Eventroom - Een waaier aan mogelijkheden voor elk event!

Deze week was Salino te gast bij Tom en Marijke van de Eventroom in Sint-Amands. Dit energieke koppel startte hun avontuur in de eventsector bij de organisatie van het zeer geslaagde festival pOpwijk.

Ook nu beperken zij zich niet enkel tot het uitbaten van een eventlocatie, maar hebben zij maar liefst vier verschillende bedrijven waarmee zij onder meer interieur, thema decoratie en licht en geluid verhuren. Daarnaast verzorgen zij ook de volledige organisatie van eender welk event in hun eigen feestzaal of op externe locaties. Kortom, een zeer boeiend duo met een grote passie voor muziek en mensen.

 

 

“Het begon bij de organisatie van een eigen festival”

Tom studeerde communicatiewetenschappen en regentaat Nederlands, informatica en Engels. Niet meteen de meest voor de hand liggende studies om een carrière in de eventsector te starten. Gedreven door zijn passie voor muziek, besliste Tom tijdens zijn studententijd om samen met zijn vriendin, Marijke, en enkele andere goede vrienden een eigen muziekfestival te organiseren.

“We hadden inderdaad in ons laatste studiejaar het gekke idee om een muziekfestival op touw te zetten. Het kreeg de naam pOpwijk en werd naar onze verbazing als snel zeer populair. Op de tweede editie mochten we al 7000 feestgangers verwelkomen en later werden we zelfs uitgeroepen tot “het grootste betalende ééndagsfestival van Vlaanderen”.

Je keuze van studierichtingen deed niet meteen vermoeden dat je een carrière in de eventsector nastreefde. Hoe ben je dan in die richting verder gegroeid?

“We hebben verschillende edities van pOpwijk georganiseerd en daaruit kwamen steeds vaker vragen om ook op andere events het interieur of het licht en geluid te voorzien. Zo zijn we geëvolueerd naar een evenementenbureau. Dit was inderdaad een niet voor de hand liggende keuze, zo vond ook mijn mama”, voegt Tom er lachend aan toe. “Zij was er niet mee opgezet dat ik na zeven jaar studie plots iets geheel anders zou gaan doen. Maar wat later zag zij dat ik het enorm graag deed en dat het mij ook erg goed afging. Zij heeft haar mening dan ook snel herzien. Nu helpt zij zelfs op verschillende van onze events. Heel leuk!”

Nadat Tom en Marijke verschillende events hielpen plannen en organiseren, en enige tijd actief waren als eventplanner onder de naam Double MP, begonnen zijn ook hun eigen materialen te voorzien. Zo werden zij naast eventplanner ook volwaardig leverancier van event materiaal.

 

 

“De Eventroom – een waaier aan mogelijkheden”

Enkele jaren later werd een volgende logische stap genomen. De uitbating van een eigen feestzaal, de Eventroom. “We hadden intussen de know how om alle soorten events te organiseren en daarnaast beschikten we zelf over alle nodige materialen. Als je deze kennis en voorzieningen ook nog eens in een eigen feestzaal kan onderbrengen, is dat erg leuk.”

En dat is meteen één van de grote troeven van de Eventroom. Je krijgt er als klant een professionele eventplanner bij. Tom verduidelijkt, “De mogelijkheden in de Eventroom zijn zeer divers. Je kan een lege zaal huren (aan een zeer schappelijke huurprijs) en de gehele decoratie en aankleding zelf voorzien. Of je kan bij ons ook terecht voor een volledig afgewerkt feest, gaande van decoratie, licht en geluid, catering, ed.”

“Dit alles maakt dan ook dat elk feest in de Eventroom uniek is en dat de ruimte volledig kan aangepast worden aan de wensen en noden van de klant. Dat kan gaan van klassieke ronde tafels met een drie gangenmenu, een walking dinner met lange tafels of een moderne lounge sfeer. We kunnen geheel ‘à la tête du client’ iets samenstellen.”

 

 

“Wat ontspanning moet toch ook nog kunnen”

Dit actieve koppel lijkt geboren voor de job en ze stralen energie uit wanneer zij over hun activiteiten vertellen. Toch blijft het belangrijk om ook tijd vrij te maken voor ontspanning. Een moeilijke evenwichtsoefening bij zo’n veeleisende job?

“Dat is inderdaad niet gemakkelijk, maar we doen ons best. Er zijn nog vier andere belangrijke pijlers in ons leven en dat zijn familie/vrienden, onze hond, sport en muziek. We hebben het geluk dat we als koppel samen werken, waardoor we veel tijd samen doorbrengen. Daarnaast hebben we ook geluk dat onze familie vaak komt bijspringen tijdens onze feesten en dat verschillende van onze vrienden ook in de eventsector werken.” Marijke voegt er nog aan toe, “Vaak komen we voor aanvang van een feest allemaal een uurtje vroeger zodat we bij een pintje gezellig kunnen bijbabbelen.”

Voor Tom is een 9 to 5 job niet weggelegd. Het afwisselende aan de job is wat hij zo uitdagend vindt en wat hij ook nodig heeft om er elke dag opnieuw met dezelfde gedrevenheid tegenaan te gaan. Wat vindt hij dan precies het allerleukst aan zijn job?

“Die afwisseling heb ik inderdaad nodig. We ontwerpen zelf de websites of brochures, doen zelf de opbouw en afbraak van events, kleden onze zaal aan voor een trouwfeest. En vooral dat decoreren vind ik enorm leuk. Je kan een vuile, vervallen hal of een garage volledig gaan omtoveren tot een subliem afgewerkte eventlocatie die voor de gasten niet meer te herkennen is en waar zij van verbazing omver geblazen worden.”

 

 

“De uitdaging van de eventsector tijdens de crisis”

Wanneer we vroegen of het koppel bepaalde trends in de eventsector kunnen waarnemen gedurende de jaren dat zij actief zijn, moeten zij helaas opmerken dat zij het klimaat duidelijk hebben zien veranderen als gevolg van de crisis.

“We hebben gezien dat de events vaak kleiner zijn geworden, dat er minder budgetten kunnen vrijgemaakt worden. Zowel bedrijven als particulieren moeten tegenwoordig budgettair echt uitkijken.”

Ben je hierdoor creatiever moeten worden?

“Er zijn nog steeds feesten waar grote budgetten kunnen geïnvesteerd worden en het is uiteraard leuk om een carte blanche te krijgen. Maar het is een nog veel grotere uitdaging om te werken met kleinere budgetten en toch voor een piekfijne afwerking te zorgen waar de klant zeer tevreden over is.” Marijke voegt er nog aan toe, “Elke klant is dan ook even belangrijk bij ons. Meer creëren met minder is de uitdaging.”

 

 

“Zijn er nog meer dromen?”

Om af te ronden willen we graag weten wat er nog op het programma staat voor de toekomst. Heeft dit koppel nog plannen of dromen, wat willen zij graag ooit nog bereikt hebben?

“Bij Tom waarschijnlijk veel”, glimlacht Marijke. En Tom moet dat inderdaad beamen, “Ik ga het niet opsommen, want dan zijn we nog wel even bezig. Wel zou ik heel graag een groot festival organiseren. Ik zal altijd blijven dromen, maar je moet weten wat realistisch is. En momenteel is het niet realistisch om er nog een project bij te nemen naast alle activiteiten die we nu reeds doen.” “Dat kan ik Marijke niet aandoen”, lacht hij.

“In het verleden hebben we nooit iets gepland. Alle activiteiten die we nu doen zijn bij toeval op ons pad gekomen of zijn verder gegroeid uit vorige activiteiten. We hebben nooit een jarenplan opgesteld en dat gaan we voor de toekomst dan ook niet doen. We zien wel wat we op onze weg nog allemaal tegenkomen.”

 

Meer informatie over Eventroom

Vind hier de mooiste feestlocaties 

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram