De huwelijksfeest trends van 2020 waarvan je op de hoogte moet zijn!

De huwelijksfeest trends van 2020 waarvan je op de hoogte moet zijn!

Tips en Trends

12/02/2020

Je huwelijksfeest is het grootste feest van je leven. Daarom wil je dat alles klopt: de ceremonie, de decoraties, het eten, de jurk, het trouwkostuum, de stijl. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Doe inspiratie op met de huwelijksfeest trends voor 2020! Ontdek in dit artikel welke bruidsjurken in de mode zijn en hoe je jullie dag persoonlijk kan maken met de trends van dit jaar.

Dit zijn wij: een bruiloft met karakter

Huwelijksfeest trends komen in vele soorten en maten, maar deze is onze favoriet. Meer en meer krijgen koppels de behoefte om hun bruiloft authentiek te maken. Jullie huwelijksfeest moet laten zien wie jullie zijn: als individu én samen! Maar hoe doe je dat?

Er zijn veel manieren om jullie persoonlijkheid en liefdesverhaal in je huwelijksfeest te gebruiken. Denk aan een bruidsjurk met cowboylaarzen of een trouwkostuum in een karakteristieke jaren ’30 look. Laat de hond de ringen brengen. Zeilen jullie al jaren samen? Trouw dan aan het water. Gaan jullie graag op reis? Kies dan voor een cateraar die wereldse gerechten bereidt.

Misschien houden jullie vooral heel veel van sfeer. Foodtrucks creëren een gezellige, originele en smakelijke festivalsetting op jullie huwelijksfeest. Ook in de versiering van de locatie kan je karakter tonen. Houd jij van groen en je partner van vintage? Combineer die twee elementen dan in de decoratie: iedereen weet meteen dat het vandaag júllie dag is!



Trends in trouwjurken

Wat vindt de vrouw belangrijk in 2020? Natuurlijk gaat het er op jouw dag om dat je je mooi voelt. Maar de jurk moet vooral ook een reflectie zijn van wie jij bent. Omdat elke vrouw anders is, zijn er uiteenlopende trends te zien op het gebied van trouwjurken!

Een elegante en stijlvolle keuze is de halterjurk. Meghan droeg deze naar de receptie van haar bruiloft met Prins Harry en sindsdien is de halterneklijn bijzonder trendy. Ook de lage, blote rug zien we veel in 2020. In combinatie met een natuurlijke lijn krijgt de jurk een klassieke uitstraling.

Maar ook de ‘Bohemian dress’ is nog niet uit de mode! Dat is goed nieuws voor de liefhebber van deze rebelse stijl met verfijnde details. Hou jij meer van glamorous? Dan ben je vast blij met de nieuwe trend van pareljurken. In combinatie met pailletten geven de parels een echte prinsessenlook! Tot slot noemen we nog chiffon, mouwtjes en een ongelijke rokhoogte als bruidsmode trends voor 2020.

Foto links: I DO Weddings & Events

Foto rechts: Flowtography


Wat draagt de man?

Het trouwkostuum heeft dit jaar steeds vaker een klassieke, Italiaanse snit. Slimfit broeken raken uit de mode. Hoog getailleerde broeken mét bretels zijn nu trendy! Klassieke kleuren zoals zwart, grijs en blauw zijn ook in 2020 een goede keuze. Liever een niet- traditionele kleur? Bordeauxrood en donkergroen zijn helemaal hip. Voor zomerbruiloften kan je denken aan lichtgroen, lichtgrijs en zelfs lichtroze.

Een opvallende trend dit jaar is het gebruik van mixed fabrics. De combinatie van verschillende stoffen, zoals linnen met wol of tweed met kamgaren, geeft je trouwpak een bijzondere uitstraling! Ook ruitpatronen en prints doen het goed in 2020.


Foto links: Imprint Weddings

Foto rechts: Imperish photography

Duurzaam trouwen

Tot slot geven we je een van de opvallendste huwelijksfeest trends van dit moment mee: duurzaamheid. Koppels proberen steeds meer om de ecologische impact van hun bruiloft te verkleinen. Dat kan op veel manieren! Zo kun je kiezen voor verantwoorde catering. Cateraars of foodtrucks bieden bijvoorbeeld gerechten aan die gemaakt zijn van lokale producten, groenten van het seizoen of biologische ingrediënten. Ook met een vegetarisch of zelfs veganistisch menu beperk je de ecologische voetafdruk van je huwelijksfeest. Probeer daarnaast voedselverspilling te voorkomen door porties klein te houden en overgebleven eten te doneren.

De duurzame trouwtrend zie je ook terug in digitale uitnodigingen en uitnodigingen op biologisch afbreekbaar papier met geïntegreerde bloemzaadjes. Je kunt bovendien denken aan een zero waste insteek: vermijd plastic wegwerpdecoraties- en serviesgoed. Wil je nog een stapje verder gaan? Ga dan eens op zoek naar trouwkleding van duurzame materialen zoals hennep en bamboe. Vegan shoes maken het plaatje compleet!

Foto's: Kasserol - De Groene Foodtruck



Jullie huwelijksfeest

Hopelijk hebben de huwelijksfeest trends van 2020 je geïnspireerd en begint jullie droomfeest vorm te krijgen. Op Salino.be kan je gemakkelijk zoeken naar bijzondere locaties, cateraars en foodtrucks voor je huwelijksfeest. Neem gerust contact op voor vragen of advies! Zo kom je stap voor stap dichterbij jullie perfecte huwelijksfeest.


Start hier met het organiseren van je huwelijk




Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant