Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Elopement weddings ook bij ons aan een opmars bezig

Elopement weddings ook bij ons aan een opmars bezig

Inspiratie

15/09/2021

Elopement weddings zijn al veel langer een ding in de States. Bij ons zijn de elopements aan een opmars bezig, wat ik als weddingplanner alleen maar kan toejuichen. Ook intieme huwelijken komen meer en meer voor. Maar wat is nu het verschil?

Wat zijn nu juist elopements? En waarom zijn ze zeker het overwegen waard? En hoe weet je welke optie het best bij jullie past?

Elopement?

Eloping betekent niets meer en niets minder als weglopen. In de begindagen vonden vooral jonge lovebirds hun toevlucht in een eleopement wedding. Het was de perfecte manier te ontsnappen aan niet zo enthousiaste familie, maar toch elkaar het jawoord te geven.

Just the two of us

Voor de meeste mensen staat een huwelijk gelijk aan samen zijn met vrienden en familie. Misschien willen jullie net jullie liefde in heel kleine kring vieren. Of zelfs enkel met jullie twee. Zeker de ceremonie en het uitwisselen van de gelofte kunnen de nodige zenuwen opwekken.

Als jullie elopen met jullie twee, kunnen jullie de ceremonie helemaal naar jullie hand zetten.

Locatie

Hoe jullie de locatie kiezen, zal afhangen van het beeld dat jullie voor ogen hebben. Elopements zijn altijd intiem en beperkt in gasten. Een mooie afgelegen plekje in het bos, een oude kleine kapel of tussen de fruitbomen. Alles is mogelijk bij een elopement.

Ceremonie

Nog meer dan bij de traditionele huwelijken, is de ceremonie het grote moment. Hier kunnen jullie echt een heel intieme sfeer neerzetten. Door het beperkte aantal gasten of misschien zelfs geen gasten, kunnen jullie jullie gevoelens ook de vrije loop laten. Als jullie gebruiken die jullie mooi vinden willen gebruiken kan dat ook perfect. Jullie ceremonie kan helemaal naar jullie smaak worden ingericht.

Aandenken

Om een blijvend aandenken aan jullie elopement te hebben, zou ik gebruik maken van een videograaf. Naast een fotograaf. Door het gebruik van een videograaf gaat geen enkele emotie of woord van jullie gelofte verloren.

Elopement gecombineerd met een traditioneel huwelijk.

Jullie zouden beide kunnen combineren. Ik weet dat dat niet gebruikelijk is, maar het is wel een mogelijk. Jullie zouden tijdens jullie elopement echt van de ceremonie jullie ding kunnen maken. Zodat het echt jullie moment is. Tijdens het traditioneel huwelijk zouden jullie ook een kleine ceremonie kunnen doen met familie en gasten. En hoe tof zou het zijn om de film van jullie elopement te laten zien op het feest?!

Waarom ben ik als weddingplanner fan?

Ik ben fan van elopements omdat jullie als bruidspaar hier echt helemaal jullie stempel op kunnen drukken. Gewoon helemaal ondergedompeld worden in jullie liefde, zonder iedereen tevreden hoeven te stellen of met tradities rekening te houden. En ook omdat ik een romanticus pur sang ben.

Mochten jullie de mogelijkheid van een elopement overwegen, laat je verbeelding de vrije loop gaan over hoe het eruit zou kunnen zien. En bedenk of jullie dat echt willen en hoe jullie het dan zouden aanpakken.


Wat meer over onze gastblogger, Stefanie: 

Ik ben Stefanie, weddingplanner en weddingstyliste bij Imprint Weddings. Ik richt mij voornamelijk op de wat stoerdere bruidsparen, die eigenwijs zijn en goed beeld hebben van wat ze willen. Maar ik vind de liefde vieren op de manier die bij jullie past het allerleukst!

Naast het helpen met organiseren en het stylen van jullie mooiste dag, wil ik ook anders trouwen wat meer onder de aandacht brengen. Mensen meer bewust maken van toffe en persoonlijke alternatieve alternatieven voor bestaande tradities.


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Imprint Weddings
Ook interessant

Een bijzondere trouwtrend: “The First Look”

Tips en Trends

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie