. Kies voor een aparte uitnodiging als je niet iedereen op de babyborrel wil uitnodigen; eventueel kan je deze wel samen op de post doen. 

Heb je een thema voor de babyborrel? Op de uitnodiging kun je het thema én de bijbehorende sfeer meteen in beeld brengen!

Vind hier een ontwerper die de geboortekaartjes en uitnodigingen kan maken!

4. Kies jullie catering

Op de babyborrel wil je graag al je tijd en aandacht kunnen besteden aan je familie, vrienden en natuurlijk je baby. Door catering in te huren kun je zelf ook genieten van het feestje. Vaak biedt de locatie ook catering aan, of huur catering in wanneer je het feestje graag in je eigen tuin wil houden. Met alleen drankjes en kleine snacks, of een uitgebreid buffet voor je gasten: de keuze is geheel aan jou.


5. Vergeet de versiering niet

Elk feestje wordt gezellig met de juiste decoraties. Denk aan een mooie ballonnenboog bij de entree, sfeerverlichting in de tuin, versierde statafels en slingers met de naam van de baby aan het plafond. Denk aan het milieu en huur materiaal via Salino

6. Plan entertainment voor de kinderen op het feest

Op de meeste babyborrels zijn heel wat kinderen aanwezig. En jouw feestje is voor iedereen een stuk geslaagder als de kinderen iets hebben om zich mee te vermaken! Je kunt kiezen voor een locatie met speelhoek, of huur een springkasteel voor de kleintjes. Maar er bestaan ook geweldig leuke circusacts of entertainers die van jouw babyborrel voor jong en oud een echt feest maken!

7. Maak herinneringen met foto’s of film

Natuurlijk, iedereen heeft tegenwoordig een camera op zijn telefoon. Maar een bijzondere babyborrel mag best op een bijzondere manier worden vastgelegd! Huur een fotograaf of filmmaker in om een paar mooie beelden te maken, zodat jullie nog jarenlang kunnen nagenieten van deze dag.

Check hier een overzicht met de meest geschikte fotografen!


Met deze 7 stappen organiseer je zó een gezellige babyborrel. De meeste zaken kan je al regelen voor de baby is geboren, zodat je eerst lekker kunt gaan genieten van je kleintje - en een paar weken later van een geweldig leuk feest!

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Downloadables

Ontdek onze downloadables om je babyborrel / doop te organiseren.

Check onze downloadables

Ook interessant

Deze 5 fish foodtrucks moet je leren kennen!

Feesten in een monument: bij deze locaties kan het!

Volg ons op Social Media

Stuur jouw Real Wedding in!

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram